Χρήσιμα

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Παρέμβαση στην 29th International Publishers Exhibition

To Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Μαρτίου μέλη της Ενωτικής Πρωτοβουλίας καθηγητών ξένων γλωσσών του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Νομού Αττικής «Ο ΒΥΡΩΝ» μοίρασαν, έξω από το ξενοδοχείο Divani karavel (οδός Βασ. Αλεξάνδρου 2), σε συναδέλφους καθηγητές ξένων γλωσσών που προσέρχονταν για να επισκεφτούν την 29th International Publishers Exhibition, εκατοντάδες ενημερωτικά φυλλάδια και κάλεσμα συμπαράστασης ενάντια σε εκείνους που θέλουν να βάλουν ταφόπλακα σε κάθε εργασιακό δικαίωμα και διεκδίκηση του κλάδου με το παρακάτω περιεχόμενο, και είχαν την ευκαιρία να κουβεντιάσουν μαζί τους.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Συνάδελφοι,
Η κατάσταση στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών σύντομα θα οδηγηθεί σε αδιέξοδο με χιλιάδες καθηγητές να εργάζονται με ελάχιστα ωρομίσθια, λίγες μέρες και ώρες την εβδομάδα χωρίς ασφαλιστική κάλυψη και όλα αυτά με τις ευλογίες των εργοδοτών σε καιρούς μνημονίου. Ήδη με τις ψευδοσυμβάσεις που «ισχύουν» από το 2004 και μετά οι απολαβές μας έχουν μειωθεί περισσότερο από 40% ενώ ακόμα υφιστάμεθα την αναγκαστική ανεργία του καλοκαιριού. Το ταμείο ανεργίας μειώνεται δραματικά, η μαύρη εργασία αυξάνεται κατακόρυφα, οι ατομικές συμβάσεις παίρνουν το λόγο.
Μόνο η συλλογική δράση θα φέρει αποτελέσματα τέτοια που θα διασώσουν την αξιοπρέπεια, την εργασία μας και το μέλλον μας.
Μόνο η συλλογική δράση των καθηγητών θα ακυρώσει την εργοδοτική και κυβερνητική αυθαιρεσία.

Η Ενωτική Πρωτοβουλία Καθηγητών Ξένων Γλωσσών που δραστηριοποιείται εδώ και δυόμιση χρόνια στον κλάδο των κέντρων ξένων γλωσσών έχει μέσα στο μικρό αυτό διάστημα επιδείξει πρακτική στήριξη σε συναδέλφους και έχει σταθεί αλληλέγγυα στους αγώνες των εκπαιδευτικών. Έχουμε πλούσια δράση μέσα και έξω από τον Σύλλογο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής - Βύρωνας, με πιο πρόσφατη την παρέμβαση στα γραφεία του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Ξένων Γλωσσών (EUROPALSO), όπου αφού αρχικά παρεμποδιστήκαμε από την αστυνομία να εισέλθουμε στο χώρο, συναντήσαμε την άκαμπτη στάση της εκπροσώπου των εργοδοτών.

Οι εργοδότες λεηλατούν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, δεν προσέρχονται στις διαπραγματεύσεις με το σωματείο μας και σαμποτάρουν την υπογραφή γνήσιας συλλογικής σύμβασης. Μας θέλουν άβουλα υποχείριά τους.

Σήμερα έχουμε μπροστά μας την εκδίκαση δύο αγωγών με τις οποίες οι εργοδότες και τα τσιράκια τους προσπαθούν να μας φιμώσουν και να θέσουν σε δικαστική ομηρεία το σωματείο μας εμποδίζοντας οποιαδήποτε γνήσια διαδικασία υπογραφής Σ.Σ.Ε.

Συνάδελφοι,
Η στήριξη όλων των καθηγητών ξένων γλωσσών, των εκπαιδευτικών και όλων των εργαζομένων είναι απαραίτητη προκειμένου

  • να δυναμώσει η αντίσταση απέναντι στην τρομοκρατία και την εξαθλίωση του μαύρου μετώπου κυβέρνησης-τρόικας και της εργοδοσίας
  • να απαιτήσουμε αξιοπρεπή ημερομίσθια στο κλάδο
  • να ακυρώσουμε τις πρακτικές του στημένου σωματείου των συγγενικών προσώπων της εργοδοσίας
  • να αντιμετωπίσουμε τις αγωγές της εργοδοσίας και των ανθρώπων της
  • να διασφαλίσουμε τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα και
  • να αχρηστεύσουμε το μνημόνιο

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να έρθουν σε επικοινωνία και να πλαισιώσουν την ΕΝΠΡΩ στον συλλογικό, ενωτικό αγώνα της και στην μάχη στο Πρωτοδικείο της Αθήνας, στην πρώην σχολή Ευελπίδων στις 5/4/2012 στις 9:00 πμ και 10/5/2012 (κτίριο 6, αίθουσα 7) απέναντι σε εκείνους που θέλουν να βάλουν ταφόπλακα σε κάθε εργασιακό δικαίωμα και διεκδίκηση του κλάδου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου