Χρήσιμα

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Τρίτη και 13 για τους εργοδότες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας προχώρησε ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής - ο Βύρων στα γραφεία του Europalso, του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Ξένων Γλωσσών (Ακαδημίας 98-100) μπροστά στη λαίλαπα του νέου μνημονίου με την αρωγή του οποίου οι περισσότεροι εργαζόμενοι οδηγούνται στην ανεργία και την εξαθλίωση.

Με την αστυνομία να έχει κληθεί (κατά περίεργο τρόπο) πριν ακόμα από την συγκέντρωση των εργαζομένων, τα παρευρισκόμενα μέλη του ΔΣ του Βύρωνα μπήκαν στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου στεγάζονται τα γραφεία των ιδιοκτητών προκειμένου να αποδώσουν σχετικό με την παρέμβαση ψήφισμα με τα αιτήματα των εργαζομένων σε εκπρόσωπο του Συλλόγου των ιδιοκτητών. Είναι άξιο απορίας γιατί παρεμποδίστηκαν τόσο από τα όργανα της τάξης όσο και από την υπάλληλο του κτιρίου.

Η ίδια συμπεριφορά συνεχίστηκε στον 4ο όροφο, όπου και τα γραφεία του συλλόγου, από την εκπρόσωπο της εργοδοσίας και διευθύντρια των γραφείων, όπως δήλωσε η ίδια, η οποία δεν επέτρεψε στους συνδικαλιστές να εισέλθουν στα γραφεία του συλλόγου των ιδιοκτητών, έχοντας μάλιστα κλειδωθεί η ίδια έξω από την πόρτα και αρνούμενη να παραλάβει το ψήφισμα διαμαρτυρίας ως νόμιμος εκπρόσωπος του ΔΣ απειλώντας με αστυνομικές ενισχύσεις και παρουσία δικηγόρου λες και αντιμετώπιζε εγκληματίες, ενώ απευθυνόταν στα παρόντα αστυνομικά όργανα και συνάδελφό τους της ασφάλειας που έφτασε στο χώρο με πολιτικά ως σε υπαλλήλους της. Μετά από πίεση των εκπροσώπων των εργαζομένων παρέλαβε το ψήφισμα χωρίς σφραγίδα του εργοδοτικού Συνδέσμου και λοιπά προαπαιτούμενα.

Όλα αυτά καταδεικνύουν το μέγεθος του εργοδοτικoύ σχεδίου απέναντι στους εργαζόμενους του κλάδου τόσο δια της άσκησης τρομοκρατίας ενάντια στους εκπαιδευτικούς όσο και με τις μαϊμού συμβάσεις, με μείωση αποδοχών σε ποσοστό που φτάνει το 50% που υπογράφουν στο χώρο των κέντρων ξένων γλωσσών της Αττικής, οι εργοδότες και "ο άλλος τους εαυτός", το ψευδοσωματείο εργαζομένων στα κέντρα ξένων γλωσσών νομού Αττικής που έχει συσταθεί από συγγενείς ιδιοκτητών φροντιστηρίων, ως «εργαζόμενους», την πλήρη καταπάτηση των εργασιακών, ασφαλιστικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων μας. Ηχηρή απόδειξη για τα παραπάνω αποτελούν και οι δύο αγωγές που έχουν καταθέσει οι εργοδότες και οι άνθρωποί τους για να υπονομέψουν την λειτουργία του εργατικού Συλλόγου μας, την υπόσταση των σωματειακών συλλογικών διαδικασιών και να εμποδίσουν την υπογραφή γνήσιας συλλογικής σύμβασης εργασίας, σηματοδοτώντας την αποκορύφωση της χρήσης από μέρους τους χουντικών πρακτικών παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης και κατατρομοκράτησης που δεν έχουν την παραμικρή σχέση με τον εκπαιδευτικό κόσμο και δεν έπρεπε και δεν θα έπρεπε να έχουν με κανένα χώρο εκπαίδευσης.

Η ανάγκη για συσπείρωση και ενωτική απάντηση των εργαζόμενων του κλάδου απέναντι στις αήθεις επιθέσεις εναντίον του κλάδου είναι πιο επιβεβλημένη από ποτέ. Καλούμε όλους τους συναδέλφους και τις συλλογικότητες να συμμετέχουν στον αγώνα μας για αξιοπρέπεια και την ίδια τη ζωή, να στηρίξουν τις συνδικαλιστικές δράσεις μας απέναντι στην εργοδοσία και την προσπάθειά μας κατά την εκδίκαση των αγωγών στο Πρωτοδικείο της ΑΘήνας, στις 5/4/2012 και 10/5/2012, κτίριο 6, αίθουσα 7.

ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
Καθηγητών Ξένων Γλωσσών
ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ - ΒΥΡΩΝΑΣ

enotiki.vyronas@gmail.com
http://enotikiprotovouliavyronas.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου