Χρήσιμα

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Όχι της εργοδοσίας σε γνήσια ΣΣΕ στα ΚΞΓ


Οι εργοδότες έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια την πρόσκληση του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Νομού Αττικής-ο Βύρων και δεν προσήλθαν στη συνάντηση στις 15/3/2012 για διαπραγμάτευση και υπογραφή νέας κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας για τον νομό Αττικής.

Τα μνημόνια μειώνουν τους μισθούς, απαγορεύουν τις αυξήσεις, καταργούν τις ελεύθερες γνήσιες συλλογικές διαπραγματεύσεις και στηρίζουν πρακτικές κίτρινου-εργοδοτικού συνδικαλισμού। Για να υπάρξουν νέες κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας εφόσον οι απευθείας διαπραγματεύσεις αποτύχουν θα πρέπει τα συμβαλλόμενα μέρη πλέον να συναινέσουν και, από κοινού, να προσφύγουν στη διαιτησία η οποία γίνεται μόνο για θέματα που αφορούν τον καθορισμό του βασικού μισθού। Οι εργοδότες με την απουσία τους, με το στήσιμο «κίτρινων» σωματείων και με την τρομοκρατία λεηλατούν τις γνήσιες συλλογικές συμβάσεις εργασίας και τις κατακτήσεις των εργαζομένων.
Άφαντη βέβαια και η ηγεσία του Πανελληνίου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών-Εuropalso που, μερικές μέρες πριν (13/3/2012), «υποδέχτηκε» ως εγκληματίες τους εκπροσώπους των εργαζομένων του Βύρωνα (Ενωτική Πρωτοβουλία και ΑΣΚ-ΠΑΜΕ) και είχε καλέσει την αστυνομία πριν ακόμα οι εργαζόμενοι προσέλθουν για να υποβάλουν ψήφισμα διαμαρτυρία της γενικής τους συνέλευσης ενώ κλειδαμπάρωσε τα γραφεία της (Ακαδημίας 98-100) μέσα στα οποία υπήρχαν εργαζόμενοι.

Στην Αττική η εργοδοσία του «Ομήρου» και του Πανελλήνιου Συνδέσμου ιδιοκτητών ξένων γλωσσών-Europalso συνυπογράφουν και εφαρμόζουν στα ξενόγλωσσα φροντιστήρια εδώ και χρόνια μαζί με τον «άλλο τους εαυτό», τους ανθρώπους και συγγενείς ιδιοκτητών ξενόγλωσσων φροντιστηρίων που εμφανίζονται ως «σωματείο εργαζομένων στα κέντρα ξένων γλωσσών ν. Αττικής», «μαϊμού» συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Οι «συμβάσεις» αυτές καταστρατηγούν την εναπομείνασα εκπαιδευτική νομοθεσία, επιβάλλουν «υποτιμημένη» ασφάλιση και επιδόματα, κατάργηση αργιών, ελεύθερες απολύσεις, «κούρεμα» των τριετιών, κατάργηση επαγγελματικών προσόντων και συνολική μείωση των αποδοχών σε ποσοστό που φτάνει το 50% έναντι της Διαιτητικής Απόφασης 5/2011 για τους καθηγητές ξενόγλωσσων φροντιστηρίων όλης της χώρας.

Η «αόρατη» ηγεσία του ψευδοσωματείου, συντονισμένη με την εργοδοσία, «υποδέχεται» με αστυνομικούς και μπράβους πραγματικούς συναδέλφους εκπαιδευτικούς όταν οι τελευταίοι υποβάλλουν ενοχλητικές ερωτήσεις και προσπαθούν να αποκαλύψουν τον άθλιο ρόλο της. Είναι άθλιος και ο ρόλος γνωστών συνδικαλιστικών (ΠΑΣΚΕ) της ηγεσίας του ΔΣΑ, οι οποίοι κρυμμένοι πίσω από την επαγγελματική τους ιδιότητα, στηρίζουν επικίνδυνες πρακτικές «κίτρινου» συνδικαλισμού τις οποίες στην συνέχεια μεθοδευμένα βουτάνε κατ΄ εντολή της εργοδοσίας στην δικαστική κολυμπήθρα.

Οι εργοδότες μαζί με τα τσιράκια τους, για να εμφανίζονται οι τελευταίοι ως αντιπροσωπευτικό σωματείο, οργανώνουν εκλογές με ιδιωτική αστυνομία (μπράβους) και παρουσία αστυνομικών, εφαρμόζοντας «μνημονιακές» πρακτικές βάλλουν με αγωγές ενάντια στην υπόσταση του σωματείου μας και απειλούν να μειώσουν περαιτέρω τις αμοιβές μας και να μας ρίξουν στην εξαθλίωση.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να πλαισιώσουν τις προσπάθειες της Ενωτικής Πρωτοβουλίας για ενωτικό αγώνα απέναντι σε εκείνους που θέλουν να βάλουν ταφόπλακα σε κάθε εργασιακό δικαίωμα και διεκδίκηση. Να θέσουμε οριστικό τέλος στις χουντικές ενέργειες των εργοδοτών. Όλοι μαζί να γκρεμίσουμε το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης-τρόικας και παρατρεχάμενων. Με την αλληλεγγύη να αντισταθούμε στη φτώχεια και την ανεργία, να τσακίσουμε την εργοδοτική τρομοκρατία και να ανατρέψουμε το καθεστώς "έκτακτης ανάγκης". Να προστατέψουμε τους μαθητές μας και με τον συλλογικό μας αγώνα να επιβάλουμε αξιοπρεπείς όρους εργασίας.

ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
Καθηγητών Ξένων Γλωσσών
ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ-ΒΥΡΩΝΑΣ
enotiki.vyronas@gmail.com
http://enotikiprotovouliavyronas.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου