Χρήσιμα

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

ΤΟ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ...

Παρέμβαση υπό το άγρυπνο βλέμμα σεκιουριτάδων και αστυνομίας!

Σήμερα, Κυριακή στις 11 το πρωί πολυπληθής ομάδα μελών της Ενωτικής Πρωτοβουλίας καθηγητών ξένων γλωσσών πραγματοποίησε παρέμβαση μοιράζοντας το παρακάτω κείμενο στο σεμινάριο που διοργάνωσε το «Γραφείο Εκπαίδευσης» του Πανελληνίου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών (EUROPALSO) για την δυσλεξία. Το «Γραφείο Εκπαίδευσης του Europalso», με τη συνδρομή σεκιουριτάδων, χρησιμοποιώντας πρακτικές οι οποίες ξένισαν ακόμα και τους αστυνομικούς που οι ίδιοι είχαν καλέσει για να τους «προστατεύσουν» από εμάς, παρεμπόδισαν τους καθηγητές που μοίραζαν νόμιμα την ανακοίνωση, παρενόχλησαν τους συμμετέχοντες στο σεμινάριο παίρνοντάς τους τις ανακοινώσεις και παρανόμησαν με την επιθετική τους και βίαιη συμπεριφορά απέναντι σε νόμιμους εκπροσώπους εργαζομένων.

Να σπάσουμε τον φόβο και την μοιρολατρία!

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Είναι σύνηθες γεγονός εκπρόσωποι μεγαλεμπόρων της εκπαίδευσης, προκειμένου να αποκρύψουν το πραγματικό σκληρό εργοδοτικό τους πρόσωπο, να διοργανώνουν δήθεν εκπαιδευτικά σεμινάρια και συνέδρια। Το μόνο που τους νοιάζει είναι η αυτοπροβολή τους προκειμένου να κερδίζουν χρήματα εκμεταλλευόμενοι την δίψα των μαθητών για γνώση και την ανασφάλεια των εκπαιδευτικών. Διασπούν την προσοχή της κοινωνίας και συγκεντρώνονται αποκλειστικά στα κέρδη τους.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών-Εuropalso μαζί με τον άλλο του εαυτό, το ψευδοσωματείο εργαζομένων (συγγενών) στα κέντρα ξένων γλωσσών ν. Αττικής, παραβιάζουν την εναπομείνασα εκπαιδευτική νομοθεσία και βάλλουν ενάντια στην αξιοπρέπεια όλων μας.

Σέρνουν στα αστυνομικά τμήματα συνδικαλιστές συναδέλφους, χρησιμοποιούν μπράβους σε «στημένες» εκλογές και προσπαθούν με απαράδεκτες μεθόδους άλλων εποχών να επιβάλουν «μαϊμού» συλλογικές συμβάσεις εργασίας ώστε να μειώσουν απροκάλυπτα στο νομό Αττικής το ήδη πενιχρό κατώτατο ωρομίσθιο και τις αποδοχές μας εν γένει σε ποσοστό που ξεπερνάει το 50% σε σχέση με τις ισχύουσες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και τις Διαιτητικές Αποφάσεις που εφαρμόζονται στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών όλης της χώρας (Δ।Α. 5/2011). Επιχειρούν δε να επιβάλουν βασικές ωρομίσθιες αποδοχές 7,23 ευρώ (8.60 μεικτά) (!), να ακυρώνουν απολαβές που αντιστοιχούν σε μηνιαίο μισθό και πλήρη ασφάλιση, να καταργήσουν τα επιδόματα ειδικών επαγγελματικών προσόντων, όπως μεταπτυχιακό και διδακτορικό, να υπερδιπλασιάσουν την προϋπηρεσία για την καταβολή του επιδόματος πολυετίας, να καταργήσουν την από δεκαετίες κατοχυρωμένη πληρωμή για τις αργίες και τις μέρες διακοπών Χριστουγέννων και Πάσχα, να άρουν ρυθμίσεις που προστατεύουν στοιχειωδώς τη μητρότητα και την εγκυμοσύνη και να απολύουν ελεύθερα.

Για να υπερασπίσουμε την αξιοπρέπειά μας, το εκπαιδευτικό έργο και τους μαθητές μας, ένωσε τη δική σου φωνή με τη δική μας! Ο συλλογικός αγώνας αποτελεί το καλύτερο όπλο κατά του φόβου, της εργοδοτικής τρομοκρατίας, της απάθειας και της μοιρολατρίας.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Γράψου στο Σύλλογο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Νομού Αττικής-«Βύρωνας» (οδός Γ' Σεπτεμβρίου 48Β και Μάρνης, κτίριο Εργατικού Κέντρου Αθήνας (ΕΚΑ)) και έλα στην κρίσιμη εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση στις 27 Νοεμβρίου, ώρα 10:3ο. Η μαζική συμμετοχή στις εκλογές το δεύτερο δεκαήμερο του Δεκέμβρη αλλά και η ενίσχυση της ακηδεμόνευτης Ενωτικής Πρωτοβουλίας Καθηγητών Ξένων Γλωσσών είναι απαραίτητοι όροι για να απαντήσουμε συνολικά στους εργοδότες και τα τσιράκια τους.

Κανένας εργαζόμενος μόνος του! Η αλληλεγγύη το όπλο μας!

Ενωτική Πρωτοβουλία καθηγητών Ξένων Γλωσσών
του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευσης ν. Αττικής-«Βύρωνας»
enotiki.vyronas@gmail.com enotikiprotovouliavyronas.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου