Χρήσιμα

Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΤΑ ΚΞΓ

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις εργατικών σωματείων και τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου για την εργοδοτική παρέμβαση και τον "κίτρινο" συνδικαλισμό στα κέντρα ξένων γλωσσών. Ακολουθεί σημερινό (1/11) άρθρο της εφημερίδας ο "Ριζοσπάστης":


Καταγγελία για τις εκλογές εργοδοτικού σωματείου

Σοβαρές καταγγελίες για τις εκλογές του εργοδοτικού σωματείου, το οποίο έχει υπογράψει και τις συμβάσεις ντροπής που ισχύουν στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών, κάνει το Σωματείο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευσης Αττικής «ο Βύρων».

Οπως επισημαίνει, αμέσως μετά την εξώδικη κλήση του στις 17 Οκτώβρη στην εργοδοσία των «Κέντρων Ξένων Γλωσσών» (EUROPALSO) για διαπραγμάτευση ΣΣΕ, σε χρόνο αστραπή οργανώθηκαν στις 24 και 25 Οκτώβρη οι εκλογές του εργοδοτικού σωματείου. Ο «Βύρων» κάνει λόγο για «εκλογές που δεν ανακοινώθηκαν πουθενά, δεν προετοιμάστηκαν πουθενά και με καμιά συλλογική διαδικασία» και καταγγέλλει ότι «οι εργοδότες υποχρέωναν τους εργαζόμενούς τους να πάνε να ψηφίσουν». Ο «Βύρωνας» σημειώνει πως όταν παρενέβησαν συνδικαλιστικές και άλλοι εργαζόμενοι, οι εκλογές τερματίστηκαν τρεις ώρες πριν τη προγραμματισμένη λήξη τους.

Για το θέμα ανακοίνωση εξέδωσε και η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, που καταγγέλλει σε όλους τους εργαζόμενους τη «νέα άθλια παρέμβαση των εργοδοτών στα "Κέντρα Ξένων Γλωσσών" (EUROPALSO), μέσω του εργοδοτικού ψευτο-σωματείου που έχουν στήσει εδώ και χρόνια». Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, μεταξύ άλλων, επισημαίνει τις ευθύνες της κυβέρνησης και του υπουργείου Εργασίας, τονίζοντας πως «έχουν νομιμοποιήσει εδώ και χρόνια τις συμβάσεις της ντροπής που υπογράφει το εργοδοτικό σωματείο, δηλαδή τη σύμβαση που υπογράφουν οι εργοδότες ... με τον "εαυτό" τους! Παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις - καταγγελίες σωματείων, τις επερωτήσεις κομμάτων για την αυταπόδεικτη εργοδοτική υπόσταση και δράση του συγκεκριμένου "σωματείου". Με τη στάση τους κυβέρνηση και υπουργείο Εργασίας αποδεικνύουν περίτρανα ποιανού τα συμφέροντα υπερασπίζονται. Είναι οι ίδιοι που έχουν διαμορφώσει συνθήκες κόλασης για τους εργαζόμενους, προκειμένου να αυγατίζουν τα κέρδη των εργοδοτών», αναφέρει μεταξύ άλλων το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών.

http://www.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=8175739&textCriteriaClause=%2B%CE%9A%CE%95%CE%9D%CE%A4%CE%A1%CE%91+%2B%CE%9E%CE%95%CE%9D%CE%A9%CE%9D+%2B%CE%93%CE%9B%CE%A9%CE%A3%CE%A3%CE%A9%CE%9D

Εδώ άρθρο της εφημερίδας των Συντακτών (25/10)
Εδώ η ανακοίνωση της Ενωτικής Πρωτοβουλίας καθηγητών ξένων γλωσσών του "Βύρωνα" (26/10)
Εδώ η καταγγελία του Σωματείου μας, του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "ο Βύρων" (27/10)
Εδώ η καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ) (2 8/10)
Εδώ άρθρο της εφημερίδας η Αυγή (30/10)
Εδώ η καταγγελία του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών (30/10)
Εδώ η καταγγελία της ΡΑΚΕ (30/10)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου