Χρήσιμα

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΣ 2011 ΚΑΙ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΓΣ

Την Πέμπτη 29/12/2011, μετά από σχετικό αίτημα της Ενωτικής Πρωτοβουλίας συνεδρίασε το Δ.Σ. του σωματείου.
Το Δ.Σ. αποφάσισε την σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης στις 15 Ιανουαρίου ημέρα Κυριακή και ώρα 10 το πρωί στο Ε.Κ.Α. με βασικό θέμα την συμμετοχή σε παναττική απεργία αλληλεγγύης στον αγώνα των ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ καθώς και για να ληφθούν αγωνιστικές αποφάσεις για το σύνολο του κλάδου.

Η ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ κατέβασε τα εξής ψηφίσματα:

Πρόταση 1: Προσχώρηση στη ΔΑ 5/2011
Η ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ εξαιτίας της χαώδους κατάστασης που επικρατεί στον κλάδο της ιδιωτικής εκπαίδευσης και λόγω της μη ύπαρξης πραγματικής σσε καλεί το ΔΣ να κινήσει τις διαδικασίες για την άμεση προσχώρηση του Συλλόγου εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση Ν. Αττικής - Βύρωνας στη Δ.Α. 5/2011, εγγράφως από το Υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να καλύπτονται οι εργαζόμενοι απέναντι στην εργοδοσία βάσει μιας σ.σ.ε που διασφαλίσει στο ελάχιστο τις κατακτήσεις τους κλάδου και επιπλέον να υπάρχει μια ελάχιστη βάση διαπραγμάτευσης κεκτημένων εν όψει ενδεχόμενης καταγγελίας των «μαϊμού» σ.σ.ε που υπογράφει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών και ο Όμηρος με το ψευδοσωματείο. Υπέρ του αιτήματος συνηγορεί η ούτως ή άλλως παραίνεση από την πλειοψηφούσα παράταξη προς τα μέλη του Βύρωνα να ζητούν από τους εργοδότες την εφαρμογή της συγκεκριμένης απόφασης. Η παραπάνω πράξη σε καμιά περίπτωση δεν δίνει συγχωροχάρτι στα πεπραγμένα της ηγεσίας της ΟΙΕΛΕ.

Πρόταση 2: Άμεση καταγγελία των ψευδοσυμβάσεων λόγω αντιπροσωπευτικότητας
Η ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ προτείνει την άμεση καταγγελία της εργοδοτικής σύμβασης που «ισχύει» στον κλάδο μας και εκκίνηση διαδικασία υπογραφής σ.σ.ε. για τους εργαζόμενους τα κέντρα ξένων γλωσσών της Αττικής από το σωματείο μας με ενδεχόμενη προσφυγή στην διαιτησία. Την άμεση αναστολή της ισχύος της κατάπτυστης Σ.Σ.Ε. του εργοδοτικού ψευδό-σωματείου και την μη αποδοχή στο μέλλον, οφείλουμε να ζητήσουμε ΑΜΕΣΑ στηριζόμενοι στην αντιπροσωπευτικότητα που ανακτά ο σύλλογός μας με βάσει τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών.
Καλούμε το ΔΣ να αποφασίσει να κινήσει τις διαδικασίες εκείνες βάσει των οποίων θα ανασταλεί η ισχύουσα παραπάνω «μαιμού» σ.σ.ε. που μειώνει απροκάλυπτα τις αποδοχές των καθηγητών και να πιέσει το υπουργείο με παραστάσεις διαμαρτυρίας και με κάθε άλλον τρόπο ώστε να μην δεχτεί στο μέλλον καμιά σ.σ.ε που υπογράφει το «Σωματείο Εργαζομένων στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Νομού Αττικής».

Πρόταση 3: Κάλεσμα σε συλλογική δράση
Η ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ προτείνει στο ΔΣ να καλέσει όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία της ιδιωτικής εκπαίδευσης στο ΕΚΑ για να ληφθούν αποφάσεις συντονισμού για συλλογική και κοινή δράση απέναντι στο εργοδοτικό σωματείο εργαζομένων στα κέντρα ξένων γλωσσών ν. Αττικής αλλά στην γενικότερη επίθεση που δέχεται ο κλάδος της ιδιωτικής εκπαίδευσης από κυβέρνηση και εργοδοσία.

Επιπλέον, η Ενωτική Πρωτοβουλία έθεσε ζητήματα αυτοοργάνωσης και αυτοπροστασίας του σωματείου ενάντια στα δόλια και παράνομα σχέδια της εργοδοσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου