Χρήσιμα

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΒΥΡΩΝΑΣ»

ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ

ΝΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΛΑ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΑΙ
ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ - ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ

Σάββατο, 24/12/2011

Υπό συνθήκες γενικευμένης φτωχοποίησης και μνημονιακής πολιτικής οι εκλογές στον Σύλλογο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο ΒΥΡΩΝ" (11, 12 και 18/12), που το ΠΑΜΕ ιδιωτικών εκπαιδευτικών έχει μετατρέψει από Πανελλήνιο Σύλλογο καθηγητών ξένων γλωσσών φροντιστηρίων και σχολών σε σύλλογο εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση Ν. Αττικής, ανέδειξαν, όπως ήταν αναμενόμενο 5 μέλη της παράταξης ΑΣΚ-ΠΑΜΕ στο ΔΣ ενώ τις άλλες δύο θέσεις εξασφάλισε η ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ καθηγητών ξένων γλωσσών, που βγήκε ενισχυμένη με εκπρόσωπο τόσο στην Ελεγκτική Επιτροπή όσο και στο Εργατικό Κέντρο Αθηνών, διπλασιάζοντας τις δυνάμεις της.

Τα δημοσιευμένα ήδη αποτελέσματα των τριήμερων εκλογών του συλλόγου παρουσιάζουν ενδιαφέρον πρώτον, διότι ο αριθμός όσων ψήφισαν φαίνεται να διπλασιάζεται και δεύτερον, διότι ο αριθμός όσων ψήφισαν αλλά δεν μπορούσαν εκείνη τη στιγμή να αποδείξουν την εργασιακή τους σχέση (όχι οι άνεργοι) φαίνεται να ισούται με την αύξηση των ψήφων που έλαβε η πλειοψηφούσα παράταξη σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές. Η λύση στο αίνιγμα δεν είναι άλλη από την απόσυρση και μεταφορά δυνάμεων από άλλα αδελφά σωματεία εκπαιδευτικών, τα οποία το ΠΑΜΕ αδυνατούσε να ελέγξει, προκειμένου να «ενισχυθεί» ο «ταξικός» Βύρωνας και η συνήθης "συγκέντρωση" ψηφοφόρων. Η περιγραφόμενη ως «νίκη» των «ταξικών» δυνάμεων ήδη έχει μπει σε λειτουργία αφού ανακοινώσεις της πλειοψηφίας του νέου ΔΣ του Βύρωνα έχουν κάνει την εμφάνισή τους στα ΜΜΕ (21/12/2011), εν αγνοία της Ενωτικής Πρωτοβουλίας.

Η «συγκρότηση» του ΔΣ προφανώς έγινε νωρίς το πρωί της Δευτέρας, αμέσως μετά τις εκλογές της Κυριακής (18/12/2011) και αφού τα μέλη της Ενωτικής Πρωτοβουλίας είχαν δηλώσει κώλυμα στο προφορικό αίτημα της απερχόμενης προέδρου για την συμμετοχή τους σε ενδεχόμενο ΔΣ την συγκεκριμένη μέρα και ώρα, ειδικά εφόσον δεν τους εξηγήθηκε αν συντρέχουν έκτακτοι λόγοι. Οι δύο εκπρόσωποι της ΕΝΠΡΩ ζήτησαν η συγκρότηση να γίνει κάποια άλλη στιγμή μέσα στην ίδια ή τις επόμενες μέρες.

Η 5η στον αριθμό ψήφων απερχόμενη πρόεδρος ενημέρωσε την ΕΝΠΡΩ πέντε (5) μέρες αργότερα -το βράδυ της 23.12 "ότι το Δ.Σ. συγκροτήθηκε τη Δευτέρα 19/12, (και) είχατε επιλέξει να μην έρθετε για δικούς σας λόγους. Το καταστατικό μας δεν επιβάλλει να είναι όλοι παρόντες για τη συγκρότηση. Συγκροτηθήκαμε και εκλέξαμε ως πλειοψηφούσα παράταξη. Υπάρχουν πρακτικά και ενημερώσαμε και το Ε.Κ.Α. Στο επόμενο Δ.Σ. αν θελήσετε να έρθετε θα ενημερωθείτε αναλυτικότερα. Ενημερώστε μας για το πότε μπορείτε να γίνει Δ.Σ. στο συντομότερο δυνατό".

Το υπό νέα διεύθυνση Προεδρείο του συλλόγου συνεχίζει απτόητο το έργο του απερχόμενου αγνοώντας το σύνολο των εκπαιδευτικών που είναι η αληθινή δύναμή του καθώς και τις δημοκρατικές διαδικασίες.

Γιατί άραγε η πλειοψηφία της ΑΣΚ-ΠΑΜΕ ενώ δείχνει ιδιαίτερη πρεμούρα για την συγκρότηση του Δ.Σ., μας το αναγγέλλει μόλις 5 μέρες αργότερα, δεν συγκαλεί πραγματικό Δ.Σ. (21/12/2011) και αδιαφορεί παντελώς για την συγκρότηση της Ελεγκτικής Επιτροπής;

Αυτό δεν θα κρατήσει για πολύ.

Απαιτούμε την άμεση σύγκληση του νέου ΔΣ με καταστατικές δημοκρατικές διαδικασίες την Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι ώστε να συναποφασιστεί επιτέλους η απλή πράξη προσχώρησης του Συλλόγου στη Δ.Α. 5/2011 και η ταυτόχρονη και άμεση καταγγελία των εργοδοτικών "μαϊμού" Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών ν. Αττικής, Π.Κ. Υπ. Εργασίας 17/4.8.2010 και Π.Κ. Υπ. Εργασίας. 24/14.9.2010 της εργοδοσίας και του άλλου της εαυτού, του ψευδο«σωματείου» εργαζομένων στα κέντρα ξένων γλωσσών ν. Αττικής που μειώνουν απροκάλυπτα το ήδη πενιχρό κατώτατο ωρομίσθιο και τις αποδοχές μας εν γένει σε ποσοστό που ξεπερνά το 50% σε σχέση με τις ισχύουσες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και τις Διαιτητικές Αποφάσεις που εφαρμόζονται στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών όλης της χώρας (Δ.Α. 5/2011) με ευθύνη της ΟΙΕΛΕ και εξασφαλίζουν αυτήν τη στιγμή στο ελάχιστο τα κεκτημένα του κλάδου. Επιτέλους αυτή τη φορά ελπίζουμε οι «ταξικές» δυνάμεις της ΑΣΚ-ΠΑΜΕ να συμβάλλουν όχι στα λόγια αλλά στα έργα προκειμένου να ηττηθούν οριστικά τα δόλια σχέδια της εργοδοσίας και οι πρακτικές του κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Απαιτούμε το σωματείο μας να καλέσει σε κοινή σύσκεψη στο ΕΚΑ τα πρωτοβάθμια σωματεία της ιδιωτικής εκπαίδευσης της Αττικής ώστε να αποφασιστούν Ενωτικές ταξικές δράσεις κατά των λακέδων της εργοδοσίας, στις μειώσεις μισθών και στο πογκρόμ απολύσεων στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Απαιτούμε την άμεση συγκρότηση της Ελεγκτικής Επιτροπής με καταστατικές δημοκρατικές διαδικασίες. Ήδη ο εκλεγείς εκπρόσωπός μας, μετά την αμέλεια που έδειξε το μέλος που πλειοψήφησε με το πρώτο σε ψήφους συνδυασμό (ΑΣΚ-ΠΑΜΕ) και την παρέλευση του εύλογου διαστήματος των 3 ημερών που ορίζει το καταστατικό (άρθρο 17), ανέλαβε την πρωτοβουλία για την συγκρότηση του οργάνου στην έδρα του σωματείου, την Τρίτη 27/12/2001 και ώρα 11:00 π.μ. προκειμένου να οριστεί και η τακτική συνεδρίαση του Ιανουαρίου 2012.

Απαιτούμε όσο το δυνατόν συντομότερα, την σύγκληση της έκτακτης Γ.Σ.

Καταγγέλλουμε τις όποιες καιροσκοπικές ενέργειες του αυτόκλητου προεδρείου φαλκιδεύουν την συναίνεση των μελών του σωματείου και παρέχουν ψευδεπίγραφη αλληλεγγύη ενώ διακυβεύονται οι υπολήψεις και τα εργασιακά δικαιώματα συναδέλφων καθώς και τις επιλεκτικές συνδικαλιστικές τους δράσεις.

Η Ενωτική Πρωτοβουλία δεν θέλει τον "Βύρωνα" ούτε σκλάβο των εργοδοτών αλλά ούτε και υποχείριο συγκεκριμένων κομματικών δυνάμεων.

***


Θυμίζουμε τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών:
(σε παρένθεση τα αποτελέσματα των εκλογών του 2009)

Εγγεγραμμένοι: 587 (461)
Ψήφισαν: για ΔΣ 227 (123), για ΕΚΑ 222 (116)
Αγωνιστική Συνδικαλιστική Κίνηση (ΑΣΚ)-ΠΑΜΕ: για ΔΣ 172 (94), για ΕΚΑ 167 (89)
Ενωτική Πρωτοβουλία Καθηγητών Ξένων Γλωσσών: για ΔΣ 49 (26), για ΕΚΑ 52 (25)
Άκυρα: για ΔΣ 6 (-), για ΕΚΑ 3 (-)
Λευκά: για ΔΣ - (3), για ΕΚΑ - (1)
Ποσοστό συμμετοχής: 39% (27%)

Για Δ.Σ. (Ψήφοι-Ποσοστό-Έδρες)
ΑΣΚ-ΠΑΜΕ 172 (94), 75,77% (76,42%), 5 (5)
Ενωτική Πρωτοβουλία 49 (26), 21,58% (21,13%) 2 (2)

Για αντιπροσώπους στο ΕΚΑ (Ψήφοι-Ποσοστό-Αντιπρόσωποι)
ΑΣΚ-ΠΑΜΕ 167 (89), 75,22% (76,72%), 2 (2)
Ενωτική Πρωτοβουλία 52 (25), 23,42% (21,55%), 1 (-)

Για την Εξελεγκτική Επιτροπή από τους τις 3 τακτικούς αντιπροσώπους η ΑΣΚ-ΠΑΜΕ εξέλεξε 2 (3) και η Ενωτική Πρωτοβουλία 1 (-).

*Κατατέθηκαν 90 υπεύθυνες δηλώσεις αντί για ασφαλιστικά βιβλιάρια υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου