Χρήσιμα

Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ Η ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΓΚΟΥΜΑ

Απορρίφτηκε η απαίτηση του εργοδότη Β. Γκούμα  να εκδοθεί προσωρινή διαταγή για την ποινικοποίηση του αγώνα και την απαγόρευση συγκεντρώσεων του Συλλόγου Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ) μέσης εκπαίδευσης έξω από το φροντιστήριο «Πρίσμα» και την επιβολή χρηματικής ποινής ύψους 5.000 Ευρώ και προσωπική κράτηση 1 μηνός σε απολυμένη συνάδελφο και σε 2 μέλη της διοίκησης του. Ο ΣΕΦΚ κατά την διαδικασία της συζήτησης, τη Δευτέρα 6 Οκτώβρη, απάντησε με μαζική συγκέντρωση Αλληλεγγύης στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων. Για τις 5 Νοεμβρίου προσδιορίστηκε η κυρία συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων.

Ο εργοδότης Βασίλειος Γκούμας απαίτησε την 1/10/2014 να απαγορευθεί το δικαίωμα της συγκέντρωσης, με ασφαλιστικά μέτρα κατά της απολυμένης συναδέλφου, κατά του ΣΕΦΚ, της απολυμένης συναδέλφου, του προέδρου του ΔΣ του ΣΕΦΚ, Κλέαρχου Σμυρναίου και του ειδικού γραμματέα του ΔΣ του ΣΕΦΚ και εκπροσώπου του σωματείου στο ΔΣ της ΟΙΕΛΕ Διονύση Αμπάτη: «να απαγορευθεί στο σωματείο και στους καθ΄ ων, η πραγματοποίηση συγκεντρώσεων  έμπροσθεν του φροντιστηρίου και σε ακτίνα περιμετρικά μικρότερη των 200 μέτρων με απειλή χρηματικής ποινής ύψους 5.000 Ευρώ και προσωπική κράτηση  1 μηνός σε κάθε φυσικό πρόσωπο των καθ΄ ων για κάθε παραβίαση της εκδοθησομένης απόφασης και της προσωρινής διαταγής».

Ο ΣΕΦΚ σε ανακοίνωση του  σημειώνει  ότι "ο αγώνας δεν ποινικοποιείται, δεν καταστέλλεται, συνεχίζεται" και καλεί το Σάββατο 11 του Οκτώβρη 2014 στις 10.00πμ στα γραφεία του, Λόντου 6 και Μεσολογγίου, προσυγκέντρωση για νέα κινητοποίηση στο φροντιστήριο «Πρίσμα» (Ακαδημίας και Γενναδίου) ζητώντας την επαναπρόσληψη της συναδέλφου Α.Σ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου