Χρήσιμα

Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Καλή σχολική χρονιά, δάσκαλε του κέντρου ξένων γλωσσών

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Αθήνα 8 Σεπτεμβρίου 2010

Ο "Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών" (Europalso) με εκπροσώπους την Αλίκη Δενδρινού-Καρυστινού (πρόεδρο) και τον Γιώργο Ζηκόπουλου (γενικό γραμματέα) και το "ψευδο-Σωματείο Εργαζομένων στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Νομού Αττικής" με εκπροσώπους την Άρτεμη Κυπριώτου (πρόεδρο) και την Ευγενία Φουρναράκη (γενική γραμματέα), συνυπέγραψαν στις 3.8.2010 απευθείας νέα συλλογική σύμβαση εργασίας τριετούς διάρκειας για τους εργαζόμενους στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών του νομού Αττικής (Π.Κ. 17/4-8-2010).

Η παραπάνω σύμβαση εργασίας είναι προϊόν συναλλαγής και όχι ελεύθερων διαπραγματεύσεων ανάμεσα στους εργοδότες και το δήθεν κλαδικό εργατικό σωματείο που συνέστησαν οι ίδιοι με σκοπό να εξευτελίσουν και να συνθλίψουν τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς. Είναι γνωστό σε όλο το κίνημα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών κάθε πολιτικού ρεύματος ότι το εν λόγω σωματείο εργαζομένων συστήθηκε από τέκνα, συζύγους και άλλους συγγενείς της εργοδοσίας, ότι οργανώνουν εκλογές με μπράβους, εκβιασμούς, προκατασκευασμένες λίστες και ότι έχει πλασματικά εγγεγραμμένα μέλη.

Η παραπάνω «παρέα» με την σύμβαση αυτή καταργεί τον μισθό του καθηγητή και τον αναγκάζει να εργάζεται αποκλειστικά με την ώρα. Από 1-9-2010 μέχρι 31-8-2011 προβλέπουν την εξευτελιστική ωρομίσθια αμοιβή 8.50 ευρώ μεικτά, για το διάστημα 1-9-2011 μέχρι 31-8-2012 8,60 ευρώ μεικτά και για το διάστημα 01-09-2012 μέχρι 31-08-2013 το ποσό των 8,75 ευρώ! Κανονίζουν να μην πληρώνουν τους καθηγητές για τις ημέρες διακοπών Χριστουγέννων και Πάσχα που τα φροντιστήρια είναι κλειστά, όπως προβλέπει σχετική υπουργική απόφαση. Υπερδιπλασιάζουν τον χρόνο υπολογισμού των τριετιών, καταργούν ακόμα και τα επιδόματα μεταπτυχιακών σπουδών.

Συνολικά μειώνουν τις αποδοχές των καθηγητών περίπου κατά 40%-50% και στο τέλος της τριετίας κατά 60-70%. Αυτοί οι άνθρωποι δεν θέλουν να διδάσκουν στους μαθητές τους αξιοπρεπείς καθηγητές, αλλά "φιλιππινέζες" με πτυχία και τίτλους σπουδών. Οι ίδιοι αρέσκονται να σπαταλούν χιλιάδες ευρώ σε διαφημίσεις και σε πολυτελή φυλλάδια που αναδεικνύουν την δήθεν ποιότητα σπουδών που προσφέρουν! Εμείς δουλεύουμε, εμείς γνωρίζουμε!

Η φερόμενη σαν πρόεδρος του ψευδοσωματείου Άρτεμις Κυπριώτου, η οποία απαιτεί οι καθηγητές να δουλεύουν με μεσαιωνικούς όρους εργασίας, φέρεται να ασκεί το επάγγελμα της ταμία και, άγνωστο φυσικά, με τι ύψος απολαβών!

Οι παραπάνω φορείς στοχεύουν να υποβαθμίσουν την εργασία σε βάρος των καθηγητών, των μαθητών και των γονέων τους• να εξευτελίσουν το παιδαγωγικό έργο των καθηγητών και τελικά να εμπαίζουν ολόκληρη την κοινωνία. Αποτελούν μέρος του προβλήματος που λέγεται κυβερνητική πολιτική και μνημόνιο.

Στην προσπάθεια υπονόμευσης του μέλλοντος των καθηγητών των κέντρων ξένων γλωσσών, είναι γνωστό, ότι εκτός από τους παραπάνω, την εργοδοσία υποστηρίζει ο συνδικαλιστής της ΠΑΣΚΕ και αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτριος Βερβεσός, αλλά και ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ. και μεγαλοδικηγόρος, Αλέξανδρος Λυκουρέζος.

Οι εργαζόμενοι καθηγητές, οι γονείς και οι μαθητές πρέπει να θέσουν τέλος σε αυτήν την κατάσταση. Οι καθηγητές δεν πρέπει να γίνουν έρμαια των διαθέσεων των φορέων των επιχειρηματικών συμφερόντων, νομικών παραγόντων καθώς και των ανθρώπων της εργοδοσίας που εμφανίζονται σαν εκπρόσωποι εργαζομένων ενώ βρίσκονται σε εντεταλμένη υπηρεσία. Οι εργαζόμενοι δεν θα πρέπει να υποκύψουν στη πολιτική της κυβέρνησης που ευνοεί τα συμφέροντα μιας κλίκας ανθρώπων στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, ενώ ταυτόχρονα με την πολιτική της διαλύει παντελώς την δημόσια εκπαίδευση.

Οι εργαζόμενοι καθηγητές δεν θα υποκύψουν στις διαθέσεις καμιάς Κυπριώτου ή Φουρναράκη. Οι "κυρίες" αυτές στέκονται απέναντι στους εργαζόμενους καθηγητές. Το γνήσιο εργατικό κίνημα δεν θα επιτρέψει στο ψευδοσωματείο τους που τάχα εκπροσωπεί τους εργαζόμενους να εξαθλιώσει τους καθηγητές ξένων γλωσσών. Οι πράξεις τους θα γυρίσουν μπούμερανγκ και σε αυτούς και στους εντολείς τους.

Οι καθηγητές πρέπει κάποια στιγμή να ακούσουν με ψηλά το κεφάλι την ευχή των μαθητών τους: "καλή σχολική χρονιά, δάσκαλε!"

Ενωτική Πρωτοβουλία
Καθηγητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Νομού Αττικής "ο Βύρων"
enotiki.vyronas@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου