Χρήσιμα

Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2011

Παρέμβαση υπό το άγρυπνο βλέμμα σεκιουριτάδων και αστυνομίας

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ

«Γραφείο Εκπαίδευσης» με σεκιουριτάδες και αστυνομικούς

Χθες, Κυριακή 13 Νοέμβρη, με αφορμή την εκδήλωση με τίτλο «Δυσλεξία - Διάσπαση προσοχής» που διοργάνωσε το «Γραφείο Εκπαίδευσης» και το Δ.Σ. του Πανελληνίου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών (EUROPALSO) σε συνεργασία με τα «Dyslexia-Centers-Pavlidis Method", πολυπληθής ομάδα μελών της Ενωτικής Πρωτοβουλίας Καθηγητών Ξένων Γλωσσών έκαναν παρέμβαση μοιράζοντας το επισυναπτόμενο παρακάτω ενημερωτικό κείμενο, στο πεζοδρόμιο, έξω από τον χώρο της εκδήλωσης.
Το «Γραφείο Εκπαίδευσης» του EUROPALSO, με την συνδρομή σεκιουριτάδων και χρησιμοποιώντας πρακτικές οι οποίες ξένισαν ακόμα και τους αστυνομικούς που οι ίδιοι είχαν καλέσει και οι οποίοι στεκόντουσαν στην είσοδο του κινηματογράφου «ΝΙΡΒΑΝΑ» όπου διεξαγόταν η εκδήλωση για να την «προστατέψουν» από εμάς, παρενόχλησαν τους συμμετέχοντες στο σεμινάριο παίρνοντας τους τις ανακοινώσεις μέσα από τα χέρια και παρανόμησαν με την επιθετική και βίαιη συμπεριφορά τους απέναντι σε νόμιμους εκπροσώπους εργαζομένων, επιβεβαιώνοντας όσα αναφέραμε στο κείμενό μας.

Ως Ενωτική Πρωτοβουλία Καθηγητών Ξένων Γλωσσών του Συλλόγου Εργαζομένων της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης Νομού Αττικής «Ο Βύρων» καταγγέλλουμε:

• την ασκηθείσα σωματική βία και παράνομη - τραμπουκική - συμπεριφορά του Πανελληνίου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών (ΕUROPALSO) και του «Γραφείου Εκπαίδευσης».
• Την απαράδεκτη κίνησή τους (η οποία θυμίζει άλλες σκοτεινές εποχές) να αφαιρούν με το έτσι θέλω τις ανακοινώσεις μας μέσα από τα χέρια συναδέλφων.
• Τους σεκιουριτάδες γνωστής εταιρείας που προσπάθησαν να μας παρεμποδίσουν από το νόμιμο δικαίωμά μας.
• Την παρουσία των 4 ένστολων αστυνομικών σε μια δωρεάν εκδήλωση που σύμφωνα με τους διοργανωτές απευθυνόταν σε καθηγητές, γονείς και μαθητές.


Επιπλέον, δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για να ανατρέψουμε το καθεστώς τρόμου που έχουν επιβάλει οι εργοδότες με την ευλογία του κυβερνητικού «τροϊκανικού» μπλοκ εξουσίας σε χώρους όπου αποκλειστικό καθήκον θα έπρεπε να ήταν η προσφορά γνώσης. Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα αδιαπραγμάτευτα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματά μας και δεν θα τους επιτρέψουμε να τσαλαπατήσουν την αξιοπρέπειά μας. Κάθε φορά που θα προσπαθούν να πλήξουν κάθε έναν από εμάς, να ξέρουν ότι θα βρίσκουν απέναντί τους όλους τους εργαζόμενους της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Η εργοδοτική τρομοκρατία δεν θα περάσει!
Η Αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!

Αθήνα, 14/11/2011

Ακολουθεί η ανακοινωσή μας:

Να σπάσουμε τον φόβο και την μοιρολατρία!

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Είναι σύνηθες γεγονός εκπρόσωποι μεγαλεμπόρων της εκπαίδευσης, προκειμένου να αποκρύψουν το πραγματικό σκληρό εργοδοτικό τους πρόσωπο, να διοργανώνουν δήθεν εκπαιδευτικά σεμινάρια και συνέδρια. Το μόνο που τους νοιάζει είναι η αυτοπροβολή τους προκειμένου να κερδίζουν χρήματα εκμεταλλευόμενοι την δίψα των μαθητών για γνώση και την ανασφάλεια των εκπαιδευτικών. Διασπούν την προσοχή της κοινωνίας και συγκεντρώνονται αποκλειστικά στα κέρδη τους.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών-Εuropalso μαζί με τον άλλο του εαυτό, το ψευδοσωματείο εργαζομένων (συγγενών) στα κέντρα ξένων γλωσσών ν। Αττικής, παραβιάζουν την εναπομείνασα εκπαιδευτική νομοθεσία και βάλλουν ενάντια στην αξιοπρέπεια όλων μας.

Σέρνουν στα αστυνομικά τμήματα συνδικαλιστές συναδέλφους, χρησιμοποιούν μπράβους σε «στημένες» εκλογές και προσπαθούν με απαράδεκτες μεθόδους άλλων εποχών να επιβάλουν «μαϊμού» συλλογικές συμβάσεις εργασίας ώστε να μειώσουν απροκάλυπτα στο νομό Αττικής το ήδη πενιχρό κατώτατο ωρομίσθιο και τις αποδοχές μας εν γένει σε ποσοστό που ξεπερνάει το 50% σε σχέση με τις ισχύουσες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και τις Διαιτητικές Αποφάσεις που εφαρμόζονται στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών όλης της χώρας (Δ.Α. 5/2011). Επιχειρούν δε να επιβάλουν βασικές ωρομίσθιες αποδοχές 7,23 ευρώ (8.60 μεικτά) (!), να ακυρώνουν απολαβές που αντιστοιχούν σε μηνιαίο μισθό και πλήρη ασφάλιση, να καταργήσουν τα επιδόματα ειδικών επαγγελματικών προσόντων, όπως μεταπτυχιακό και διδακτορικό, να υπερδιπλασιάσουν την προϋπηρεσία για την καταβολή του επιδόματος πολυετίας, να καταργήσουν την από δεκαετίες κατοχυρωμένη πληρωμή για τις αργίες και τις μέρες διακοπών Χριστουγέννων και Πάσχα, να άρουν ρυθμίσεις που προστατεύουν στοιχειωδώς τη μητρότητα και την εγκυμοσύνη και να απολύουν ελεύθερα.

Για να υπερασπίσουμε την αξιοπρέπειά μας, το εκπαιδευτικό έργο και τους μαθητές μας, ένωσε τη δική σου φωνή με τη δική μας! Ο συλλογικός αγώνας αποτελεί το καλύτερο όπλο κατά του φόβου, της εργοδοτικής τρομοκρατίας, της απάθειας και της μοιρολατρίας.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Γράψου στο Σύλλογο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Νομού Αττικής-«Βύρωνας» (οδός Γ' Σεπτεμβρίου 48Β και Μάρνη, κτίριο Εργατικού Κέντρου Αθήνας (ΕΚΑ)) και έλα στην κρίσιμη εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση στις 27 Νοεμβρίου, ώρα 10:30. Η μαζική συμμετοχή στις εκλογές το δεύτερο δεκαήμερο του Δεκέμβρη αλλά και η ενίσχυση της ακηδεμόνευτης Ενωτικής Πρωτοβουλίας Καθηγητών Ξένων Γλωσσών είναι απαραίτητοι όροι για να απαντήσουμε συνολικά στους εργοδότες και τα τσιράκια τους.

Κανένας εργαζόμενος μόνος του! Η αλληλεγγύη το όπλο μας!

Ενωτική Πρωτοβουλία καθηγητών Ξένων Γλωσσών
του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευσης ν. Αττικής-«Βύρωνας»
enotiki.vyronas@gmail.
comenotikiprotovouliavyronas।blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου