Χρήσιμα

Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ

Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ) καλεί σε συγκέντρωση αλληλεγγύης και αντίστασης στην επιχειρούμενη απαγόρευση των συγκεντρώσεων,έξω από το φροντιστήριο Πρίσμα, Γενναδίου και Ακαδημίαςτο Σάββατο 1 του Νοέμβρη. Προσυγκέντρωση στα γραφεία του ΣΕΦΚ, Λόντου 6 και Μεσολογγίου, στις 10.30.πμ.

Επιπλέον, την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου, στις 9.00πμ στο κτίριο 5 της πρώην σχολής Ευελπίδων εκδικάζεται με την διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων η απαίτηση του εργοδότη του παραπάνω φροντιστηρίου Βασιλείου Γκούμα "να απαγορευτεί στο σωματείο και στους καθ' ων (της απολυμένης συναδέλφου Α.Σ. και του προέδρου του ΔΣ του ΣΕΦΚ, Κλέαρχου Σμυρναίου και του ειδικού γραμματέα του ΔΣ του ΣΕΦΚ και εκπροσώπου του σωματείου στο ΔΣ της ΟΙΕΛΕ Διονύση Αμπάτη), η πραγματοποίηση συγκέντρωσης έμπροσθεν του φροντιστηρίου και σε ακτίνα περιμετρικά μικρότερη των 200 μέτρων με απειλή χρηματικής ποινής 5.000 ευρώ και προσωπική κράτηση 1 μηνός σε κάθε φυσικό πρόσωπο των καθ'ων για κάθε παραβίαση της εκδοθείσης απόφασης...".

Να σημειωθεί ότι στις 7 του Οκτώβρη, απορρίφθηκε η απαίτηση του εργοδότη να εκδοθεί προσωρινή διαταγή για απαγόρευση έξω από το φροντιστήριο "Πρίσμα" των συγκεντρώσεων του ΣΕΦΚ.


Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους και αγωνιζόμαστε μαζί τους ενάντια στην ποινικοποίηση της εργατικής διεκδίκησης και της συγκέντρωσης

Εδώ η σχετική απόφαση της ΓΣ του ΣΕΦΚ (19/10/2014)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου