Χρήσιμα

Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΟΚΤΩΒΡΗ ΝΕΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΦΡ. ΠΡΙΣΜΑ

Tη Δευτέρα 13 του Οκτώβρη πραγματοποιήθηκε η τριμερής συνάντηση διευθυντή της διεύθυνσης αμοιβής εργασίας του υπουργείου εργασίας, του εργοδότη του φροντιστηρίου Πρίσμα και του ΣΕΦΚ, ενώ εξελισσόταν συγκέντρωση συναδέλφων που είχε καλέσει ο ΣΕΦΚ, προκειμένου να επαναπροσληφθεί απολυμένη συνάδελφος που εργαζόταν στο φροντιστήριο επί 24 συνεχόμενα έτη.

Στη συνάντηση, ο εργοδότης Βασίλειος Γκούμας, συνοδευόμενος μόνο από τη γραμματέα του, άκουσε την πρόταση του διευθυντή της διεύθυνσης αμοιβής εργασίας του υπουργείου: «εντός 8 ημερών να απαντήσει εγγράφως σχετικά με τους πιθανούς τρόπους επίλυσης της διαφοράς, ώστε να επαναπροσληφθεί η εργαζόμενη». Στο σημείο αυτό, το σωματείο πρότεινε να αναστείλει τις κινητοποιήσεις για 8 μέρες αυτές, μέχρι την απάντηση του εργοδότη. Ο Βασίλειος Γκούμας φάνηκε αρχικά να συζητά μια τέτοια εκδοχή. Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία μίας ώρας με τον δικηγόρο του, Χ.Λιούλιο, γενικό γραμματέα εφοπλιστικής ένωσης, εκδήλωσε με τον πιο προκλητικό τρόπο αδιάλλακτη στάση: αρνήθηκε να αποδεχθεί την πρόταση και δήλωσε, γραπτώς, ότι δεν πρόκειται να απαντήσει, ενώ ζήτησε να καταγραφεί 2 φορές σε κείμενο 100 λέξεων ότι: «θα συμμορφωθεί πλήρως με την τελεσίδικη απόφαση των δικαστηρίων».

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στα Φροντιστήρια καθηγητών (ΣΕΦΚ) μέσης εκπαίδευσης καλεί και πάλι ανέργους, συλλογικότητες της γειτονιάς το Σάββατο 18 του Οκτώβρη στις 10:30πμ στην προσυγκέντρωση στα γραφεία του σωματείου, Λόντου 6 και Μεσολογγίου, για την κινητοποίηση έξω από το Φροντιστήριο Πρίσμα.

Αγώνας συνεχίζεται μέχρι την επαναπρόσληψη της συνάδελφου.

http://www.sefk.gr/selides/prismametatintrimeri.htm 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου