Χρήσιμα

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΝΠΡΩ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ

Στον έντυπο τύπο το κάλεσμα της Ενωτικής Πρωτοβουλίας Καθηγητών ξένων γλωσσών για τις εκλογές του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής «Ο ΒΥΡΩΝ» που διεξήχθησαν προχθές Κυριακή 11/12, χθές Δευτέρα 12/12 και συνεχίζονται την προσεχή Κυριακή 18/12.

ΕΠΟΧΗ (Κυριακή 11/12/2011):
http://www।epohi.gr/portal/oikonomia/10839-Εκλογές-στο-Σωματείο-Εργαζομένων-στην-Ιδιωτική-Εκπαίδευση-«Ο-Βύρων

Εκλογές στο Σωματείο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση «Ο Βύρων»

Εν μέσω εκτεταμένης ανεργίας και αυθαιρεσιών από την πλευρά της εργοδοσίας, για τα ωράρια εργασίας και τις αμοιβές, οι εργαζόμενοι στα φροντιστήρια ξένων γλωσσών προσέρχονται σήμερα στις κάλπες για την ανάδειξη συνδικαλιστικού οργάνου.
Η Ενωτική Πρωτοβουλία σε ανακοίνωσή της, καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος «για να μπορέσουν να αντισταθούν στις αυθαιρεσίες και παρανομίες της εργοδοσίας. Να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, να γραφτούν στο σωματείο μας και να συμμετάσχουν στις εκλογές σήμερα, Κυριακή 11/12, αύριο Δευτέρα 12/12 και την Κυριακή 18/12 στην έδρα του σωματείου, οδός Γ’ Σεπτεμβρίου 52 Β’ και Μάρνη, κτίριο Εργατικού Κέντρου Αθήνας (ΕΚΑ) ενισχύοντας την ακηδεμόνευτη Ενωτική μας Πρωτοβουλία για να δοθεί συνολική και Ενωτική απάντηση στους εργοδότες και τα τσιράκια τους. Είναι ώρα να σπάσουμε το φόβο και την μοιρολατρία».

ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ(Σάββατο 10/12/2011):
http://edromos.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=6996:εκλογές-στους-εκπαιδευτικούς-ξένων-γλωσσών&Itemid=50

Εκλογές στους εκπαιδευτικούς ξένων γλωσσών

Κάλεσμα ενάντια στο φόβο και τη μοιρολατρία απευθύνει η Ενωτική Πρωτοβουλία Καθηγητών Ξένων Γλωσσών, με αφορμή τις εκλογές στο ιστορικό σωματείο Ο Βύρων.
Όπως γράφει στο κάλεσμά της η Πρωτοβουλία, ο σύνδεσμος των ιδιοκτητών των κέντρων ξένων γλωσσών μαζί με το ψευδοσωματείο εργαζομένων που έχουν στήσει με συγγενείς τους, παραβιάζουν ό,τι έχει εναπομείνει από την εκπαιδευτική νομοθεσία: «Σέρνουν στα αστυνομικά τμήματα συνδικαλιστές συναδέλφους, χρησιμοποιούν μπράβους σε ''στημένες'' εκλογές και προσπαθούν με απαράδεκτες μεθόδους άλλων εποχών να επιβάλουν ''μαϊμού'' συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ώστε να μειώσουν απροκάλυπτα στο Νομό Αττικής το ήδη πενιχρό κατώτατο ωρομίσθιο και τις αποδοχές μας εν γένει, σε ποσοστό που ξεπερνάει το 50% σε σχέση με τις ισχύουσες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και τις Διαιτητικές Αποφάσεις που εφαρμόζονται στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών όλης της χώρας».
Οι εκλογές πραγματοποιούνται την Κυριακή 11/12, τη Δευτέρα 12/12 και την Κυριακή 18/12 και έχει σημασία να υπάρξει μαζική συμμετοχή, αλλά και ενίσχυση της Ενωτικής Πρωτοβουλίας.
INFO: enotikiprotovouliavyronas.blogspot.com

ΑΥΓΗ (Παρασκευή 9/12/2011):
http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=656940


Κάλεσμα της Ενωτικής Πρωτοβουλίας στις εκλογές του συλλόγου "Ο Βύρων"

Κάλεσμα προς τους καθηγητές για μαζική συμμετοχή στις εκλογές απευθύνουν τα μέλη της Ενωτικής Πρωτοβουλίας του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Νομού Αττικής «Ο Βύρων», εκλογές οι οποίες θα διεξαχθούν την Κυριακή 11.12 (11.00-19.00), Δευτέρα 12.12 (10.00-18.00) και Κυριακή 18.12 (11.00-19.00). Τονίζουν ιδιαίτερα την ανάγκη να δοθεί μαζική απάντηση στους εργοδότες οι οποίοι εδώ και πολλά χρόνια έχουν συστήσει ψευδοσωματείο εργαζομένων στα κέντρα ξένων γλωσσών προκειμένου να μετατρέψουν τους εκπαιδευτικούς σε άβουλα υποζύγιά τους, με την υιοθέτηση ωρομισθίων Κίνας, χωρίς επιδόματα και αργίες και με ελεύθερες απολύσεις. Υπαίτιοι γι' αυτήν την κατάσταση είναι οι εργοδότες, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι τις αδυναμίες, την αδράνεια και τις καιροσκοπικές τακτικές της Αγωνιστικής Συνδικαλιστικής Κίνησης (ΑΣΚ)-ΠΑΜΕ του «Βύρωνα», τη στάση της γραφειοκρατίας του κυβερνητικού συνδικαλισμού και εν γένει την ανασφάλεια των εκπαιδευτικών, απαξιώνουν το εκπαιδευτικό έργο.
Οι εκλογές θα διεξαχθούν στα γραφεία του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Νομού Αττικής «Ο Βύρων» (Σεπτεμβρίου 48 Β' και Μάρνη, κτίριο Εργατικού Κέντρο Αθήνας) και θα συμμετέχουν η Ενωτική Πρωτοβουλία μαζί με την Αγωνιστική Συνδικαλιστική Κίνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου