Χρήσιμα

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

"ΠΑΓΟΥΛΑΤΟΥ-ΒΛΑΧΟΥ": ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ!

 Εκείνοι που διαφημίζουν ότι "προάγουν αξίες"...

Την ημέρα της πανεργατικής απεργίας (27/11) επέλεξε η εργοδοσία της επιχείρηση "Εκπαιδευτικός Οργανισμός Παγουλάτου-Βλάχου: Κέντρα Ξένων Γλωσσών - Πληροφορικής", μέλος της εργοδοτικής ένωσης "Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών"-EURPPALSO, να διατρανώσει την θέλησή της για την κατάργηση της δημοκρατία στους τόπους εργασίας και τον νόμο 1264/1982 "για τον εκδημοκρατισμό του Συνδικαλιστικού Κινήματος και την κατοχύρωση των συνδικαλιστικών ελευθεριών των εργαζομένων", πριν αυτό πράξουν κυβέρνηση-τρόικα.  

Κατά την κινητοποίηση του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής "ο Βύρωνας", που πραγματοποιήθηκε με απόφαση ΓΣ, έξω από την επιχείρηση, οδός Μακ Μίλλαν 13, Άνω Πατήσια, στις 18.30, η εργοδοσία η οποία στην ιστοσελίδα της διαφημίζει ότι "προάγει αξίες", αρνήθηκε σε συνδικαλιστικούς εκπροσώπους να εισέλθουν στον χώρο εργασίας προκειμένου να μοιράσουν ενημερωτικό έντυπα στους συναδέλφους τους κατά την ώρα του διαλείμματος (χρόνος εκτός απασχόλησης). Ο παραπάνω νόμος τον οποίο οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι επικαλέστηκαν, στο άρθρο 15 για την "Δημοκρατία στους τόπους δουλειάς", παρ. 6 αναφέρει ρητά: "Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις κάθε βαθμού έχουν το δικαίωμα να διανέμουν ανακοινώσεις τους μέσα στο χώρο εργασίας εκτός απασχόλησης".       

Όταν οι οι εκπρόσωποι του σωματείου ζήτησαν να αναρτήσουν ανακοίνωσή τους  στον πίνακα ανακοινώσεων που δικαιούται να έχουν στους τόπους εργασίας, όπως ορίζει η παρ. 2 του άρθρου 16 του παραπάνω νόμου,  η εργοδοτική εκπρόσωπος, μέλος του ΔΣ της εταιρείας, μετέφερε  την άποψη του νομικού εκπροσώπου της εταιρείας σύμφωνα με την οποία οι εκπρόσωποι των εργαζομένων απαγορεύεται νομίμως (!) να μπουν στον χώρο εργασίας! 

Η εργοδοσία αντί να συμμορφωθεί  με την νομιμότητα, προκειμένου να τρομοκρατήσει τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους και τους εργαζόμενους της επιχείρησης, αντιμετώπισε τους απεργούς ως εγκληματίες και κάλεσε την αστυνομία.  Για την επιχείρηση "Εκπαιδευτικός Οργανισμός Παγουλάτου-Βλάχου: Κέντρα Ξένων Γλώσσες-Πληροφορική" και όχι μόνο, προκύπτει ότι η δημοκρατία στους χώρους εργασίας είναι κάτι το άγνωστο και η παρανομία νόμος και μάλιστα με την επιβεβαίωση του νομικού της εκπροσώπου! Η εργοδοσία κρατάει μαντρωμένους τους εργαζόμενους. Σύμφωνα με την "σύμβαση" που έχει συνάψει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων ξένων Γλωσσών-ΕUROPALSO με τον εαυτό του, δηλαδή το  "σωματείο" εργαζομένων στα κέντρα ξένων γλωσσών Αττικής, "κατά την ώρα του διαλείμματος όλοι οι εργαζόμενοι παραμένουν εντός του Κέντρου, εκτός αν λάβουν προς τούτο ρητά άδεια του υπεύθυνου του Κέντρου".

Οι απεργοί εργαζόμενοι του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής "ο Βύρωνας" μοίρασαν έξω από την επιχείρηση έντυπο υλικό σε γονείς και μαθητές και ενημέρωσαν για τον εργασιακό μεσαίωνα που έχει επιβάλει η εργοδοσία στα κέντρα ξένων γλωσσών. Με "ντουντούκα" και συνθήματα κάλεσαν τους συναδέλφους τους να γίνουν μέλη στο σωματείο, ενώ κατήγγειλαν ότι η εν λόγω επιχείρηση  μετέφερε με πούλμαν άτομα να ψηφίσουν στις εκλογές τύπου cosa nostra του ψευδοσωματείου, που η ίδια η εργοδοσία της εργοδοτικής ένωσης EUROPALSO έχει ιδρύσει, προκειμένου να υποτιμήσουν το εκπαιδευτικό έργο και να αυξάνουν τα κέρδη τους.  

Απέναντι στην επίθεση της εργοδοσίας, που τα τελευταία χρόνια έχει πάρει κανιβαλικό χαρακτήρα με μεικτό ωρομίσθιο 3,52 ευρώ και μηνιαίες αποδοχές έως 60% κάτω από τον υποτιμημένο για την εργασία βασικό μισθό των 586 ευρώ της ΕΓΣΣΕ και των υπερτιμημένων διδάκτρων, δεν μένει άλλος δρόμος πέρα από τον δρόμο του συλλογικού αγώνα. Αγώνας για δημοκρατία στους τόπους εργασίας και για υπογραφή ικανοποιητικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.  Απέναντι στην βαρβαρότητα της εργοδοσίας κατά των μαθητών και την καθηγητών τους θα απαντήσουμε με αγώνα  υπέρ  των μαθητών και της εργασίας.  

Σε χώρους όπου ζουν, αναπνέουν και αποκτούν γνώσεις οι μαθητές μας, ο εργοδοτικός κανιβαλισμός και η τρομοκρατία δεν θα περάσουν! 

Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2014



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου