Χρήσιμα

Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

ΔΕΥΤΕΡΑ 6/10: ΟΛΟΣ Ο ΚΛΑΔΟΣ ΣΤΟ ΠΟΔΙ!

Με συντεταγμένη επίθεση οι εργοδότες της ιδιωτικής εκπαίδευσης, χέρι - χέρι με την κυβέρνηση, προσπαθούν να επιβάλλουν στους χώρους εργασίας συνθήκες ζούγκλας και να ποινικοποιήσουν τους δίκαιους αγώνες των εργαζομένων.
Τη Δευτέρα 6 Οκτώβρη 2014 ο ολόκληρος ο κλάδος βρίσκεται «στο πόδι» και οργανώνει αγωνιστικές κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στο υπουργείο Εργασίας και στα δικαστήρια της Ευελπίδων. 
Η Ενωτική Πρωτοβουλία καλεί όλους τους συναδέλφους να βρίσκονται σε εγρήγορση και σε συμμετοχή στις κινητοποιήσεις και στις συγκεντρώσεις αλληλεγγύης του κλάδου. Η ποινικοποίηση των εργατικών αγώνων, η καταστολή, η εργοδοτική αυθαιρεσία και τρομοκρατία δεν θα περάσουν! 

«ΒΥΡΩΝΑΣ»:  Κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας στις 11.30πμ

Tο σωματείο μας, Ο σύλλογος εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση νομού Αττική «Βύρωνας» καλεί όλους τους συναδέλφους, τη Δευτέρα 6 Οκτώβρη, στις 11:30πμ, σε συγκέντρωση στο Υπουργείο Εργασίας, Σταδίου 29.

Το σωματείο μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης ζητά άμεσα συνάντηση με την ηγεσίας του υπουργείου προκειμένου να συζητηθούν οι απαράδεκτοι όροι εργασίας που έχουν επιβάλει οι εργοδότες και το σωματείο σφραγίδα που οι ίδιοι έχουν συστήσει με συγγενικά τους πρόσωπα, με την ψευδεπίγραφη επωνυμία «σύλλογος εργαζομένων στα κέντρα ξένων γλωσσών ν. Αττικής» που παρακωλύει το δικαίωμα της ελεύθερης συνδικαλιστική δράσης και του ποίου η πρόεδρος του Άρτεμις Κυπριώτου διώκεται για άσκηση βίας εναντίων συναδέλφου. Το σωματείο μας αν και  έχει ζητήσει συνάντηση με τον υφυπουργό κ. Κεγκέρογλου από τις 3 Σεπτεμβρίου αυτή ακόμα δεν έχει πραγματοποιηθεί.

Ο "Βύρωνας"καλεί τον κλάδο σε αγωνιστική εγρήγορση προκειμένου να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που να ικανοποιεί τις ανάγκες των εργαζομένων.

ΣΕΦΚ:  Συγκέντρωση στα δικαστήρια στις 9.00πμ


Ο Σύλλογος Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ) καλεί σε μαζική συγκέντρωση αλληλεγγύης, τη Δευτέρα 6 Οκτώβρη στις 9:00πμ, στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων (κτίριο 5) όπου θα συζητηθεί η απαίτηση του εργοδότη Γκούμα να εκδοθεί προσωρινή διαταγή για την ποινικοποίηση του αγώνα και την απαγόρευση συγκεντρώσεων του σωματείου έξω από το φροντιστήριο «Πρίσμα» που απέλυσε συναδέλφισσα ύστερα από 24 χρόνια συνεχούς εργασίας,  και την επιβολή χρηματικής ποινής 5.000 ευρώ και προσωρινή κράτηση ενός (1) μηνός στην εργαζόμενη, στον πρόεδρο του ΔΣ του ΣΕΦΚ Κλέαρχου Σμυρναίου και στον ειδικό γραμματέα του σωματείου Διονύση Αμπάτη, εκπροσώπου του σωματείου στο ΔΣ της Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) .



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου