Χρήσιμα

Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Με αφορμή τα όσα διαπράχτηκαν στις πρόσφατες εκλογές παρωδία του ψευδω"σωματείου στα κέντρα ξένων γλωσσών ν. Αττικής" που έχουν συστήσει εργοδοτικά συμφέροντα, το σωματείο μας, ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "ο Βύρων", με ομόφωνη απόφαση της διοίκησης, μετά από πρόταση της Ενωτικής Πρωτοβουλίας, προσφεύγει στον Προϊστάμενό της Διοίκησης Πρωτοδικείου της Αθήνας και στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας. Στον πόλεμο των εργοδοτών κατά της εργασίας και των σπουδαστών θα απαντήσουμε με πόλεμο υπέρ της εργασίας και των σπουδαστών. Θα δυναμώσουμε ακόμα περισσότερο το σωματείο μας!  Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους εργοδότες και το ψευδοσωματείο τους ότι η ταξική ενότητα των εργαζομένων  θα τους σαρώσει. Έσπειραν ανέμους δυνατούς, ας είναι έτοιμοι λοιπόν να θερίσουν θύελλες! Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) εξέδωσε, εχθές 14/11, το παρακάτω Δελτίο Τύπου με το οποίο ζητάει να εξεταστούν εξονυχιστικά τα καταγγελλόμενα. 

ΕΚΑ
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ

Ταχ. Διεύθ.: Γ’ Σεπτεμβρίου 48Β, 104 33, Αθήνα Τηλ.: 210 88 36 918 ■
Web Site: www.eka.org.gr e-mail: eka.press@gmail.com

Αρ. Πρωτ.: 2953
Αθήνα, 14/11/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η απρόσκοπτη άσκηση του συνδικαλιστικού δικαιώματος των εργαζομένων είναι για το Εργατικό Κέντρο της Αθήνας όχι μόνο νομικά επιβεβλημένη αλλά και χαρακτηριστικό της ίδιας της δημοκρατίας. Μετά από καταγγελία που περιήλθε σε γνώση μας από το Σύλλογο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής «Ο ΒΥΡΩΝ», δυστυχώς προκύπτει ότι το δικαίωμα αυτό δεν είναι αυτονόητο στις μέρες μας. Με αυτήν καταγγέλλεται ότι το «Σωματείο Εργαζομένων στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Νομού Αττικής», το οποίο συστήθηκε με τη συνδρομή των εργοδοτών, απαγόρευσε κατά τρόπο προκλητικό από συναδέλφους να εγγραφούν σε αυτό και να ασκήσουν το δικαίωμα του εκλέγειν κατά τις αρχαιρεσίες της 25-10-2014. Το λυπηρό είναι ότι προκύπτει και μία, τουλάχιστον, αδιαφορία ή αμέλεια της Δικαστικής αντιπροσώπου που ήταν παρούσα στις εκλογές, στη διερεύνηση των καταγγελλόμενων πράξεων μελών του εν λόγω σωματείου σε βάρος συναδέλφων τους.
Καλούμε τον Προϊστάμενο της Διοίκησης του Πρωτοδικείου Αθηνών και τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών στους οποίους ήδη ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής «Ο ΒΥΡΩΝ», έχει προσφύγει, να εξετάσει εξονυχιστικά τα καταγγελλόμενα.

Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου