Χρήσιμα

Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2012

12: Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ: ΤΑ ΝΕΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΑΕΔ
Άρθρο για τις εξελίξεις στον τομέα της ανεργίας και την αντιμετώπιση των ανέργων μέσω του ΟΑΕΔ. Αναλυτική ενημέρωση.

13: Τρίτη και 13 για τους εργοδότες: Δελτίο τύπου για την δυναμική και υπό την παρουσία της αστυνομίας και της ασφάλειας(!) παράσταση διαμαρτυρίας στην οποία προχώρησε ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής - ο Βύρων στα γραφεία του Europalso, του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Ξένων Γλωσσών (Ακαδημίας 98-100) μπροστά στη λαίλαπα του νέου μνημονίου με την αρωγή του οποίου οι περισσότεροι εργαζόμενοι οδηγούνται στην ανεργία και την εξαθλίωση.

16: Όχι της εργοδοσίας σε γνήσια ΣΣΕ στα ΚΞΓ: ανακοίνωση για την στάση της εργοδοσίας στην πρόσκληση του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Νομού Αττικής-ο Βύρων για τις 15/3/2012 προς διαπραγμάτευση και υπογραφή νέας κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας για τον νομό Αττικής.

17 και 18:Παρέμβαση στην 29th International Publishers Exhibition
από μέλη της Ενωτικής Πρωτοβουλίας έξω από το ξενοδοχείο Divani Κaravel που μοίρασαν σε συναδέλφους καθηγητές ξένων γλωσσών που προσέρχονταν για να επισκεφτούν την 29th International Publishers Exhibition, εκατοντάδες ενημερωτικά φυλλάδια και κάλεσμα συμπαράστασης ενάντια σε εκείνους που θέλουν να βάλουν ταφόπλακα σε κάθε εργασιακό δικαίωμα και διεκδίκηση του κλάδου με το παρακάτω περιεχόμενο, και είχαν την ευκαιρία να κουβεντιάσουν μαζί τους.

22: ΑΜΟΚ ΑΓΩΓΩΝ PALSO ΚΑΙ EUROPALSO: ανακοίνωση για τις ηγεσίες των εργοδοτικών ενώσεων των κέντρων (φροντιστηρίων) ξένων γλωσσών που συναγωνίζονται να πείσουν την ελληνική κοινωνία ποιά είναι περισσότερο «μνημονιακή» από την άλλη. Ενημέρωση για τις αγωγές (2) και προσφυγές (2) εναντίον του Συλλόγου από τους εργοδότες.

24: ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΧΟΛΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥΧΩΝ: ανακοίνωση για την προτεινόμενη τροπολογία με τα κριτήρια χορήγησης επάρκειας διδασκαλίας ξένων γλωσσών.

26: Ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του "Βύρωνα" για συμμετοχή στην Πανελλαδική Απεργία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ) στις 28/3 ενάντια στην τροπολογία Μπαμπινιώτη σε άσχετο με την εκπαίδευση σχέδιο νόμου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που απελευθερώνει τις απολύσεις στα ιδιωτικά σχολεία.

27: Απόφαση για αναστολή της Πανελλαδικής Απεργίας της ΟΙΕΛΕ και της συμμετοχής του "Βύρωνα" λόγω της απόσυρσης του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Γεωργικής Ανάπτυξης και Τροφίμων το οποίο εμπεριείχε την επίμαχη τροπολογία του υπουργείου Παιδείας η οποία, μεταξύ των άλλων, απελευθέρωνε τις απολύσεις στα ιδιωτικά σχολεία.

28: Ο Μπαμπινιώτης επαναφέρει την τροπολογία του ...με ταξί. Ανακοίνωση για την επαναφορά της επίμαχης τροπολογίας και πάλι σε άσχετο με την εκπαίδευση Σχέδιο Νόμου, αυτό για τα ταξί του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων Βορίδη...

29: Απεργία της ΟΙΕΛΕ για την Δευτέρα 2/4. Ανακοίνωση για την επανακύρηξη 24ωρη απεργίας για την Δευτέρα 2/4 ως απάντηση της επαναφοράς της τροπολογίας Γ. Μπαμπινιώτη.

29: Κάλεσμα για συμμετοχή στην έκτακτη ΓΣ στον "Βύρωνα" την 1η Απριλίου .

31: Προώθηση στα ΜΜΕ του ζητήματος της Βιομηχανίας αγωγών κατά του ΒΥΡΩΝΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου