Χρήσιμα

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Οι ημέρες εορτών Χριστουγέννων των ΚΞΓ

Οι καθηγητές των ξενόγλωσσων φροντιστηρίων αμείβονται κανονικά για τις ημέρες εορτών Χριστουγέννων και Ν. Έτους.

Τα φροντιστήρια για παιδαγωγικούς λόγους και την ομοιόμορφη λειτουργία τους, σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Παιδείας Δ5/5500/83 (ΦΕΚ 625 τ. Β/16-11-1983), κλείνουν για την περίοδο διακοπών των εορτών Χριστουγέννων, από 24η Δεκεμβρίου μέχρι και την 7η Ιανουαρίου.
Αρκετοί ιδιοκτήτες κέντρων ξένων γλωσσών ενώ τσεπώνουν τα δίδακτρα που γονείς και μαθητές καταβάλλουν κανονικά για την παραπάνω περίοδο, εκμεταλλευόμενοι την ανασφάλεια των εκπαιδευτικών, με την απειλή της απόλυσης ή μη ανανέωση της σύμβασης εργασίας, παρακρατούν παρανόμως τις νόμιμες αποδοχές τους.

Σύμφωνα με την Διαιτητική Απόφαση 5/2011 και συναφείς προηγούμενες συλλογικές ρυθμίσεις του πεδίου εφαρμογής της (π.χ. Δ.Α. 31/2004) καθορίζεται ρητά για τους καθηγητές ότι «σε περίπτωση αργίας λόγω εξαιρέσιμων εορτών για μία ή περισσότερες μέρες την εβδομάδα δικαιούνται να παίρνουν τις αποδοχές που αντιστοιχούν στο ωράριο που συμφωνήθηκε και οι μισθωτοί που απασχολούνται λιγότερο από 18 ώρες την εβδομάδα και αμείβονται με ωρομίσθιο, εφόσον φυσικά οι ημέρες αυτές περιλαμβάνονται στη συμφωνημένη διάρκεια της σύμβασης εργασίας. Σαν ημέρες αργίας θεωρούνται και οι ημέρες διακοπών των κέντρων ξένων γλωσσών, λόγω εορτών του Πάσχα και των Χριστουγέννων, Ν. Έτους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου