Χρήσιμα

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ: ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΥΣ

H Ενωτική Πρωτοβουλία καθηγητών ξένων γλωσσών για μια ακόμα φορά στην προσπάθεια να συμβάλει στην επίλυση των εργασιακών προβλημάτων του κλάδου των εργαζομένων στα ξενόγλωσσα φροντιστήρια και γενικότερα στην ιδιωτική εκπαίδευση μοίρασε στα μέλη της σημερινής τακτικής εκλογοαπολογιστής Γ.Σ. του «ΒΥΡΩΝΑ» το παρακάτω πλαίσιο δράσης και κριτικής καταθέτοντα και 5 ψηφίσματα. Η πλειοψηφία της ΑΣΚ-ΠΑΜΕ και το μονοπαραταξιακό προεδρείο της ΓΣ έδωσε μόνο 3λεπτά χρόνο στην εκπρόσωπο της Ενωτικής Πρωτοβουλίας και μέλος του απερχόμενου Δ.Σ., απαγορεύοντας ουσιαστικά την συζήτηση. Πως άλλωστε θα εξοικονομείτο χρόνος 20 λεπτών για να μιλήσει η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Φαρμάκου στην ΓΣ χωρίς να έχει εξασφαλιστεί προηγούμενα η έγκριση του σώματος; Πριν από την ομιλία της συνδικαλίστρια προέδρου την Ομποσπονδίας Φαρμάκου, "ψηφομέτρης" του ΠΑΜΕ στην ομιλία του "έγγραφε συνταγές" αποκαλώντας τα μέλη της Ενωτικής Πρωτοβουλίας "άρρωστους"...

Την εκλεγμένη πρόεδρο της ΓΣ και παλαιότερα μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ) Μέσης Εκπαίδευσης συχνά την υποκαθιστούσε η πρόεδρος του απερχόμενου ΔΣ, η οποία κατά την προσωπική της κρίση κάποιες φορές διάβαζε τις αγωνιστικές προτάσεις δράσης και αλληλεγγύης που η ΕΝΠΡΩ κατέθεσε στο σώμα και στην Πρόεδρο της ΓΣ, κάποιες όχι και κάποιες θεωρούσε άτοπο να τεθούν σε ψηφοφορία.


ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
ΤΑΚΤΙΚΗ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ «Ο ΒΥΡΩΝ»
Αθήνα 27/11/2011

ΜΑΖΙΚΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΥΣ
ΣΠΑΜΕ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΟΙΡΟΛΑΤΡΙΑ
ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

Στο διάστημα που μεσολάβησε από τις τελευταίες εκλογές του συλλόγου εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση «ο Βύρωνας» (12/2009) μέχρι την σημερινή εκλογοαπολογιστική συνέλευση το κοινωνικό-πολιτικό τοπίο έχει αλλάξει δραματικά। Ψάχνοντας διέξοδο στην καπιταλιστική κρίση για λογαριασμό του κεφαλαίου και επισείοντας την απειλή της χρεοκοπίας, η πρώην κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με την υποστήριξη ΝΔ-ΛΑΟΣ και κάτω από τον στυγνό εκβιασμό ΕΕ- ΔΝΤ- τρόικας εφάρμοσε την πιο ακραία αντιλαϊκή πολιτική: επέβαλε την καταστροφή της μικρομεσαίας τάξης και την κοινωνική χρεοκοπία με αβάσταχτα χαράτσια, ξήλωσε κατακτήσεις του εργατικού κινήματος και υπονόμευσε το ίδιο το δικαίωμα της συλλογικής διαπραγμάτευσης προωθώντας τις επιχειρησιακές έναντι των κλαδικών συμβάσεων, απελευθέρωσε τις απολύσεις και πριμοδότησε την ανεργία. Έβαλε τον κόσμο της εργασίας στην μέγγενη δίνοντας το δικαίωμα στους εργοδότες να χρησιμοποιήσουν καταχρηστικά το πρόσχημα της οικονομικής κρίσης για να πετσοκόψουν μισθούς, να επιβάλουν ελαστικές σχέσεις εργασίας και να πολλαπλασιάσουν τα κέρδη τους.

Ενέτεινε την όξυνση της καταστολής και προσπάθησε μάταια να καταπνίξει την λαϊκή αγανάκτηση στις πλατείες, στις λαϊκές συνελεύσεις, στις μεγαλειώδεις πανεργατικές απεργίες, τις μαζικότερες των τελευταίων δεκαετιών. Υποθάλποντας παρακρατικές ακροδεξιές δυνάμεις σιώπησε στο πογκρόμ κατά μεταναστών ενώ δεν δίστασε να βάλει χέρι ακόμη και στο άσυλο, επιβεβαιώνοντας την όξυνση του αυταρχισμού και την παλινδρόμηση σε χουντικές πρακτικές.

Καθίσταται πια ξεκάθαρο: Την οικονομική κρίση θα την πληρώσουν ή οι εργαζόμενοι ή το κεφάλαιο. Η κυβερνητική πολιτική χωρίς καμιά αμφιβολία και παρά τους γελοίους ισχυρισμούς περί υπεράσπισης των αδυνάτων πιέζει τους εργαζόμενους να αναλάβουν το κόστος της οικονομικής κρίσης, την ίδια ώρα που μειώνει την φορολογία στο κεφάλαιο. Παραβιάζοντας το σύνταγμα, παρέδωσε την εξουσία σε κυβέρνηση αρλεκίνων γελοιοποιώντας κάθε έννοια λαϊκής κυριαρχίας ακόμα και στα πλαίσια της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας χάριν οικονομικών συμφερόντων.

Η δε νεοσχηματισμένη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ με επικεφαλής τον τραπεζίτη Παπαδήμο καλείται να ολοκληρώσει το έργο της προηγούμενης και υποτάσσεται στον εκβιασμό και τις πιέσεις που ασκούν ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ για περαιτέρω ιδιωτικοποιήσεις, ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου και αποκρατικοποίηση των δημόσιων επιχειρήσεων. Είναι η κυβέρνηση που καλείται να περάσει νέα μέτρα και να υλοποιήσει την εφεδρεία και την περίφημη «αναδιάρθρωση» του κράτους, απολύοντας από την πίσω πόρτα χιλιάδες δημόσιους υπαλλήλους και σπρώχνει τους μισθωτός στην εξαθλίωση και στην ανεργία. Είναι η κυβέρνηση που συλλαμβάνει συνδικαλιστές επειδή αρνούνται να κόψουν το ρεύμα στους συνανθρώπους τους. Δεν υπάρχει περιθώριο για καμιά αυταπάτη, ο μόνος δρόμος είναι η ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, η οργάνωση της αντίστασης στους χώρους δουλειάς και η ενότητα εργαζομένων μακριά από διασπαστικές λογικές τύπου «να σώσουμε το μαγαζί μας».

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής «Ο ΒΥΡΩΝ» βρίσκεται εδώ και μερικά χρόνια σε κρίσιμη καμπή. Αυτό οφείλεται όχι μόνο στην ανηλεή καταστρατήγηση των νομικών θέσφατων και την κατάργηση των δικαιωμάτων ων εργαζομένων στην εκπαίδευση της οποίας είμαστε μάρτυρες τον τελευταίο καιρό αλλά ούτε και μόνο στην επίθεση που έχει εξαπολυθεί ενάντια στην εκπαίδευση σε όλους τους τομείς από τις κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης. Ο βασικότερος λόγος για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο σύλλογος βρίσκεται στην επί σειρά ετών συρρίκνωσή του από πανελλήνιο σε αττικό, στην μονοπώληση της διοίκησής του από σχήματα ενός και μόνο πολιτικού ύφους, στην λογική της απομόνωσης και της περιχαράκωσης, στην έλλειψη δράσης, στην διοίκησή του από ανίσχυρες ηγεσίες, στην παντελή έλλειψη αντίδρασης απέναντι στις αυθαιρεσίες της εργοδοσίας, στην εγκατάλειψη εν ολίγοις την οποία ήρθε να επιστεγάσει πριν λίγα χρόνια το «άνοιγμα» του συλλόγου σε ολόκληρο τον ιδιωτικό εκπαιδευτικό χώρο, ως αποτέλεσμα των μικροπολιτικών σχεδίων της κυρίαρχης παράταξης της Αγωνιστικής Συνδικαλιστικής Κίνησης (ΑΣΚ), κίνηση που οδήγησε στο καπέλωμα ήδη υφιστάμενων σωματείων στον κλάδο και ενίσχυσε την ασάφεια του χαρακτήρα του.

Το τοπίο των τελευταίων ετών στην εργασία στον τομέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης κατατρύχεται από αντιεκπαιδευτικά και αντεργατικά μέτρα καιρό πριν αυτά εμφανιστούν σε άλλους χώρους. Η σιωπή στην οποία έχει επιβάλλει η πλειοψηφούσα παράταξη τον σύλλογο είναι εκκωφαντική. Τα αποτελέσματα πρωτοφανή. Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) διέγραψε τον Βύρωνα. Οι εργοδότες του Πανελληνίου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών (Europalso) ανενόχλητοι κινούνται στα όρια της παρανομίας και καθορίζουν αφ’ εαυτού του μισθούς και δικαιώματα δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων. Εκπαιδευτικοί σύλλογοι με χρόνια παρουσία και δράση βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα σωματείο που ζητά με το έτσι θέλω να τους επικαλύψει.

Για την αντιμετώπιση όλων αυτών, πριν δύο χρόνια δημιουργήθηκε η ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ καθηγητών ξένων γλωσσών με στόχο την επανεκκίνηση του συλλόγου, τον εκδημοκρατισμό του και την ενίσχυσή του με συναδέλφους που εργάζονται πραγματικά στον χώρο της εκπαίδευσης και χωρίς κομματικό πρόσημο. Με καθαρούς στόχους δράσης και όραμα για την ενδυνάμωση του συλλόγου, με παρεμβάσεις ουσίας και με δεσμούς με όλον τον εκπαιδευτικό κόσμο.

Δυο χρόνια μετά, και παρόλα τα ΔΣ που δεν λειτούργησαν, τα πρακτικά που δεν γράφτηκαν και δεν διαβάστηκαν, γενικές συνελεύσεις που δεν ήταν γενικές, παρεμβάσεις που έμειναν στα χαρτιά, μέλη που είναι παντελώς άγνωστα, αποφάσεις που δεν τηρήθηκαν και ελέγχους που δεν έγιναν η Ενωτική Πρωτοβουλία έκανε αισθητή την παρουσία της. Στην διάρκεια των δύο αυτών χρόνων, τα μέλη της Ενωτικής Πρωτοβουλίας συμμετείχαμε στις δράσεις του συλλόγου, παρά την πλημμελή ενημέρωση από την κυρίαρχη παράταξη του ΔΣ η οποία μόνη της αποφάσιζε και δρούσε στο όνομα του συλλόγου. Στηρίξαμε από την πρώτη στιγμή τον αγώνα των συναδέλφων καθηγητών στην Interlingua, πραγματοποιήσαμε παρεμβάσεις σε επιμορφωτικά σεμινάρια μοιράζοντας ενημερωτικό υλικό σε συναδέλφους, στις οποίες συγκρουστήκαμε με εκπροσώπους εργοδοτών που έχουν στήσει το εργοδοτικό σωματείο, συμμετείχαμε στις μεγάλες πανεργατικές απεργίες και στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια, ήμαστε αλληλέγγυοι σε απολύσεις συναδέλφων στα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης και στα ξενόγλωσσα και σε καλέσματα από άλλα σωματεία του κλάδου, συμμετείχαμε στην διαδήλωση των ξενόγλωσσων καθηγητών για την κατάργηση της δεύτερης ξένης γλώσσας στα σχολεία. Πρέπει επίσης να τονιστεί ότι η συμμετοχή μας και η δράση μας σκοπό είχε την ακηδεμόνευτη, οργανωμένη από τα κάτω υπεράσπιση των εργατικών συμφερόντων, τον εκδημοκρατισμό του συνδικάτου και την συσπείρωση και ενότητα του συλλόγου.

Η Ενωτική Πρωτοβουλία καταγγέλλει τα όσα έχουν γίνει εδώ και δυο χρόνια στον σύλλογο και δηλώνει ότι: Η αλήθεια είναι ότι με ευθύνη της κυρίαρχης παράταξης ΑΣΚ ο Βύρωνας έχει πέσει σε ανυποληψία από τα παλαιά του μέλη. Η αλήθεια είναι ότι με ευθύνη της κυρίαρχης παράταξης ΑΣΚ ο Βύρωνας δεν έχει καν δυνατότητα να υπογράψει ΣΣΕ ως σωματείο. Η αλήθεια είναι ότι με ευθύνη της κυρίαρχης παράταξης ΑΣΚ ο Βύρωνας δεν λειτουργεί δημοκρατικά. Η αλήθεια είναι ότι η πλειοψηφία του Βύρωνα διοικεί το σωματείο υπό τις διαταγές τρίτων. Η αλήθεια είναι ότι η πλειοψηφία του Βύρωνα που διοικεί το σωματείο υπήρξε τα τελευταία δύο χρόνια θύλακας κομματικών παραγόντων. Η αλήθεια είναι ότι η πλειοψηφία του Βύρωνα που διοικεί το σωματείο έχει λάβει ακίνδυνες αποφάσεις για την βιωσιμότητα του κλάδου. Η αλήθεια είναι ότι η πλειοψηφία του Βύρωνα που διοικεί το σωματείο λειτουργεί αντιδεοντολογικά και αντικαταστατικά. Η αλήθεια είναι ότι η πλειοψηφία του Βύρωνα που διοικεί το σωματείο κρατά ερμητικά φυλαγμένα μακριά από το γραφείο του συλλόγου τα βασικά του έγγραφα (μητρώο μελών και διαγραφών, οικονομικά και διοικητικά στοιχεία) προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο. Η αλήθεια είναι ότι η πλειοψηφία του Βύρωνα που διοικεί το σωματείο απαγορεύει βοναπαρτιστικά στα μέλη του συλλόγου την πρόσβαση στα έγγραφα που τα αφορούν.

Η ΕΝΠΡΩ εργάζεται κάτω από δύσκολες συνθήκες αλλά έχει καταφέρει πολλά. Έχει αποκαταστήσει την αίγλη του συλλόγου στα μάτια του εκπαιδευτικού κόσμου μέσα από τις δράσεις αλληλεγγύης και τις παρεμβάσεις στις οποίες συμμετέχει προς το συμφέρον συναδέλφων εκπαιδευτικών. Έχει δημοσιοποιήσει τα προβλήματα του κλάδου σε αμέτρητες ευκαιρίες. Έχει καταφέρει πολιτικές πιέσεις προς την επίλυση των προβλημάτων του κλάδου. Έχει βοηθήσει αποτελεσματικά συναδέλφους. Έχει ξαναφέρει τον σύλλογο στο προσκήνιο και έχει φοβίσει τους εργοδότες πολλαπλά. Και συνεχίζει.

Ο Σύλλογος χρειάζεται :
• να λειτουργεί συλλογικά και δημοκρατικά
• να ενισχυθεί από πραγματικά εργαζόμενους εκπαιδευτικούς
• να μην επικαλύπτει άλλα σωματεία με τη δράση ή τις εκφρασμένες προθέσεις του
• να έχει τα δικά του ενημερωτικά μέσα που δεν θα κάνουν διακρίσεις (εφημερίδα, ιστοσελίδα, ανακοινώσεις)
• να προσφέρει στήριξη και βοήθεια στους συναδέλφους χωρίς να ζητά κομματική ταυτότητα
• να στέκεται αλληλέγγυο στη δράση των μελών του
• να δημιουργήσει υγιείς συνδικαλιστικούς δεσμούς
• να διαθέτει συμφωνημένο σχέδιο δράσης και παρέμβασης προς το συμφέρον όλων των εργαζομένων εκπαιδευτικών
• να αντικρούει σε κάθε ευκαιρία και με κάθε μέσο τους εργοδότες
• να είναι ανοιχτός στην κριτική

Οι ανάγκες των καιρών επιτάσσουν την ενωτική δράση και την οργανωμένη αντίδραση απέναντι στη λαίλαπα που μας κατατρύχει. Η διαφύλαξη των δικαιωμάτων μας δεν είναι πλέον αρκετή. Πρέπει να αντεπιτεθούμε συλλογικά, οργανωμένα, χωρίς εσωτερικούς τριγμούς. Όποιος δεν κατανοεί τη δυναμικότητα της εποχής παρά αναμένει τα μέλλοντα ή αρκείται σε μια συντηρητική κομματική γραμμή που δεν επιτρέπει εξάρσεις παρά μόνο μετά από άδεια εθελοτυφλεί και συναινεί. Για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος είναι απολύτως αναγκαία η συσπείρωση και η μαζικοποίηση των συνδικάτων, ο εκδημοκρατισμός της λειτουργίας τους και η απαγκίστρωσή τους από λογικές που προωθούν την περιχαράκωση, την διάσπαση και την συνδικαλιστική γραφειοκρατία. Για να ανατραπεί η εκφυλιστική πορεία του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος χρειάζεται ο οριζόντιος συντονισμός σωματείων βάσης και η ενότητα των εργαζομένων στην βάση των προβλημάτων τους και όχι στην βάση της «ταξικής» ιδεολογικής τους ταυτότητας.

Διεκδικούμε μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με μισθούς ανάλογους των αναγκών μας, υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στην δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, στην υγεία, στην κοινωνική ασφάλιση που σήμερα επιχειρούν να τα καταργήσουν ολοσχερώς και υποσχόμαστε να μην αφήσουμε να καταργήσουν το εργαλείο της γνώσης και του πολιτισμού μας, το βιβλίο. Απέναντι στη θεραπεία σοκ που εφαρμόζουν σε ολόκληρη την κοινωνία θα απαντήσουμε με αγώνες, αντίσταση και ανυπακοή μαζί με το ταξικό εργατικό κίνημα της χώρας. Στηρίζουμε αποφασιστικά κάθε συνάδελφο/συναδέλφισσα που διεκδικεί τα δικαιώματά του στους χώρους εργασίας. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να δώσουν δύναμη στην φωνή τους, να γίνουν μέλη του σωματείου μας και να ψηφίσουν στις εκλογές στις 11,12 και 18/12. Η ενδυνάμωση των σωματείων είναι ζήτημα ζωής. Το παράδειγμα των συναδέλφων της interlingua να γίνει μάθημα και αφορμή για να μαζικοποιηθεί το σωματείο μας. Απαντάμε στην εργοδοτική τρομοκρατία και την απειλή των απολύσεων με όπλο την εργατική αλληλεγγύη και την συλλογικότητα.

Στηρίζουμε την απεργία των εργαζόμενων στην Χαλυβουργική, τους ανυποχώρητους αγώνες των εργαζομένων στην αρτοποιεία Κατσέλη και όλους τους αγώνες των εργαζομένων, των ανέργων και της νεολαίας.
• Συμμετέχουμε στις λαϊκές κινητοποιήσεις ενάντια στα χαράτσια.
• Συμμετέχουμε στην πανελλαδική απεργία στην 1η Δεκεμβρίου και στα συλλαλητήρια.
Ενωτική πρωτοβουλία καθηγητών ξένων γλωσσών
του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Νομού Αττικής «Ο ΒΥΡΩΝ»
enotikiprotovouliavyronas.blogspot.com


Ψήφισμα (1)
Η ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ


Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών-Εuropalso μαζί με τον άλλο του εαυτό, το ψευδοσωματείο εργαζομένων (συγγενών) στα κέντρα ξένων γλωσσών Ν. Αττικής με τις ευλογίες των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ – ΝΔ εδώ και πολλά χρόνια έχουν κηρύξει πραγματικό πόλεμο στους εργαζόμενους.

Παραβιάζουν την εναπομείνασα εκπαιδευτική νομοθεσία, σέρνουν στα αστυνομικά τμήματα συνδικαλιστές συναδέλφους, χρησιμοποιούν μπράβους σε «στημένες» εκλογές και προσπαθούν με κάθε τρόπο να επιβάλουν «μαϊμού» συλλογικές συμβάσεις εργασίας ώστε να μειώσουν απροκάλυπτα στο νομό Αττικής το ήδη πενιχρό κατώτατο ωρομίσθιο και τις αποδοχές μας εν γένει σε ποσοστό που ξεπερνάει το 50% σε σχέση με τις ισχύουσες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και τις Διαιτητικές Αποφάσεις που εφαρμόζονται στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών όλης της χώρας (Δ।Α. 5/2011). Επιχειρούν δε να επιβάλουν βασικές και αποκλειστικά ωρομίσθιες αποδοχές 7,23 ευρώ (8.60 μεικτά) (!), να ακυρώνουν απολαβές που αντιστοιχούν σε μηνιαίο μισθό και πλήρη ασφάλιση, να καταργήσουν τα επιδόματα ειδικών επαγγελματικών προσόντων, όπως μεταπτυχιακό και διδακτορικό, να υπερδιπλασιάσουν την προϋπηρεσία για την καταβολή του επιδόματος πολυετίας, να καταργήσουν την από δεκαετίες κατοχυρωμένη πληρωμή για τις αργίες και τις μέρες διακοπών Χριστουγέννων και Πάσχα, να άρουν ρυθμίσεις που προστατεύουν στοιχειωδώς τη μητρότητα και την εγκυμοσύνη και να απολύουν ελεύθερα. Εργοδότες χέρι – χέρι με το «τροικάνικο» μπλοκ εξουσίας δημιουργούν συνθήκες κόλασης για τους εργαζόμενους.

Την Κυριακή 13 Νοέμβρη, με αφορμή την εκδήλωση με τίτλο «Δυσλεξία - Διάσπαση προσοχής» που διοργάνωσε το «Γραφείο Εκπαίδευσης» και το Δ.Σ. του Πανελληνίου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών (EUROPALSO) σε συνεργασία με τα «Dyslexia-Centers-Pavlidis Method", πολυπληθής ομάδα καθηγητών ξένων γλωσσών της Ενωτικής Πρωτοβουλίας έκαναν παρέμβαση μοιράζοντας ενημερωτικό υλικό έξω από τον χώρο της εκδήλωσης.
Το «Γραφείο Εκπαίδευσης» του EUROPALSO, με τη συνδρομή σεκιουριτάδων κινήθηκαν με επιθετική και βίαιη συμπεριφορά εναντίον τους αλλά και στράφηκαν ενάντια στους συμμετέχοντες στην εκδήλωση, παίρνοντας τους τις ανακοινώσεις μέσα από τα χέρια.

Η Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Νομού Αττικής «Ο ΒΥΡΩΝ» καταγγέλλει:
• τη σωματική βία που άσκησαν εκπρόσωποι του Πανελληνίου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών (ΕUROPALSO) και του «Γραφείου Εκπαίδευσης».
• Την απαράδεκτη κίνησή τους να αφαιρούν με το έτσι θέλω τις ανακοινώσεις μέσα από τα χέρια συναδέλφων.
• Τους σεκιουριτάδες γνωστής εταιρείας που προσπάθησαν να παρεμποδίσουν συναδέλφους από την άσκηση νόμιμου συνδικαλιστικού δικαιώματος
• Την παρουσία 4 ένστολων αστυνομικών σε μια δημόσια εκδήλωση που σύμφωνα με τους διοργανωτές απευθυνόταν σε καθηγητές, γονείς και μαθητές.
Οι εργαζόμενοι στην ιδιωτική εκπαίδευση με τη νικηφόρα μάχη στην Interlingua, με την έμπρακτη στήριξη σε συναδέλφους στους χώρους δουλειάς, απέδειξαν ότι κάθε φορά που θα προσπαθούν να πλήξουν έναν από εμάς, θα βρίσκουν απέναντί τους όλους τους εργαζομένους της ιδιωτικής εκπαίδευσης.


Η εργοδοτική τρομοκρατία δεν θα περάσει!
Η Αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!


Ψήφισμα (2)
ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 1/12/2011

Η νέα κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ και συνοδοιπόρων με επικεφαλής τον τραπεζίτη Παπαδήμο καλείται να ολοκληρώσει το έργο της προηγούμενης. Είναι η κυβέρνηση που καλείται να περάσει νέα μέτρα και να υλοποιήσει την εφεδρεία και την περίφημη «αναδιάρθρωση» του κράτους, απολύοντας από την πίσω πόρτα χιλιάδες δημόσιους υπαλλήλους. Είναι η κυβέρνηση που συλλαμβάνει συνδικαλιστές επειδή αρνούνται να κόψουν το ρεύμα στους συνανθρώπους τους. Εξωθεί τεράστιο αριθμό εργαζομένων στην ανεργία και στην εξαθλίωση. Μειώνει περαιτέρω μισθούς και συντάξεις. Δεν υπάρχει περιθώριο για καμιά αυταπάτη, ο μόνος δρόμος είναι η ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, η οργάνωση της αντίστασης στους χώρους δουλειάς και η ενότητα εργαζομένων. Η Τακτική Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση του Νομού Αττικής «Ο ΒΥΡΩΝΑΣ» καλεί όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν στην απεργία της 1ης Δεκεμβρίου 2011.

ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

 Για να δώσουμε μαζί τον αγώνα για τα δικαιώματά μας
 Για να καταγγείλουμε τις μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας και τους μισθούς πείνας
 Για να δηλώσουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους τους εργαζόμενους και στην ολομέτωπη επίθεση που δέχονται όλοι οι κλάδοι
 Για να μην περάσουν τα νέα μέτρα και χαράτσια που μας ετοιμάζουν
 Για να ανατρέψουμε την αντεργατική κυβέρνηση και την χούντα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ- τροϊκανών



Ψήφισμα (3)
Ένας μαθητής μας δεν είναι πια μαζί μας!

Την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011, συμπληρώνονται 3 χρόνια από την εν ψυχρώ δολοφονία του μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από ειδικούς φρουρούς της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η δολοφονία αποτέλεσε την αφορμή ώστε να ξεχυθούν αυθόρμητα στους δρόμους χιλιάδες νέοι και εργαζόμενοι για να διαδηλώσουν ενάντια στην βία και την ασυδοσία της εξουσίας, την καταπάτηση στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων αλλά και ενάντια στην καθημερινή μιζέρια και εκμετάλλευση. Σήμερα η κατάσταση έχει επιδεινωθεί. Στην κυβέρνηση συμμετέχουν ακόμα και υμνητές της χούντας των συνταγματαρχών και νοσταλγοί του δικτάτορα Μεταξά.

Τρία χρόνια μετά, τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα συνεχίζουν να δολοφονούν τις ελπίδες και να πνίγουν τα όνειρα χιλιάδων νέων ανθρώπων και εργαζομένων.

Η κοινωνική ζούγκλα που διαμορφώνει η οικονομική κρίση του καπιταλιστικού συστήματος το ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ και οι εκφραστές τους στην χώρα μας ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ – ΔΗΣΥ και συνοδοιπόροι τους, καταργούν κάθε κοινωνικό δικαίωμα για δωρεάν Παιδεία, Υγεία και Κοινωνική Ασφάλιση. Το μόνο που υπόσχονται είναι εργοδοτική και κρατική βία, ανασφάλεια, επισφάλεια και ανεργία.

Η Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων Στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Νομού Αττικής – “Ο ΒΥΡΩΝ”, καλεί όλους μας να πλημμυρίσουμε τους δρόμους της Ελλάδας τη ΤΡΙΤΗ 6ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2011, να τιμήσουμε την μνήμη του Αλέξανδρου, να συμμετάσχουμε στα συλλαλητήρια για δημόσια και δωρεάν Υγεία, Παιδεία και Κοινωνική Ασφάλεια. Για μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους μας, με μισθούς και συνθήκες εργασίας ανάλογες των αναγκών μας. Για να ανατραπεί η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ-ΝΔ. Για να φύγουν οι δυνάμεις επικυριαρχίας ΔΝΤ- ΕΕ- ΕΚΤ από την χώρα μας. Για ένα μέλλον χωρίς αστυνομική βία και δολοφονίες, χωρίς τον αυταρχισμό και την καταστολή των αγώνων. Για μια κοινωνία αντάξια των ονείρων των μαθητών μας.

Ψήφισμα (4)
ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ

Η Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζόμενων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Νομού Αττικής «Ο Βύρων» που δίνει την μάχη ενάντια στις ελαστικές σχέσεις εργασίας, την επισφάλεια, τις μειώσεις του μεροκάματου, ενάντια στην υπονόμευση των συλλογικών συμβάσεων του κλάδου από τους εργοδότες, στις απολύσεις και την ανεργία στέκεται ολόπλευρα στο πλευρό των 400 απεργών εργατών της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» που συνεχίζουν τον αγώνα που ξεκίνησαν από τις 31 Οκτώβρη. Στηρίζουμε τον αγώνα τους και αποφασίζουμε να στείλουμε στο απεργιακό τους ταμείο το ποσό των 150,00 ευρώ.
Ο Αγώνας στη Χαλυβουργική είναι και δικός μας αγώνας.
Ακολουθεί επιστολή των εργατών χαλυβουργών:


Συνάδελφοι εργάτες
Ακούστε τη φωνή των χαλυβουργών. Ο αγώνας μας είναι και δικός σας.
Η εργοδοσία της Ελληνικής Χαλυβουργίας λειτουργεί σαν λαγός των βιομηχάνων.
Είναι η πρώτη βιομηχανία στην Αττική που με εκβιασμό τις θέσεις εργασίας επιχειρεί να εφαρμόσει το 5ωρο, την εκ περιτροπής εργασία, το ωρομίσθιο, απλήρωτες υπερωρίες, κατάργηση ασφαλιστικών δικαιωμάτων
Απεργούμε σαν μια γροθιά από της 31 Οκτώβρη. Διαλέξαμε τον δρόμο της τιμής και της αξιοπρέπειας, υπερασπίζουμε το ψωμί και το μέλλον των παιδιών μας.
Δεν γυρνάμε για δουλειά μέσα στη φωτιά και το σίδερο για 500 ευρώ. Απαιτούμε να επιστρέψουν στη δουλειά οι 34 απολυμένοι συνάδελφοί μας.
Οι απολύσεις έγιναν για τρομοκρατία, επειδή ομόφωνα η Γενική μας Συνέλευση απέρριψε την απαίτηση της εργοδοσίας να δουλεύουμε 5ωρο με 40% μείωση των αποδοχών.
Η παραγωγή με τη σκληρή δουλειά μας, τα καθημερινά εργατικά ατυχήματα, με νεκρό συνάδελφό μας πέρυσι, από 196.000 τόνους έφτασε στους 266.000 τόνους.
Τα κέρδη του Βιομήχανου Μάνεση είναι αμύθητα, ο οποίος συνεχίζει να εκβιάζει ότι αν δεν δεχθούμε να δουλέψουμε σκλάβοι, θα απολύσει 180 ακόμη εργαζόμενους.
Οι χαλυβουργοί του δώσαμε την απάντηση που πρέπει. Νικήσαμε το φόβο, τους εκβιασμούς, την απειλή της πείνας. Κατεβήκαμε σε απεργία.
Είμαστε όρθιοι, είμαστε ήδη νικητές. Ο βιομήχανος Μάνεσης ομολόγησε ότι δεν περίμενε τέτοιο αγώνα!
Οι βιομήχανοι στα γύρω εργοστάσια περίμεναν να έχουμε κουραστεί, να έχουμε πάει για δουλειά με σκυμμένο το κεφάλι, να έχουμε υπογράψει 5ωρο. Αποδείξαμε ότι οι εργάτες έχουν αστείρευτη δύναμη. Όλες αυτές τις μέρες, όλο το 24ωρο με βάρδιες περιφρουρούμε την απεργία μας. Ένιωσαν τη δύναμή μας, και εμείς μάθαμε περισσότερα. Ξεχωρίζουμε τους φίλους από τους εχθρούς.
Δεκάδες σωματεία μας στηρίζουν από την πρώτη μέρα με ψηφίσματα και αποφάσεις απ' τα συνδικάτα, φορείς της γειτονιάς, συλλόγους αγροτών, νεολαίας, φοιτητών, μαθητών, γυναικών, από παντού. Με την φυσική τους παρουσία έξω από την πύλη, με την συγκέντρωση χρημάτων για τις οικογένειες. των χαλυβουργών, με συγκέντρωση τροφίμων. Η απήχηση του αγώνα μας πέρασε τα σύνορα της χώρας.
Μας έρχονται μηνύματα από 'συνδικάτα και οργανώσεις άλλων χωρών.
Για τον χαλυβουργό δεν έχει γυρισμό! Χάνοντας εμείς, ανοίγει η πόρτα για το 5ωρο και την εργασιακή ζούγκλα όχι μόνο σε μας αλλά και στις υπόλοιπες βιομηχανικές μονάδες. Οι βιομήχανοι περιμένουν στην γωνία. Η νίκη των χαλυβουργών θα είναι μια μεγάλη νίκη για όλη την εργατική τάξη.
Οι διευθυντές των εργοστασίων παρακολουθούν την εξέλιξη του αγώνα μας. Οι εργάτες δεν έχουν όφελος από το να παρακολουθούν. Μπείτε στον αγώνα χωρίς χάσιμο χρόνου! Οι βιομήχανοι έχουν κοινό σχέδιο και είναι σε συνεννόηση. Αυτό αποκαλύφθηκε. Στις συναντήσεις στο υπουργείο, ο υπουργός πίεζε να δεχτούμε τις προτάσεις του Μάνεση! Τα ίδια ετοιμάζουν σε όλα τα εργοστάσια!
Καταγγέλλουμε σε όλους τους εργαζόμενους την πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Μετάλλου και του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας που προκήρυξαν μια τρίωρη στάση εργασίας, όταν θα έχουμε κλείσει 25 μέρες απεργίας!
Περιμένουν και αυτοί μέχρι τότε να έχουμε λυγίσει. Γελιούνται! Για πάνω από 18 μέρες απεργιακού αγώνα των χαλυβουργών ούτε καν συνεδρίαζαν αλλά μας «συμβούλευαν» να υποταχθούμε, μας συκοφαντούσαν, προσπαθούν να μας διαιρέσουν. Συνάδελφοι εργάτες προσπεράστε τους και οργανωθείτε σε κάθε χώρο δουλειάς.
Απαιτήστε Γενική Συνέλευση, ζητήστε ενημέρωση, πάρτε αποφάσεις συμμετοχής στην στάση εργασίας.
Πάρτε αποφάσεις για απεργιακό αγώνα, μετατρέψτε την απόφαση για στάση εργασίας σε αληθινό αγώνα που να ταρακουνήσει τους βιομήχανους. Αποφασίστε απεργία!
Η νίκη θα είναι δύσκολη μα θα είναι δική μας.

Οι εργαζόμενοι στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ


ΨΗΦΙΣΜΑ (5) ΤΗΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ -«Ο ΒΥΡΩΝ» ΓΙΑ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ


Η Τακτική γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Νομού Αττικής «Ο Βύρων» καταγγέλλει την βάρβαρη αστυνομική επιδρομή των δυνάμενων καταστολής κατά των εργαζομένων στο μηχανογραφικό κέντρο της Δ.Ε.Η και τις συλλήψεις συνδικαλιστών και εργαζομένων της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ την Πέμπτη 24/11, καθώς και τις βάρβαρες συλλήψεις μελών του κινήματος «Δεν πληρώνω», μετά από κινητοποίηση στο υποκατάστημα της ΔΕΗ στην Καλλιθέα, τη Παρασκευή 25/11. Απαιτούμε την παύση κάθε δίωξης.
Η Γενική Συνέλευση χαιρετίζει και ενώνει τη φωνής της με το όλο και διογκούμενο κίνημα εναντίωσης στην πληρωμή, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, άδικων- αντισυνταγματικών- παράνομων κεφαλικών φόρων. Χαράτσια που εκτός από άδικα δεν προσφέρουν τίποτα στον χειμαζόμενο λαό μας, αλλά εξυπηρετούν την κερδοσκοπία ντόπιων και ξένων τραπεζιτών.
Γίνεται ολοένα και πιο ξεκάθαρο ότι η ανελέητη αυτή φοροεπιδρομή χωρίς τέλος δεν τολμά να αγγίξει την εκκλησία, τις τράπεζες και το κεφάλαιο, αντίθετα έχει στόχο τους εργαζόμενους στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, μισθωτούς ή με μπλοκάκι, αυτοαπασχολούμενους, επισφαλείς και ανέργους καθώς και τους συνταξιούχους.
Ο αυταρχισμός είναι το μόνο μέσο της κυβέρνησης του τραπεζίτη Παπαδήμου. Πανικόβλητη από την πολύμορφη παλλαϊκή αντίδραση επιστρατεύει τα ΜΑΤ και την καταστολή συνεχίζοντας στον κατήφορο της βίαιης επιβολής των μνημονίων της τρόικα.
Η κυβέρνηση της «μαύρης» συμμαχίας ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ σύντομα θα αναγκασθεί, κάτω απ' τη λαϊκή πίεση, να πάρει πίσω τον νόμο που εξευτελίζει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να συμμετέχουμε ενεργά στις δράσεις των συμπολιτών μας κατά του κατάπτυστου, αντικοινωνικού μέτρου.


Το ηλεκτρικό ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό!
Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα!
Κανένας μόνος του στην κρίση
!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου