Χρήσιμα

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ INTERLINGUA


Δελτίο Τύπου

Αθήνα, 11 Νοεμβρίου 2011

Οι έξι εργαζόμενοι της εκπαιδευτικής ανώνυμης εταιρείας ξένων γλωσσών Interlingua ύστερα από σειρά πολύμορφων αγωνιστικών δράσεων (επίσχεση εργασίας, καταγγελίες στην επιθεώρηση εργασίας και στο ΙΚΑ, κατάθεση μήνυσης και αγωγής, κινητοποιήσεις στην έδρα της εργοδοτικής εταιρείας, παραστάσεις στο υπουργείο Εργασίας και σύγκληση της τριμερούς επιτροπής του υπουργείου, κατάθεση επίκαιρης ερώτησης και συζήτηση στη Βουλή, καταγγελίες στα μέσα μαζικής ενημέρωσης) πέτυχαν μεγάλη νίκη.

Η νέα διοίκηση της Interlingua επικαλούμενη την οικονομική κρίση και ρίχνοντας τα βάρη στην παλαιότερη διοίκηση αρχικά δήλωνε αδυναμία πληρωμής. Στην συνέχεια για να μπορέσει να εξασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης και απέναντι στην επαπειλούμενη άρση της άδειας λειτουργίας της ικανοποίησε τα δίκαια εργασιακά αιτήματα των συναδέλφων μας που αφορούσαν την μη καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών πολλών μηνών και τακτοποίησε σχετικές ασφαλιστικές εκκρεμότητες στο ΙΚΑ. Επιπλέον, αποκατέστησε τους συναδέλφους μας στις θέσεις εργασίας τους με τους ίδιους όρους.

Η νίκη των καθηγητών ξένων γλωσσών, που σημειώνεται σε μια εποχή όπου σε πολλά ξενόγλωσσα φροντιστήρια επικρατούν μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας, γεμίζει με αισιοδοξία ολόκληρο τον κλάδο της ιδιωτικής εκπαίδευσης και αποκαλύπτει την τεράστια σημασία του συλλογικού αγώνα. Οι συνάδελφοι επέστρεψαν στην εργασία τους με ψηλά το κεφάλι και σε ανοικτή επιστολή που απευθύνουν σε όλους τους συναδέλφους, δηλώνουν ότι θα διασφαλίσουν την απρόσκοπτη προστασία της εργασίας και του εκπαιδευτικού τους έργου μέσα από τακτικές συνελεύσεις στο χώρο εργασίας τους και θα συνεχίσουν να είναι αλληλέγγυοι με κάθε εργαζόμενο που αντιμετωπίζει προβλήματα στον εργασιακό του χώρο.

Είναι γνωστό ότι αρκετά χρόνια πριν το μνημόνιο σκιάσει τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων στη χώρα μας, εργοδοτικά συμφέροντα συνέστησαν ένα «μαϊμού» σωματείο δήθεν εργαζομένων στα κέντρα ξένων γλωσσών ν. Αττικής και από κοινού σε σύμπραξη με τις κυβερνήσεις Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ και με την υποστήριξη γνωστών συνδικαλιστών (ΠΑΣΚΕ) και πολιτευτών δικηγόρων (ΝΔ) θέλουν να επιβάλουν στον νομό Αττικής ωρομίσθια Κίνας, χωρίς αργίες, χωρίς επιδόματα εορτών και αδείας, χωρίς επαγγελματικά προσόντα και συνολική μείωση απολαβών σε ποσοστό πάνω από 50% έναντι των παραδεκτών συλλογικών συμβάσεων εργασίας που ισχύουν στα ξενόγλωσσα φροντιστήρια ολόκληρης της χώρας. Πίσω από τα πολυδιαφημισμένα δήθεν δελεαστικά πακέτα προσφορών συνήθως «κρύβονται» απλήρωτοι, ανασφάλιστοι ή υποτιμημένοι εργαζόμενοι και χαμηλής ποιότητας παροχής εκπαιδευτικών υπηρεσιών σε ανυποψίαστους μαθητές και γονείς.

Η απροκάλυπτη επίθεση που δέχονται, εδώ και πολλά χρόνια, οι εργαζόμενοι στα ξενόγλωσσα φροντιστήρια από την ηγεσία του Πανελληνίου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών-Europalso θα μπορούσε να θεωρηθεί προάγγελος της άνευ προηγουμένου έντασης που έχει εξαπολύσει τα δύο τελευταία χρόνια η «χούντα» της κυβέρνησης και της τρόικας ενάντια στον εκπαιδευτικό κόσμο και στο σύνολο των εργαζομένων της χώρας.

Η νίκη των συναδέλφων της Interlingua είναι ιδιαίτερη σημαντική γιατί κατάφεραν να υπερασπίσουν όλες τις μέχρι σήμερα κατακτήσεις του κλάδου (θεσμικές και οικονομικές) που εργοδοτικοί κύκλοι καταπολεμούν με λύσσα και να δείξουν με το παράδειγμά τους τον αγωνιστικό δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν όλοι εκείνοι οι συνάδελφοι που, φοβούμενοι για τις επισφαλείς θέσεις εργασίας τους, μοιρολατρικά υπομένουν την κατάσταση.

Η Ενωτική Πρωτοβουλία καθηγητών Ξένων Γλωσσών του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής στάθηκε από την πρώτη στιγμή αλληλέγγυα στον δίκαιο αγώνα των συναδέλφων της Interlingua, αναδεικνύοντας ότι η δύναμη της συλλογικότητας και της ενότητας οδηγεί πάντα σε νίκες.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας να εγγραφούν στον Σύλλογό μας και να συμμετάσχουν στην κρίσιμη για τον κλάδο εκλογοαπολογιστική Συνέλευση που θα διεξαχθεί την Κυριακή 27 Νοεμβρίου, 10.30 π.μ., στην έδρα του Συλλόγου, κτήριο Εργατικού Κέντρου Αθήνας (ΕΚΑ), Γ΄ Σεπτεμβρίου 48Β και Μάρνη καθώς και στις εκλογές που θα διεξαχθούν το δεύτερο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου.

-Είναι η ώρα να απαντήσουμε με το δυνάμωμα του ιστορικού μας σωματείου και να επιβάλουμε τα δίκαια αιτήματά μας. Να αγωνιστούμε κόντρα στους καιρούς, για συλλογικές συμβάσεις εργασίας και αξιοπρεπείς αμοιβές.

-Είναι η ώρα να αποκαλύψουμε στα μάτια ολόκληρου του εργατικού κινήματος και να ονοματίσουμε τους «τροϊκανούς» εργοδότες και τους κανακάρηδές τους που κρύβονται πίσω από το ψευδο«σωματείο» εργαζομένων στα κέντρα ξένων γλωσσών ν. Αττικής.

-Είναι η ώρα όλοι να προστατεύσουμε τους μαθητές και το εκπαιδευτικό μας έργο δημιουργώντας συνελεύσεις εργαζομένων σε κάθε ξενόγλωσσο φροντιστήριο.

-Είναι η ώρα μαζί με όλους τους εργαζόμενους να ανατρέψουμε την χούντα Κυβέρνησης-Τρόικας.


-Κανείς εργαζόμενος δεν είναι μόνος του.

Ενωτική Πρωτοβουλία καθηγητών ξένων γλωσσών του Συλλόγου Εργαζομένων στην ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής -«Βύρωνας»

enotiki.vyronas@gmail.com
enotikiprotovouliavyronas.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου