Χρήσιμα

Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

ΒΥΡΩΝΑΣ: ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΩΞΗ ΤΗΣ ΑΡΤ. ΚΥΠΡΙΩΤΟΥ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Νομού Αττικής «ο Βύρων» εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στο συνάδελφο Δημήτριο Μάντζαρη στην εκδίκαση κατά τις 2/10/2014 υπόθεσης άσκησης παράνομης βίας που ασκήθηκε εναντίον του με υπεύθυνη την κατηγορούμενη Αρτέμιδα Κυπριώτου.

Ο Σύλλογος έχει επίγνωση της εδώ και μίας δεκαετίας ύπαρξης του «Σωματείου Εργαζομένων στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Νομού Αττικής», του οποίου η κατηγορούμενη διατελεί Πρόεδρος. Το εν λόγω σωματείο έχει πάγια μεταχειριστεί πρακτικές, οι οποίες ως σκοπό έχουν την υπονόμευση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στα κέντρα ξένων γλωσσών και την επιβολή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας που έχουν τα τελευταία χρόνια μειώσει δραματικά τις αποδοχές των εργαζομένων, σε αγαστή συνεργασία με την εργοδοτική ένωση «Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Καθηγητών Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών-Europalso». Οι πρακτικές αυτού του σωματείου, του οποίου πρόεδρος είναι η κατηγορούμενη Άρτεμις Κυπριώτου, γίνονται καθ’ υπόδειξη των εργοδοτών και μας είναι γνωστές. Συμπεριλαμβάνουν την παρεμπόδιση εργαζομένων από το να εγγραφούν ως μέλη, καθώς και την πραγματοποίηση αρχαιρεσιών εν κρυπτώ.

Αυτή η δραστηριότητα, η οποία προσιδιάζει σε «κίτρινο» συνδικαλισμό, αποτυπώθηκε στις 20/12/2009, κατά την πρώτη μέρα εκλογών του εν λόγω σωματείου. Εκείνη την ημέρα, ο συνάδελφος Δημήτριος Μάντζαρης, που ήταν μέλος του εν λόγω σωματείου και είχε ενημερώσει για την επιθυμία του να συμμετάσχει σε μελλοντικές αρχαιρεσίες και να ηγηθεί παράταξης σε αυτές, επιχείρησε να εισέλθει στην αίθουσα διεξαγωγής των εκλογών στο ξενοδοχείο «President», ώστε να καταθέσει ένσταση κατά της εγκυρότητας αυτών, καθώς δεν είχε ενημερωθεί για τη διεξαγωγή των εκλογών από τη Διοίκηση του Σωματείου, όπως αυτή όφειλε να πράξει. Ο συνάδελφος εμποδίστηκε από άνδρες ιδιωτικής ασφάλειας που είχαν προσληφθεί από τη διοίκηση του σωματείου ώστε να ελέγχουν την είσοδο με ονομαστική λίστα η οποία δεν περιείχε το όνομα του συναδέλφου. Στη συνέχεια κατέθεσε ένσταση στη δικαστική αντιπρόσωπο παρουσία δικηγόρου και συνοδεία αστυνομικών. Μετά από καταγγελία του στον Προϊστάμενο Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών ασκείται δίωξη εναντίον της Αρτέμιδας Κυπριώτου για χρήση παράνομης βίας.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Νομού Αττικής «ο Βύρων» θεωρεί ότι η χρήση παράνομης βίας και η καταφανής παρεμπόδιση άσκησης συνδικαλιστικών δικαιωμάτων δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό, ούτε προσωπική διένεξη μεταξύ του συναδέλφου και της κατηγορούμενης. Αντιθέτως είναι στοιχείο άρρηκτα συνδεδεμένο με τον ίδιο τον εργοδοτικό χαρακτήρα του «Σωματείου Εργαζομένων στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Νομού Αττικής» ως όχημα εξυπηρέτησης των εργοδοτικών συμφερόντων και φαλκίδευσης των δικαιωμάτων των εργαζομένων στα κέντρα ξένων γλωσσών. Δρα υπόγεια, ως σωματείο-«φάντασμα» ώστε να υπονομεύσει τα εργασιακά δικαιώματα, κάτι που αποδεικνύεται από το γεγονός ότι στις τελευταίες του αρχαιρεσίες το Δεκέμβριο του 2012 ψήφισαν μόλις 22 άτομα. Για ποιο λόγο άλλωστε θα απέκλειε αντιδημοκρατικά από τις διαδικασίες του συναδέλφους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στα κοινά, και θα χρησιμοποιούσε πρακτικές τρομοκράτησης και φίμωσης οποιουδήποτε δεν είναι άνθρωπος της εργοδοσίας, αν όχι για να καθιερώσει στον κλάδο των κέντρων ξένων γλωσσών αμοιβές της τάξης των 3,52 ευρώ την ώρα, σύμφωνα με τις εργοδοτικές επιταγές;

Ως Σύλλογος εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο συνάδελφο Δημήτριο Μάντζαρη και απαιτούμε από το δικαστήριο τη δικαίωσή του. Καταδικάζουμε τις τρομοκρατικές πρακτικές της Αρτέμιδος Κυπριώτου, του «Σωματείου Εργαζομένων στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Νομού Αττικής» καθώς και όσων εξυπηρετούν.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου