Χρήσιμα

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Δεύτερη μέρα επιτυχούς παρέμβασης

Σήμερα, Δευτέρα 14 Νοέμβρη, διεξήχθη στο ξενοδοχείο Τιτάνια (Πανεπιστημίου 52) έκθεση βιβλίου για καθηγητές ξένων γλωσσών η οποία διοργανώθηκε από τον εκδοτικό οίκο Burlington. Στη συνέχεια η εκπαιδευτικός ψυχολόγος Ελένη Λιβανίου μίλησε με θέμα «Η κρίση και το παιδί». Μέλη της Ενωτικής Πρωτοβουλίας ήταν παρόντες και μοίρασαν στους συμμετέχοντες ενημερωτικό υλικό για την κατάσταση των καθηγητών ξένων γλωσσών και για τον Σύλλογο «Βύρωνα» χωρίς να παρενοχληθούν από κανέναν. Το κείμενο-παρέμβαση έγινε δεκτό με ζωηρό ενδιαφέρον από τους συναδέλφους οι οποίοι συνομίλησαν αρκετή ώρα με τα μέλη της ΕΝΠΡΩ. Μερικοί μάλιστα ζήτησαν επιπλέον υλικό για γνωστούς τους.

Θυμίζουμε ότι χθες σε περιφρoυρούμενη με σεκιουριτάδες και αστυνομικούς (;) εκδήλωση για εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές, με θέμα: «Δυσλεξία – Διάσπασης προσοχής» που διοργάνωσε το «Γραφείο Εκπαίδευσης» και το Δ.Σ. του Πανελληνίου Συνδέσμου Ιδιοτήτων Κέντρων Ξένων Γλωσσών (EUROPALSO) σε συνεργασία με τα “Dyslexia Centers – Pavlidis Method”, οι διοργανωτές, χρησιμοποιώντας χουντικές μεθόδους, προσπάθησαν με κάθε τρόπο να μην φτάσει στα χέρια των συναδέλφων μας ανάλογο ενημερωτικό υλικό.

Το ενημερωτικό υλικό ξεκινάει με μια κοινώς αποδεκτή διαπίστωση: «Είναι κοινό μυστικό ότι η εργασιακή μας καθημερινότητα στα κέντρα ξένων γλωσσών υποβαθμίζεται διαρκώς. Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών-Εuropalso μαζί με τον άλλο του εαυτό, το ψευδοσωματείο εργαζομένων (συγγενών) στα κέντρα ξένων γλωσσών ν. Αττικής, παραβιάζουν την εναπομείνασα εκπαιδευτική νομοθεσία και βάλλουν ενάντια στην αξιοπρέπεια όλων μας. Με μοναδικό τους μέλημα την αυτοπροβολή τους και προκειμένου να κερδίζουν χρήματα εκμεταλλευόμενοι την δίψα των μαθητών για γνώση και την ανασφάλεια των εκπαιδευτικών, διοργανώνουν δήθεν εκπαιδευτικά σεμινάρια και συνέδρια, συχνά με την παρουσία αστυνομίας ή σεκιούριτι», συνεχίζει, ακριβώς όπως και η ανακοίνωση που μοιράστηκε χθες, περιγράφοντας τις απαράδεκτες πράξεις της εργοδοσίας, του «μαϊμού» σωματείου και το εργασιακό καθεστώς που υποβιβάζει τους εκπαιδευτικούς σε άβουλα υποζύγια και ευτελίζει την ίδια τους την ζωή. Τέλος, καλεί σε Ενότητα τους συναδέλφους και τους προσκαλεί να γραφτούν στον «Βύρωνα» (οδός Γ' Σεπτεμβρίου 48Β και Μάρνη, κτίριο Εργατικού Κέντρου Αθήνας (ΕΚΑ)), να συμμετάσχουν στην κρίσιμη εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση της 27ης Νοεμβρίου και στις εκλογές του σωματείου που θα διεξαχθούν την δεύτερη βδομάδα του Δεκέμβρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου