Χρήσιμα

Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

ΕΚΛΟΓΕΣ "COSA NOSTRA" ΣΤΑ ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ

Εκλογές τύπου «cosa nostra» στα κέντρα ξένων γλωσσών
Χθες, Σάββατο 25/10, το μεσημέρι γνωστοποιήθηκε από συναδέλφους ότι τo δημιούργημα των εργοδοτών και των συγγενικών τους προσώπων «σωματείο εργαζομένων στα κέντρα ξένων γλωσσών ν. Αττικής» πραγματοποιούσε και πάλι «εν κρυπτώ» εκλογές στο υπερπολυτελές ξενοδοχείο Intercontinental και ότι οι εργοδότες τούς είπαν να πάνε να ψηφίσουν μολονότι δεν είχαν υποβάλει αίτηση εγγραφής και δεν ήταν μέλη του «σωματείου», το οποίο είναι γνωστό ότι λειτουργεί ως ντίλερ των μειώσεων των αποδοχών των εργαζομένων.  
Φαίνεται ότι οι καταγγελίες από το σύνολο του συνδικαλιστικού κόσμου της χώρας (ΒΥΡΩΝΑΣ, ΣΕΦΚ, ΟΙΕΛΕ, ΕΚΑ, ΓΣΕΕ, κ.α.) από τα κόμματα της Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.α), από τις επιστημονικές ενώσεις των καθηγητών ξένων γλωσσών, καθώς και οι ερωτήσεις στην Βουλή, τα αποκαλυπτικά άρθρα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, δεν πτοούν τους εκπροσώπους των μαύρων ή καλύτερα κίτρινων συνδικαλιστικών πρακτικών, εντολοδόχων της εργοδοσίας που καλύπτονται πίσω από την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου.
Στον χώρο του Intercontinetal έσπευσαν συνάδελφοι και συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ), του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Νομού Αττικής «ο Βύρων» και του Συλλόγου Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ) όπου διαπίστωσαν για μια ακόμα φορά την άμεση εξάρτηση του παραπάνω «σωματείου» από τους εργοδότες και τη διαπραχθείσα καταστρατήγηση των συνδικαλιστικών ελευθεριών και την παρακώλυση των δημοκρατικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, κατά παράβαση του άρθρο 14 του ν. 1264/1982 και του άρθρου 23 του Συντάγματος.
Έξω από την είσοδο της αιθούσης που διεξαγόταν οι εκλογές άτομα που δήλωσαν στους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους ότι δεν ήταν μέλη του σωματείου, κρατώντας στα χέρια τους προκατασκευασμένες λίστες εργαζομένων, έλεγχαν την ταυτότητα των προσερχομένων ή τηλεφωνούσαν σε εργοδότες προκειμένου να εγκρίνουν ποιοι θα εισέλθουν στην αίθουσα των αρχαιρεσιών όπου βρισκόταν η δικαστικός εκπρόσωπος και, κατά την δήλωσή τους, τα μέλη της τριμελούς εφορευτικής επιτροπής (το καταστατικό τους κάνει λόγω για εκλογή πενταμελούς εφορευτικής επιτροπής και ισάριθμων αναπληρωματικών μελών, άρθρο 12, παρ 4). 
Την πόρτα της αιθούσης των αρχαιρεσιών περιφρουρούσαν «φουσκωτοί» με πολιτική ενδυμασία, ενώ σε μέλος του «σωματείου» η πρόεδρος του επερχόμενου ΔΣ Άρτεμις Κυπριώτου που διώκεται για άσκηση σωματικής βίας εναντίον του δεν επέτρεψε να ψηφίσει. Πολλά ερωτήματα γεννιόνται και από το γεγονός ότι η παρευρισκόμενη δικαστική αντιπρόσωπος έμεινε απαθής με όσα καταγγέλθηκαν από τον πρόεδρο του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ και εκπροσώπους του «Βύρωνα». Η δικαστική αντιπρόσωπος αφού πρώτα διαβεβαίωσε την νομιμότητα της διαδικασία, στην συνέχεια αφού ζήτησε υπεύθυνη δήλωση από ενοχλητικό μέλος του "σωματείου" ότι δεν συμμετέχει σε άλλο πρωτοβάθμιο σωματείου του κλάδου προκειμένου να ψηφίσει, τελικά αρνήθηκε (!) να παραλάβει οποιαδήποτε ένσταση κατά της νομιμότητας και του κύρους των αρχαιρεσιών.
Ορισμένοι συνάδελφοι που προσέρχονταν στις αρχαιρεσίες κατήγγειλαν στους παριστάμενους συνδικαλιστές των παραπάνω εργατικών σωματείων ότι τους είχαν στείλει οι εργοδότες τους να ψηφίσουν, ότι δεν είχαν ποτέ κληθεί να συμμετάσχουν σε καμία Γενική Συνέλευση ή άλλη διαδικασία του «σωματείου» αυτού, ότι αγνοούσαν την ύπαρξή του και δεν γνώριζαν ότι έχει υπογράψει με την εργοδοτική ένωση "Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών"-ΕUROPALSO "Συλλογική" Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ) διάρκειας μέχρι το 2015  που ακυρώνει το μισθό και το πλήρες ωράριο των εργαζομένων και καθορίζει αποκλειστικά ωρομίσθια απασχόληση με 3,52 ευρώ και 6,60 ευρώ για όσους έχουν πολλά χρόνια προϋπηρεσία, απεμπολώντας ταυτόχρονα το σύνολο των θεσμικών κατακτήσεων του κλάδου. Άλλοι συνάδελφοι ισχυρίζονταν ότι πήγαιναν να ψηφίσουν για τη διατήρηση της επάρκειας και ότι είχαν ενημερωθεί ότι το σωματείο μας, «ο Βύρωνας» είναι υπέρ της κατάργησής της, ενώ ως γνωστόν το σωματείο μας δέχεται στις τάξεις του και υπερασπίζεται όλους τους συναδέλφους που εργάζονται στα φροντιστήρια, ανεξαρτήτως ειδικότητας ή πιστοποίησης.  Μετά την ενημέρωση που τους έγινε δεν θέλησαν να συμμετάσχουν στις εκλογές και αποχώρησαν.
Λίγες μέρες μετά την συνάντηση του Δ.Σ. Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής «Ο Βύρων» με τον υφυπουργό Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου και μερικές μέρες πριν την καταγγελία της εργοδοτικής ΣΣΕ και της γνωστοποίησης της έναρξης διαπραγματεύσεων προς τις εργοδοτικές ενώσεις και τις υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας, το σωματείο-φάντασμα, διοργάνωσε, για μια ακόμα φορά, «εν κρυπτώ» τις εκλογές-παρωδία για να εμφανίσει στην συνέχεια μεγάλο αριθμό ψηφισάντων προκειμένου τεχνηέντως και μαζί με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών-EUROPALSO να επιχειρήσουν να αναστείλουν τις διαπραγματεύσεις υπογραφής ικανοποιητικής για τους εργαζόμενους ΣΣΕ. Να σημειωθεί ότι το σωματείο-φάντασμα που μισθώνει χώρους σε υπερπολυτελή ξενοδοχεία στις προηγούμενες εκλογές του εμφάνισε μόλις 26 τακτοποιημένα οικονομικά μέλη και 22 μόλις ψηφίσαντες και στη συνέχεια το Σεπτέμβριο του 2013 προχώρησε στην «εν κρυπτώ» σύναψη της κατάπτυστης "Σ¨.Σ.Ε. των 3,52 ευρώ (2,98 ευρώ καθαρά).
Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι προκειμένου να προστατέψουν τη νομιμότητα αναγκάστηκαν να καλέσουν την αστυνομία για όσα συνέβαιναν στους χώρους του ξενοδοχείου Intercontinetal. Ο αξιωματικός της αστυνομίας ο οποίος μετά από επιμονή των εργαζομένων κατέβηκε στον χώρο όπου διεξαγόταν οι αρχαιρεσίες ζήτησε από τους διαμαρτυρόμενους εργαζόμενους να προσέλθει κάποιος εκπρόσωπος του «σωματείου» αυτού! Δήλωσε ότι δεν έχει αρμοδιότητα να κάνει τίποτα περισσότερο από την στιγμή που στον χώρο παρευρίσκεται δικαστική εκπρόσωπος. Οι "εκλογές" στο μεταξύ είχαν σταματήσει πριν την ώρα τους, η πόρτα της αιθούσης ήταν πλέον ερμητικά κλειστή, και δεν άνοιγε παρά το γεγονός ότι προσέρχονταν άτομα για να ψηφίσουν. Όλοι οι άνθρωποι της εργοδοσίας βρισκόντουσαν εντός της αιθούσης και η καταμέτρηση των ψήφων είχε αρχίσει υπό το βλέμμα των «φουσκωτών» που εξακολουθούσαν να βρίσκονται έξω από αυτήν. Στο τέλος, μόλις η πόρτα άνοιξε η εξερχόμενη πρόεδρος του απερχόμενου ΔΣ, η οποία εμφανίζεται με τη επαγγελματική ιδιότητα της ταμία, Άρτεμις Κυπριώτου δήλωσε ότι δεν γνωρίζει τα εκλογικά αποτελέσματα και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τα μάθουν από το πρωτοδικείο!
Πίσω από όλα αυτές τις ενέργειες ξεκάθαρα βρίσκονται συγκροτημένα εργοδοτικά συμφέροντα που επιθυμούν να μετατρέψουν τα κέντρα ξένων γλωσσών σε σύγχρονα εργασιακά κάτεργα όπου οι ιδιοκτήτες τους θα τσεπώνουν τα υπερτιμημένα δίδακτρα που καταβάλλουν οι μαθητές και οι οικογένειές τους, ενώ οι εργαζόμενοι θα απασχολούνται με εξευτελιστικούς όρους εργασίας και με αποδοχές μειωμένες σε ποσοστό 20%-60% έναντι του βασικού και υποτιμημένου για την εργασία μηνιαίου μισθού που καθορίζει η Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΓΣΣΕ) των 586 ευρώ και μειωμένες έως 90% έναντι της Διαιτητική Απόφαση (Δ.Α.) 5/2011 για τους καθηγητές ξένων γλωσσών όλης της χώρας.
Στους εργαζόμενους και στους μαθητές δεν μένει άλλος δρόμος παρά η δυναμική απάντηση απέναντι στην εκμετάλλευση της ζωής τους.  Θα σπάσουμε τον φόβο και την τρομοκρατία στους χώρους εργασίας. Θα δυναμώσουμε ακόμα περισσότερο το σωματείο μας.  Στον πόλεμο των εργοδοτών κατά της εργασίας και των σπουδαστών θα απαντήσουμε με πόλεμο υπέρ της εργασίας και των μαθητών! 
ΕΝΠΡΩ, 26/10/2014


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου