Χρήσιμα

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ ΓΙΑ «ΝΟΜΙΚΑ-ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ» ΘΕΜΑΤΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 4 Δεκεμβρίου 2011

Μετά από πρόταση της Ενωτικής Πρωτοβουλίας καθηγητών ξένων γλωσσών, πραγματοποιήθηκε χθες, Σάββατο 3/12, παρέμβαση διαμαρτυρίας του Σωματείου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Νομού Αττικής «Ο ΒΥΡΩΝ» στο ξενοδοχείο Τιτάνια (Πανεπιστημίου 52), όπου το ΔΣ του Πανελληνίου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών (EUROPALSO) διοργάνωνε σεμινάριο για τα μέλη του πάνω σε νομικά-εργασιακά θέματα με εισηγητή τον κ. Δημήτρη Βερβεσό, Νομικό Σύμβουλο, γνωστό συνδικαλιστή του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και πλέον μέλος του ειδικού σώματος Διαιτητών και Μεσολαβητών του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας, γνωστότερου ως ΟΜΕΔ. Λίγα βήματα παραπάνω διεξάγονταν εκλογές για την ανάδειξη νέας ηγεσίας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών όπου το EUROPALSO στηρίζει ψηφοδέλτιο που απαρτίζουν έμποροι της γνώσης, ακριβώς όπως και στον Πειραιά.

Είναι γνωστό σε όλες τις συνδικαλιστικές εκπροσωπήσεις των ιδιωτικών εκπαιδευτικών ότι οι εν λόγω εργοδότες κρύβονται πίσω από το ψευδο-σωματείο εργαζομένων στα κέντρα ξένων γλωσσών νομού Αττικής και από κοινού υπογράφουν, αρχής γενομένης το 2004, «μαϊμού» συλλογικές συμβάσεις εργασίας οι οποίες μειώνουν απροκάλυπτα το ήδη πενιχρό κατώτατο ωρομίσθιο και τις αποδοχές εν γένει των εκπαιδευτικών ξενόγλωσσων φροντιστηρίων σε ποσοστό που υπερβαίνει το 50% σε σχέση με τις ισχύουσες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και τις Διαιτητικές Αποφάσεις που εφαρμόζονται στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών όλης της χώρας (Δ।Α. 5/2011). Επιχειρούν δε να επιβάλουν βασικές ωρομίσθιες αποδοχές 7,23 ευρώ (8,60 μεικτά) (!), να ακυρώνουν απολαβές που αντιστοιχούν σε μηνιαίο μισθό και πλήρη ασφάλιση, να καταργήσουν τα επιδόματα ειδικών επαγγελματικών προσόντων, όπως μεταπτυχιακό και διδακτορικό, να υπερδιπλασιάσουν την προϋπηρεσία για την καταβολή του επιδόματος πολυετίας, να καταργήσουν την από δεκαετίες κατοχυρωμένη πληρωμή για τις αργίες και τις μέρες διακοπών Χριστουγέννων και Πάσχα, να άρουν ρυθμίσεις που προστατεύουν στοιχειωδώς τη μητρότητα και την εγκυμοσύνη και να απολύουν ελεύθερα.

Γνωστός δε δικηγόρος, νομικός σύμβουλος των εργοδοτών, συνδικαλιστής της ΠΑΣΚΕ και νυν διαμεσολαβητής στον ΟΜΕΔ έχει εδώ και πολλά χρόνια καταγγελθεί ως «συμμετέχων ενεργά σε προσπάθειες νομικής υποστήριξης εργοδοτών, πρακτικών κίτρινου συνδικαλισμού, εργοδοτικών πραξικοπημάτων και υπονόμευσης της εργατικής νομοθεσίας, με αποκορύφωμα τη γνωμάτευσή του για τη κήρυξη ως υποχρεωτικής συλλογικής σύμβασης στο χώρο των φροντιστηρίων ξένων γλωσσών» και ήδη η καταγγελία βρίσκεται και στα πρακτικά της Βουλής των Ελλήνων συνοδεύοντας κατατεθείσα επίκαιρη ερώτηση που συζητήθηκε στις 4/8/2011. Επανειλημμένως το σωματείο μας έχει καταθέσει ανάλογα διαβήματα και καταγγελίες στο υπουργείο Εργασίας.

Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες των εργοδοτών και των συγγενών ιδιοκτητών ΚΞΓ που σύστησαν το ψευδοσωματείο δεν αρκούνται μόνο στο συνδικαλιστικό πραξικόπημα, που έφερε το μνημόνιο στα ξενόγλωσσα φροντιστήρια, χρόνια πριν την έλευση της τρόικας στην πατρίδα μας, αλλά και σέρνουν αναίτια στα αστυνομικά τμήματα εκπαιδευτικούς συνδικαλιστές και διοργανώνουν εκδηλώσεις για καθηγητές και εκλογές με παρουσία αστυνομικής δύναμης και σεκιουριτάδων, ασκώντας μάλιστα βία και τρομοκρατία.

Ο «ΒΥΡΩΝ» με την παρέμβασή του κατήγγειλε το συνδικαλιστικό πραξικόπημα και τις μεθοδεύσεις των εργοδοτών και απαίτησε την άμεση κατάργηση της κατάπτυστης Σ.Σ.Ε του εργοδοτικού ψευδοσωματείου και την υπογραφή Σ.Σ.Ε. σύμφωνα με τις ανάγκες των εργαζομένων και σε συνέχεια των κατακτήσεων του κλάδου.

Οι εργαζόμενοι για να μπορέσουν να αντισταθούν στις αυθαιρεσίες και παρανομίες της εργοδοσίας οφείλουν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, να γραφτούν στο σωματείο μας και να συμμετάσχουν μαζικά στις εκλογές την Κυριακή 10/12, τη Δευτέρα 11/12 και την Κυριακή 18/12 στην έδρα του σωματείου, οδός Γ' Σεπτεμβρίου 52 Β' και Μάρνη, κτίριο Εργατικού Κέντρου Αθήνας (ΕΚΑ) ενισχύοντας την ακηδεμόνευτη Ενωτική μας Πρωτοβουλία για να δοθεί συνολική και Ενωτική απάντηση στους εργοδότες και τα τσιράκια τους. Είναι ώρα να σπάσουμε τον φόβο και την μοιρολατρία.

Ενωτική Πρωτοβουλία καθηγητών ξένων γλωσσών
http://enotikiprotovouliavyronas.blogspot.com
enotiki.vyronas@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου