Χρήσιμα

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

ΨΗΦΙΣΜΑ υπέρ του δασκάλου Κώστα Τουλγαρίδη

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ «Ο ΒΥΡΩΝ»
(Το ψήφισμα κατέθεσε η Ενωτική Πρωτοβουλία Καθηγητών Ξένων Γλωσσών)

Η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και η τρομοκρατία δε θα περάσουν!

Η δίωξη του συναδέλφου Κώστα Τουλγαρίδη, μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου «Κ.Σωτηρίου», πρώην μέλος του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και αναπληρωματικού αιρετού στο ΑΠΥΣΠΕ Αττικής έρχεται να επιστεγάσει το κύμα των αντιδημοκρατικών ενεργειών και της αντιλαϊκής πολιτικής Κυβέρνησης-Ε.Ε.-ΔΝΤ και κομμάτων της πλουτοκρατίας (ΛΑ.Ο.Σ. - Μπακογιάννη) σε βάρος των εκπαιδευτικών και όλων των εργαζομένων.

Ο δάσκαλος Κώστας Τουλγαρίδης καλείται σε απολογία γιατί, υλοποιώντας τις συλλογικές αποφάσεις του συνδικάτου, αρνήθηκε να σιωπήσει απέναντι στις αυθαιρεσίες της διοίκησης και να αποδεχτεί τη μετακίνηση αναπληρώτριας δασκάλας με προφορική εντολή καθώς και γιατί υπερασπίστηκε τα δικαιώματα του συλλόγου διδασκόντων. Είναι φανερό ότι δε στοχεύουν στο πρόσωπό του.

Ο δάσκαλος Κώστας Τουλγαρίδης κατηγορείται για «αναξιοπρεπή διαγωγή υπαλλήλου εντός υπηρεσίας, άσκηση αδικαιολόγητης κριτικής των πράξεων της προϊσταμένης αρχής, απείθεια». Είναι φανερό ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με συνδικαλιστική δίωξη. Στο πρόσωπο του συναδέλφου επιδιώκεται η ποινικοποίηση κάθε αντίδρασης απέναντι στις αυθαιρεσίες και τις πολιτικές επιλογές Κυβέρνησης, Υπουργείου Παιδείας και διοίκησης και χτυπιέται τόσο η συνδικαλιστική δράση και ο αγώνας για την υπεράσπιση των εργασιακών και δημοκρατικών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών όσο και η πάλη ενάντια στο ξεπούλημα της Δημόσιας Εκπαίδευσης και τη βαρβαρότητα της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης – Ε.Ε – Δ.Ν.Τ. και των κομμάτων που τους στηρίζουν.

Την εποχή που η εκπαίδευση ευτελίζεται, τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών καταπατούνται κατάφωρα, τα δικαιώματα των εργαζομένων καταργούνται, οι εκπαιδευτικοί παλεύουν ενάντια στην αυθαιρεσία και στην επιβολή της βαρβαρότητας του νέου σχολείου της αγοράς και των μάνατζερ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ ΚΑΘΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΩΞΗΣ

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να βάλουν εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική και να την ανατρέψουν με λαϊκή συμμαχία.

Τα σχέδια τους δε θα περάσουν.
Η αποφασιστική συλλογική δράση των εργαζομένων θα τα ακυρώσει.
Κανένας μόνος του απέναντι στην επίθεση.


Αθήνα, 3 Νοεμβρίου 2011
Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου