Χρήσιμα

Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

ΟΙΕΛΕ: 5/4 ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ


OΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.)
Αρθ. Ιδρ. Απόφασης Πρωτοδ. Αθηνών 20376/58
Χαλκοκονδύλη 13, 104-32, Αθήνα
Τηλ: 5238148, 5230819
Fax: 5230819
e-mail: oiele@otenet.gr
site: www.oiele.gr
___________________________________________________________________
Αθήνα, 4/4/2012
Αριθμ. Πρωτ:23101


Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (Ο।Ι.Ε.Λ.Ε.) καταγγέλλει το εργοδοτικό συνδικάτο στο χώρο των Κέντρων Ξένων Γλωσσών, τον «Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών»-Europalso, που με δύο αγωγές επιχειρεί να ποινικοποιήσει τις εσωτερικές διαδικασίες (εκλογές - γενική συνέλευση) του ιστορικού εργατικού σωματείου «Βύρωνας».

Η εργοδοτική οργάνωση έστειλε σε διατεταγμένη υπηρεσία πέντε άτομα για να γραφτούν και να ψηφίσουν την τελευταία μέρα των αρχαιρεσιών στο εργατικό σωματείο του "Βύρωνα". Οι πέντε αυτοί, λειτουργούντες ως πράκτορες της εργοδοτικής οργάνωσης, εν συνεχεία κατέθεσαν αγωγές για να ακυρωθούν οι εσωτερικές διαδικασίες του συνδικάτου, προβαίνοντας σε μια πρωτόγνωρη ενέργεια που δεν καταστρατηγεί μόνο τη δημοκρατική λειτουργία του οργανωμένου κινήματος του κόσμου της εργασίας, αλλά ταυτόχρονα αποδεικνύει την αυταρχικότητα, την αυθαιρεσία και την περιφρόνηση της νομιμότητας από ορισμένους εκπροσώπους των εργοδοτών.
Η συγκεκριμένη εργοδοτική οργάνωση έχει προβεί στην ίδρυση δήθεν εργατικού σωματείου που κατ’ ουσίαν ελέγχεται από τους εργοδότες. Το 34ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας μας (15,16 & 17 Ιανουαρίου 2010) κατήγγειλε απερίφραστα το «Σωματείο Εργαζομένων στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών νομού Αττικής», το οποίο συστήθηκε με εμπνευστές και αρχιτέκτονες ιδιοκτήτες φροντιστηρίων ξένων γλωσσών με αδιαφανείς διαδικασίες και, σε πολλές περιπτώσεις, με απειλές και εκβιασμούς στους εργαζόμενους. Επιπλέον, η Ομοσπονδία μας έχει καταγγείλει για την αήθη συμμετοχή του τον επικεφαλής, χρόνια τώρα, της συνδικαλιστικής παράταξης της ΠΑΣΚΕ στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας (ΔΣΑ), και σήμερα μέλος του ΔΣ του ΔΣΑ αλλά και διαιτητή του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας, Δ. Βερβεσσό, ο οποίος ανερυθρίαστα έχει πρωταγωνιστήσει στη θεμελίωση του ψευδεπίγραφου δήθεν εργατικού σωματείου που στην πραγματικότητα εξυπηρετεί εργοδοτικά συμφέροντα. Μερικές από τις «φιλεργατικές δράσεις» του εν λόγω σωματείου είναι οι ακόλουθες:
• Το «ψευδοσωματείο εργαζομένων» στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών νομού Αττικής» στις 15/9/2009 κάλεσε την αστυνομία για να απομακρύνει τους εργαζόμενους που μετέβησαν στην έδρα του (Κρατίνου 7) για να ζητήσουν πληροφορίες και να πληροφορηθούν τις διαδικασίες εγγραφής στο σωματείο αυτό, αλλά και τον Γενικό Γραμματέα της ΟΙΕΛΕ που στο μεταξύ είχε κληθεί. Η πρόεδρος του ΔΣ, Άρτεμις Κυπριώτου αρνήθηκε να μιλήσει έστω και τηλεφωνικά με τους εργαζόμενους και στην συνέχεια να προσέλθει στο Α.Τ. Ακροπόλεως προκειμένου να δώσει διευκρινίσεις σύμφωνα με τη σχετική εντολή του εισαγγελέα ακροάσεων, στον οποίο κατέφυγε ένας εκ των εργαζομένων.
• Αντιμετώπισε τους εκπροσώπους των εργαζομένων του «Βύρωνα» με μηχανισμό καταστολής και έκλεισε τα γραφεία του, όταν οι εργαζόμενοι στις 13/3/2012 προσπαθούν να επιδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας της γενικής τους συνέλευσης.
• Επιχείρησε να τους τρομοκρατήσει, απαιτώντας τα στοιχεία τους και κάλεσε την αστυνομία, όταν στις 28/8/2011 εκπαιδευτικοί άρχισαν να μοιράζουν σε δημόσιο χώρο ενημερωτικό κείμενο προς συναδέλφους.
• Η εργοδοσία του «Ομήρου» και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ξένων Γλωσσών-Europalso, οι οποίοι συνυπογράφουν και εφαρμόζουν στα ξενόγλωσσα φροντιστήρια, εδώ και χρόνια μαζί με τον «άλλο τους εαυτό», τους ανθρώπους και συγγενείς ιδιοκτητών ξενόγλωσσων φροντιστηρίων που εμφανίζονται ως «σωματείο εργαζομένων στα κέντρα ξένων γλωσσών ν. Αττικής», «μαϊμού» συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Οι «συμβάσεις» αυτές, από 1-9-2010 μέχρι 31-8-2011 προβλέπουν την εξευτελιστική ωρομίσθια αμοιβή 7,14 ευρώ, για το διάστημα 1-9-2011 μέχρι 31-8-2012 7,22 ευρώ και για το διάστημα 01-09-2012 μέχρι 31-08-2013 το ποσό των 7,35 ευρώ ΚΑΘΑΡΑ! Ακυρώνουν απολαβές που αντιστοιχούν σε μηνιαίο μισθό και πλήρη ασφάλιση,όπως το πλήρες επίδομα μητρότητας (για τις προβλεπόμενες τουλάχιστον 18 ώρες απασχόλησης). Καταργούν τα επιδόματα επαγγελματικών προσόντων, όπως μεταπτυχιακό και διδακτορικό. Υπερδιπλασιάζουν την προϋπηρεσία για την καταβολή του επιδόματος πολυετίας, μην αναγνωρίζοντας την πραγματικότητα των 8-9 μηνιαίων συμβάσεων από έτος σε έτος. Καταργούν ημέρες διακοπών και αργίας εορτών Πάσχα και Χριστουγέννων, όπως ορίζει η εκπαιδευτική νομοθεσίας, και την από δεκαετίες πληρωμή τους. Συνολικά μειώνουν τις αποδοχές των καθηγητών σε ποσοστό που φτάνει το 50% έναντι της Διαιτητικής Απόφασης 5/2011 και σχετικές προηγούμενες Δ.Α. και Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και για τους καθηγητές κέντρων (φροντιστηρίων) ξένων γλωσσών όλης της χώρας.
• Διεξάγουν «δημοκρατικές» εκλογές με περιφρούρηση μπράβων, χρησιμοποιούν προκατασκευασμένες εκλογικές λίστες τρομοκρατημένων εργαζομένων για να υπονομεύσουν τη γνήσια συνδικαλιστική εκπροσώπηση των εργαζομένων και παρεμβαίνουν δήθεν εν ονόματι της νομιμότητας στις εσωτερικές διαδικασίες του εργατικού σωματείου «Βύρωνας»

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) καλεί τα σωματεία του εκπαιδευτικού και του ευρύτερου εργατικού κινήματος να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στο ιστορικό εργατικό σωματείο «Βύρωνας» και να σταματήσουν τη δράση των σωματείων που ελέγχονται από τους εργοδότες και που, πλέον, καταφεύγουν σε ολισθηρές και σκοτεινές μεθόδους για να εξουδετερώσουν όσους αντιτίθενται στα άνομα σχέδιά τους.
Σε μια περίοδο που επιχειρείται η λεηλασία της ζωής μας από τις κυβερνήσεις του μνημονίου, οι εργαζόμενοι χρειάζεται να υπερβούν παραταξιακές περιχαρακώσεις και να δώσουν με ενότητα νικηφόρες μάχες για την ανατροπή της αντεργατικής-αντιλαϊκής πολιτικής της φτώχειας, της ανεργίας και της εξαθλίωσης.

Την Πέμπτη 5η Απρίλη, στις 9.00πμ στο κτίριο 6, αίθουσα 7, στην πρώην σχολή Ευελπίδων, όπου εκδικάζεται η αγωγή των εργοδοτών κατά του εργατικού σωματείου «Βύρωνας» η ΟΙΕΛΕ θα είναι εκεί υπερασπίζοντας οποιοδήποτε σωματείο τυγχάνει παρόμοιων επιθέσεων από αδίστακτους.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΓΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου