Χρήσιμα

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ
ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΗΣ EUROPALSO ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ

Το ΔΣ της ΟΙΕΛΕ συνεδρίασε την Τετάρτη, 31/8/2011 με σημαντικότερα ζητήματα την ενημέρωση των μελών του Δ.Σ. και τη χάραξη πορείας της ΟΙΕΛΕ για το επόμενο διάστημα (...) oμόφωνα, επίσης, εγκρίθηκε ψήφισμα που κατέθεσαν εργαζόμενοι στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών για τους τραμπουκισμούς που έγιναν εις βάρος τους έξω από το χώρο του συνεδρίου της Europalso στις 28 Αυγούστου.


ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ


Η ΟΙΕΛΕ καταγγέλλει την απροκάλυπτη προσπάθεια ποινικοποίησης των συνδικαλιστικών αγώνων από τους εργοδότες που κρύβονται πίσω από την σύσταση του "Σωματείου Εργαζομένων στα κέντρα ξένων γλωσσών Νομού Αττικής" στο συνέδριο ξενόγλωσσης εκπαίδευσης με θέμα «Οι άλλες διαστάσεις του ρόλου του Εκπαιδευτικού» το οποίο διοργανώθηκε στις 28 Αυγούστου σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών. Το εν λόγω ψευδοσωματείο όχι μόνο δεν εξυπηρετεί εργατικά συμφέροντα αλλά υφαρπάζοντας την αντιπροσωπευτικότητα του κλάδου με μοναδικό σκοπό την διασφάλιση του κέρδους των φροντιστηριούχων, κατάφερε να επιβάλλει «κίτρινες» συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Κατά τα φαινόμενα όμως, αυτό δεν είναι αρκετό για τους εργοδότες οι οποίοι επιθυμούν να τρομοκρατήσουν και δη να εξοντώσουν όποια συλλογικότητα εργαζομένων τολμά και στέκεται εμπόδιο στα σχέδιά τους, ακυρώνοντας τις συνδικαλιστικές ελευθερίες στην πράξη.

Όταν εκπαιδευτικοί της Ενωτικής Πρωτοβουλίας Καθηγητών Ξένων Γλωσσών του Σωματείου Εργαζομένων στην Ιδιωτική εκπαίδευση Νομού Αττικής «ο Βύρων» άρχισαν να μοιράζουν σε δημόσιο χώρο ενημερωτικό κείμενο προς συναδέλφους, αμέσως προκάλεσαν την προκλητική αντίδραση εκπροσώπων των διοργανωτών του Πανελληνίου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών (EUROPALSO) οι οποίοι επιχείρησαν να τρομοκρατήσουν και να φακελώσουν ακόμη και τους συναδέλφους που τολμούσαν να μας απευθύνουν τον λόγο, ρωτώντας τους στα ίσια "Εσύ πώς ονομάζεσαι; Πού δουλεύεις;". Στην συνέχεια, φώναξαν την αστυνομία αποφασισμένοι να τους μηνύσουν για δήθεν συκοφαντική δυσφήμηση, παρόλο που το περιεχόμενο του κειμένου αφορούσε το ψευδοσωματείο και σε καμία περίπτωση κάποιο μέλος του EUROPALSO ονομαστικά ή και την εταιρεία.

Θεωρούμε ότι αυτή η πρακτική έχει μοναδικό σκοπό να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και να επιβάλλει συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα και μετατροπή των φροντιστηρίων ξένων γλωσσών σε σύγχρονα «εργασιακά κάτεργα». Πιστεύουμε ότι δεν είναι δυνατόν να τους επιτραπεί να σέρνουν στα δικαστήρια εκπαιδευτικούς επειδή διεκδικούν τις κατοχυρωμένες συνδικαλιστικές τους ελευθερίες και υπερασπίζονται εργατικές κατακτήσεις δεκαετιών.

Ήδη το 34ο Συνέδριο της ομοσπονδίας μας (Ιανουάριος 2010) κατήγγειλε για μια ακόμα φορά το «Σωματείο Εργαζομένων στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Νομού Αττικής» το οποίο συστήθηκε με εμπνευστές και αρχιτέκτονες ιδιοκτήτες αλλά και γνωστούς συνδικαλιστές δικηγόρους. Κάνουν εκλογές με περιφρούρηση μπράβων, χρησιμοποιούν χουντικές μεθόδους με αποκλεισμούς και προκατασκευασμένες λίστες παραπλανημένων και τρομοκρατημένων εργαζομένων για να υπονομεύσουν την γνήσια συνδικαλιστική εκπροσώπηση των εργαζομένων. Επιπλέον, η ομοσπονδία μας έχει καταγγείλει την αήθη συμμετοχή του πρώην γενικού γραμματέα, στην ασυνέχεια αντιπροέδρου και σήμερα συμβούλου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας, στη σχεδίαση και την υπέρβαση των εργασιακών συμφερόντων των εκπαιδευτικών.

Η ομοσπονδία μας θα επιδιώξει την εξουδετέρωση του στημένου από την εργοδοσία ψευδοσωματείου και να θέσει οριστικό τέλος στις κοινές τους δολιότητες.

http://www.oiele.gr/enhmerwsh/apofaseis-toy-ds-ths-oiele-pshfisma-gia-toys-trampoykismoys-ths-ergodosias-kai-toy-ergodotikoy-swmateioy-ths-europalso-enantion-twn-kathhghtwn-sta-kentra-ksenwn-glwsswn.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου