Χρήσιμα

Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Συνέντευξη  στο διαδικτυακό ραδιόφωνο ertopen μέλους του Συλλόγου Εργαζομένων στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Νομού Αττικής "o Bύρων" και της Ενωτικής Πρωτοβουλίας για το εργασιακό καθεστώς γαλέρα που έχει επιβληθεί στα ξενόγλωσσα φροντιστήρια από την εργοδοσία με όχημα ένα ψευδο-σωματείο που η ίδια  η εργοδοσία έχει συστήσει και έχει πολλαπλώς καταγγελθεί από το σύνολο των γνήσιων εκπροσωπήσεων και συνδικάτων της ιδιωτικής εκπαίδευσης, επιστημονικών ξενόγλωσσων συλλόγων και κομμάτων της Αριστεράς.  

Ο αντεργατικός ρόλος του έχει απασχολήσει αρκετές φορές τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο. Η επιβολή του εξευτελιστικού ωρομισθίου των 3,52 ευρώ επιφέρει μείωση στο μηναίο μισθό των καθηγητών της τάξης του 68% έναντι του κατώτερου και ευτελούς βασικού σημερινού βασικού μισθού των 585 ευρώ για τους εργαζόμενους όλης της χώρας και ποσοστό 90% σε σχέση με την τελευταία σύμβαση για τα ξενόγλωσσα φροντιστήρια όλης της χώρας και έχει γίνει αντικείμενο ερωτήσεων στην Βουλή.

Η συνάδελφος μιλάει για την δίκη στην οποία προσάγεται η πρόεδρος του  ψευδο-σωματείου εργαζομένων στα κέντρα ξένων γλωσσών ν. Αττικής Άρτεμις Κυπρώτου, αύριο Πέμπτη 2 Οκτώβρη, στο 3ο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών (Σχολή Ευελπίδων, κτήριο 9, ισόγειο, αίθουσα 2) για άσκηση σωματικής βίας μετά από καταγγελία μέλους του. Τέλος καλεί τους συναδέλφους να είναι όλοι εκεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου