Χρήσιμα

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Γενική Συνέλευση 25/9/11

Υπάρχει και το Δελτίο Τύπου του ΠΑΜΕ...

Για μια ακόμα φορά η Ενωτική Πρωτοβουλία καθηγητών ξένων γλωσσών συμμετείχε με επιτυχία στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Νομού Αττικής καταθέτοντας πλαίσιο δράσης και συγκριμένες αγωνιστικές προτάσεις.

Η ΑΣΚ-ΠΑΜΕ και πάλι μη μπορώντας να αντιμετωπίσει τα επιχειρήματα και τo όπλο της κριτικής που χρησιμοποίησαν τα μέλη της ΕΝ ΠΡΩΤΟ για την απαξίωση των δημοκρατικών διαδικασιών και την εγκατάλειψη των καθηγητών των ξενόγλωσσων φροντιστηρίων στα χέρια της εργοδοσίας, κατέφυγε στην προσφιλή τακτική της: διαστρέβλωση της πραγματικότητας, ειρωνεία, εξύβριση και φραστικές απειλές. Για όσους παρακολουθούν τα τεκταινόμενα των γενικών συνελεύσεων είναι γνωστό ότι οι εκπρόσωποι της ΑΣΚ-ΠΑΜΕ εξαντλούν τα επιχειρήματά τους στην συνεχή επίκληση του ΠΑΜΕ, λες και πρόκειται για μια ανώτερη δύναμη. Απευθυνόμενοι στους συναδέλφους εργαζόμενους της επισφάλειας των ξενόγλωσσων φροντιστηρίων κάνουν συνεχώς λόγο για «εχθρούς της εργατικής τάξης», «για βαρίδια του εργατικού κινήματος», για «προδότες», για «πέμπτη φάλαγγα μέσα στο εργατικό κίνημα», για «συνονθύλευμα απεργοσπαστών», για «οπορτουνιστές» κλπ. Προκειμένου να ενημερώσουν τους συναδέλφους τους, μέλη της Ενωτικής Πρωτοβουλίας μοίρασαν συγκριτικούς πίνακες και κείμενα σχετικά με τις ισχύουσες συμβάσεις στα ξενόγλωσσα φροντιστήρια, διαψεύδοντας τα ψεύδη της εισήγησης της ΑΣΚ-ΠΑΜΕ.

Η Ενωτική Πρωτοβουλία καλεί όλους τους καθηγητές ξένων γλωσσών να συμπορευθούν μαζί της για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που μαστίζουν τόσο τον πολύπαθο κλάδο των εργαζομένων στα ξενόγλωσσα φροντιστήρια και στην ιδιωτική εκπαίδευση, όσο και ολόκληρο τον εργαζόμενο κόσμο και απειλούν να εξαφανίσουν κάθε εργασιακό δικαίωμα που έχει κατακτηθεί με αίμα εδώ και δεκαετίες.

Παρακάθονται, στο τέλος, ολόκληρα και κατά σειρά τα ψηφίσματα και οι προτάσεις δράσης που κατέθεσαν μέλη της ΕΝ ΠΡΩΤΟ (είδη έχει αναρτηθεί στο blog το πλαίσιο δράσης που διαβάστηκε στη Γενική Συνέλευση) που δυστυχώς για τον κλάδο μας έμειναν στα χαρτιά. Η "υπέρμαχος" των ταξικών δυνάμεων στον Σύλλογο, ΑΣΚ-ΠΑΜΕ, "ανάδοχος" όλων ενεξαιρέτως των εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση, δεν εγκρίνει ούτε τα αυτονόητα...

1) Ψήφισμα για την προσχώρηση στη Δ.Α. 5/2011 και την κήρυξή της υποχρεωτικής. Η ΑΣΚ-ΠΑΜΕ αρνήθηκε και πάλι να προστατέψει συνολικά τα συμφέροντα των καθηγητών ξένων γλωσσών και έμεινε στις αοριστίες. Με διάφορες προσχηματικές δικαιολογίες αρνήθηκε με έγγραφο και με γνωστοποίηση των μερών να προσχωρήσει (νόμος 1876/2011) στην Διαιτητική Απόφαση (Δ.Α.) 5/2011 που ρυθμίζει τους όρους εργασίας στα ιδιωτικά κέντρα ξένων γλωσσών όλης της χώρας και να ζητήσει την κήρυξή της υποχρεωτική. Αφήνει έρμαιο τους καθηγητές στην «σύμβαση» των εργοδοτών και του ψευδοσωματείου καθηγητών στα κέντρα ξένων γλωσσών που προβλέπει μείωση των αποδοχών των συναδέλφων στην Αττική σε ποσοστό πάνω από 50% έναντι της παραπάνω Δ.Α.
2) Ψήφισμα για την πραγματοποίηση συνάντησης με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και παράστασης διαμαρτυρίας. Η ΑΣΚ-ΠΑΜΕ αρνείται ο Σύλλογος να συναντηθεί με την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και ταυτόχρονα να οργανώσει μαζική παράσταση διαμαρτυρίας προκειμένου να διεκδικήσει τα δίκαια αιτήματα των καθηγητών ξένων γλωσσών στα φροντιστήρια. Σχετικά ζητήματα που πρόσφατα τέθηκαν στη βουλή από βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ανάγκασαν τον Υφυπουργό Εργασίας να δηλώσει ότι οι πόρτες του Υπουργείου είναι ανοικτές για διμερή συνάντηση.
3) Καταγγελία κατά των τραμπουκισμών που έγιναν σε βάρος εκπαιδευτικών έξω από το χώρο του συνεδρίου-έκθεση βιβλίου του Πανελληνίου Συνδέσμου Ιδιοκτητών κέντρων ξένων γλωσσών (Europalso) στις 28 Αυγούστου 2011. Η ΑΣΚ-ΠΑΜΕ αρνήθηκε να εγκρίνει το ψήφισμα το οποίο και είχαν διατυπώσει οι συμμετέχοντες στη διαμαρτυρία. Ανέσυρε από το Δ.Σ. σχετικό δικό της κείμενο που αυτή μόνη είχε ψηφίσει την στιγμή που κανένα μέλος της δεν συμμετείχε στην κινητοποίηση των εργαζομένων.
4) Ψήφισμα για τα χαράτσια. Η ΑΣΚ-ΠΑΜΕ αρνήθηκε να ψηφήσει την πρόταση, με το επιχείρημα ότι «δεν συμμετέχει στις πλατείες και στα συντριβάνια» και συντάσσεται αποκλειστικά με το ΠΑΜΕ...
5) Ψήφισμα για την τουρκάλα αγωνίστρια Γκιουλαφερίτ Ουνσάλ της οποίας ο Άρειος Πάγος αποφάσισε την έκδοση στη Γερμανία υλοποιώντας σχετικά εντάλματα των Γερμανικών αρχών. Η ΑΣΚ-ΠΑΜΕ -με επιχείρημα ότι υπάρχει σχετικό Δελτίο Τύπου του ΠΑΜΕ- αρνήθηκε να το θέσει σε ψηφοφορία (!)
6) Πρόταση μείωσης του ύψους της συνδρομής. Η ΑΣΚ-ΠΑΜΕ για την συγκεκριμένη μείωση της συνδρομής που προτάθηκε παρέπεμψε το ζήτημα στη Γενική Τακτική Συνέλευση του Συλλόγου.

Ψήφισμα (1)
Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Νομού Αττική «ΒΥΡΩΝΑΣ» προκειμένου να υπερασπιστεί κεκτημένα δικαιώματα του κλάδο των καθηγητών στα ξενόγλωσσα φροντιστήρια αποφασίζει με έγγραφο στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και γνωστοποίηση των μερών ώστε να προσχωρήσει (νόμος 1876/1990) στην Διαιτητική Απόφαση (Δ.Α) 5/2011 που ρυθμίζει τους όρους εργασίας στα ιδιωτικά Κέντρα Ξένων Γλωσσών όλης της χώρας και να ζητήσει την κήρυξή της υποχρεωτική.
Η Δ.Α. 5/2011 συμπεριλαμβάνει όλες τις μέχρι τώρα θεσμικές κατακτήσεις του κλάδου των καθηγητών ξενόγλωσσων φροντιστηρίων, βασικό μισθό και ωρομίσθιο 10,5% πάνω από την «μαϊμού» σύμβαση.
Συνολικά και για όλες τις ενότητες των υποδοχών (επίδομα γάμου, επίδομα πολυετίας, επίδομα μεταπτυχιακού και διδακτορικού, πληρωμή των ημερών αδείας και διακοπών των εορτών Πάσχα και Χριστουγέννων, ακύρωση προγραμματισμένων ωρών διδασκαλίας κλπ) η Δ.Α. 5/2011 υπερβαίνει σε ποσοστό το 50% των αποδοχών της «μαϊμού» σύμβασης.
Η Γενική Συνέλευσης διαμηνύει ότι η Δ.Α 5/2011 σε καμιά περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες μας ούτε δίνει συγχωροχάρτι στην πλειοψηφία της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας της ΟΙΕΛΕ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) με τις συμβάσεις εργασίας μηδενικών αυξήσεων που υπέγραψε στο παρελθόν (18.12.2009).
Η απόφαση αυτή ισχύει μέχρι ότου το σωματείο μας μπορέσει να υπογράψει το ίδιο σύμβαση εργασίας για τα ξενόγλωσσα φροντιστήρια.

Ψήφισμα (2)
Με αφορμή την παράνομη συμπεριφορά της interlingua απέναντι σε συναδέλφους μας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μιχ. Κριτσωτάκης κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης που συζητήθηκε στην βουλή στις 4/8 προβάλλοντας το σωματείου μας. Έθεσε το ζήτημα των εργασιακών συνθηκών εργασίας στα ξενόγλωσσα φροντιστήρια και κατήγγειλε την ταξική πολιτική της Κυβέρνησης. Μεταξύ άλλων τόνισε και τα εξής: «Θέλω να σας πω να δώσετε ιδιαίτερη σημασία στο ιστορικό σωματείο «Ο ΒΥΡΩΝΑΣ» για τους εργαζόμενους στις ξένες γλώσσες και δείτε ότι ό,τι λέει και ό,τι καταγγέλλει, μέχρι και ονόματα μεγαλοδικηγόρων που μάλιστα κάποιοι πρόσκεινται στο χώρο σας και καταγγέλλονται ως εργολαβικά αναλαμβάνοντες τέτοιες υποθέσεις».
Ο υφυπουργός εργασίας Ιωάννης Κουτσούκος, αποφεύγοντας να απαντήσει ευθέως. δήλωσε ότι «οι πόρτες του Υπουργείου είναι ανοιχτές, είτε πρόκειται για μία διμερή συνάντηση, είτε για μία τριμερή, την οποία υλοποιούμε με βάση την κείμενη νομοθεσία».
Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Νομού Αττική «ΒΥΡΩΝΑΣ» αποφασίζει άμεση συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με μαζική παράσταση διαμαρτυρίας.
Σκοπός της συνάντησης και της ταυτόχρονης παράστασης διαμαρτυρίας είναι η διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας απέναντι στο μεσαιωνικό περιβάλλον εργασίας κυβέρνησης-τρόικας και συνοδοιπόρων και στις απάνθρωπες συνθήκες και «μαϊμού» συμβάσεις που έχουν επιβάλλει στα ξενόγλωσσα φροντιστήρια οι εργοδότες σε συνεργασίας με το συσταθέν από τους ίδιους ψευδοσωματείο εργαζομένων στα κέντρα ξένων γλωσσών ν. Αττικής και με ευθύνη των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ- ΝΔ.

Ψήφισμα (3)
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ
Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση Ν. Αττικής - Βύρωνας καταγγέλλει την απροκάλυπτη προσπάθεια ποινικοποίησης των συνδικαλιστικών αγώνων από τους εργοδότες που κρύβονται πίσω από την σύσταση του "Σωματείου Εργαζομένων στα κέντρα ξένων γλωσσών Νομού Αττικής" στο συνέδριο ξενόγλωσσης εκπαίδευσης με θέμα «Οι άλλες διαστάσεις του ρόλου του Εκπαιδευτικού» το οποίο διοργανώθηκε στις 28 Αυγούστου σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών.
Το εν λόγω ψευδοσωματείο όχι μόνο δεν εξυπηρετεί εργατικά συμφέροντα αλλά υφαρπάζοντας την αντιπροσωπευτικότητα του κλάδου με μοναδικό σκοπό την διασφάλιση του κέρδους των φροντιστηριούχων, κατάφερε να επιβάλλει «κίτρινες» συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Κατά τα φαινόμενα όμως, αυτό δεν είναι αρκετό για τους εργοδότες οι οποίοι επιθυμούν να τρομοκρατήσουν και δη να εξοντώσουν όποια συλλογικότητα εργαζομένων τολμά και στέκεται εμπόδιο στα σχέδιά τους, ακυρώνοντας τις συνδικαλιστικές ελευθερίες στην πράξη.
Όταν εργαζόμενοι-εκπαιδευτικοί του Συλλόγου εργαζομένων στην Ιδιωτική εκπαίδευση Νομού Αττικής-«ο Βύρων» άρχισαν να μοιράζουν σε δημόσιο χώρο ενημερωτικό κείμενο προς συναδέλφους, αμέσως προκάλεσαν την προκλητική αντίδραση εκπροσώπων των διοργανωτών του Πανελληνίου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών (EUROPALSO) οι οποίοι επιχείρησαν να τρομοκρατήσουν και να φακελώσουν ακόμη και τους συναδέλφους που τολμούσαν να μας απευθύνουν τον λόγο, ρωτώντας τους στα ίσια "Εσύ πώς ονομάζεσαι; Πού δουλεύεις;". Στην συνέχεια, φώναξαν την αστυνομία αποφασισμένοι να τους μηνύσουν για συκοφαντική δυσφήμηση.
Θεωρούμε ότι αυτή η πρακτική έχει μοναδικό σκοπό να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και να επιβάλλει συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα και μετατροπή των φροντιστηρίων ξένων γλωσσών σε σύγχρονα «εργασιακά κάτεργα». Πιστεύουμε ότι δεν είναι δυνατόν να τους επιτραπεί να σέρνουν στα δικαστήρια εκπαιδευτικούς επειδή διεκδικούν τις κατοχυρωμένες συνδικαλιστικές τους ελευθερίες και υπερασπίζονται εργατικές κατακτήσεις δεκαετιών.
Καταγγέλλουμε το «Σωματείο Εργαζομένων στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Νομού Αττικής» το οποίο συστήθηκε με εμπνευστές και αρχιτέκτονες ιδιοκτήτες αλλά και γνωστούς συνδικαλιστές δικηγόρους.
Καταγγέλλουμε το «Σωματείο Εργαζομένων στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Νομού Αττικής» που διενεργεί εκλογές με περιφρούρηση μπράβων, χουντικές μεθόδους, αποκλεισμούς και προκατασκευασμένες λίστες παραπλανημένων και τρομοκρατημένων εργαζομένων για να υπονομεύσουν την γνήσια συνδικαλιστική εκπροσώπηση των εργαζομένων.
Καταγγέλλουμε το «Σωματείο Εργαζομένων στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Νομού Αττικής» την αήθη συμμετοχή του πρώην γενικού γραμματέα, στην ασυνέχεια αντιπροέδρου και σήμερα συμβούλου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας, στη σχεδίαση και την υπέρβαση των εργασιακών συμφερόντων των εκπαιδευτικών.
Ο Σύλλογος εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση Ν. Αττικής-Βύρωνας ως ο φυσικός χώρος των εργαζόμενων καθηγητών στην ιδιωτική εκπαίδευση θα εντείνει τους αγώνες του για την εξουδετέρωση του στημένου από την εργοδοσία ψευδοσωματείου και θα θέσει οριστικό τέλος στις κοινές τους δολιότητες.

Ψήφισμα (4)

Δεν πληρώνουμε τα χαράτσια - Διαγραφή του χρέους - Κάτω το μνημόνιο

Με πρόσχημα την εκπλήρωση των στόχων στα πλαίσια του μνημονίου, η κυβέρνηση συνεχίζει την χωρίς προηγούμενο επίθεση στα εργατικά και λαϊκά στρώματα επιβάλλοντας νέους κεφαλικούς φόρους και κατάφωρα αντισυνταγματικά χαράτσια Σαν να μην έφταναν η συνεχής αύξηση της έμμεσης και άμεσης φορολογίας, η αύξηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, η αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης, τα φτωχά λαϊκά και μικρομεσαία στρώματα και οι άνεργοι, καλούνται να πληρώσουν την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης, το τέλος επιτηδεύματος για τους επαγγελματίες και το χαράτσι στα ακίνητα μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ.
Γίνεται ολοένα και πιο ξεκάθαρο ότι η ανελέητη αυτή φοροεπιδρομή χωρίς τέλος δεν τολμά να αγγίξει την εκκλησία, τις τράπεζες και το κεφάλαιο, αντίθετα έχει στόχο τους εργαζόμενους στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, μισθωτούς, «μαύρους», με μπλοκάκι, αυτοαπασχολούμενους, επισφαλείς και ανέργους καθώς και τους συνταξιούχους. Την ίδια στιγμή, ψηφίζονται νόμοι για μεγαλύτερες φοροελαφρύνσεις του κεφαλαίου και ενίσχυση του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Με άλλα λόγια, στο όνομα της κρίσης και του δημόσιου χρέους κατακλέβουν από τους εργαζόμενους ό,τι απέμεινε από το εισόδημά τους απειλώντας πια την ίδια την επιβίωσή τους, οι φτωχοί γίνονται-ραγδαία-φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι.
Φυσικά τα μέτρα αυτά συμπληρώνονται «ιδανικά» από τις απολύσεις στο δημόσιο τομέα,τις μειώσεις των μισθών και των συντάξεων, την ιδιωτικοποίηση και υποβάθμιση της δημόσιας Υγείας, το ξύλωμα της δημόσιας Παιδείας, την ισοπέδωση του κοινωνικού κράτους, το ξεπούλημα δημόσιου πλούτου και κυρίως την επίθεση κατά των κλαδικών συμβάσεων, την καταστροφή των παραγωγικών δυνάμεων και το ξύλωμα εργασιακών κατακτήσεων δεκαετιών.
Είναι σαφές ότι βασικός και μακροπρόθεσμος σκοπός όλων αυτών των χαρατσιών είναι να γίνουμε ακόμα πιο φτηνοί, «ευέλικτοι» και έτοιμοι να υποκύψουμε σε κάθε είδους εργοδοτικό εκβιασμό μόνο και μόνο για να διατηρήσουμε μια άθλια θέση εργασίας και ένα ξεροκόμματο από τον πλούτο που εμείς οι ίδιοι παράγουμε.
Μόνο η ενότητα των εργαζομένων και στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα μπορεί να τους σταματήσει. Μόνο η μαζική, κοινωνική, από τα κάτω οργανωμένη αντίσταση μπορεί να μπλοκάρει τα μέτρα. Είναι αναγκαία η συστράτευση σε ένα ενιαίο μέτωπο σωματείων και ομοσπονδιών, εργαζομένων και λαϊκών συνελεύσεων, πολιτικών δυνάμεων, κινημάτων των πλατειών και κάθε κίνησης αντίστασης ώστε να φέρουμε αποτέλεσμα.
Συντασσόμαστε με όλους τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα που αρνούνται να πληρώσουν. Αναπτύσσουμε σχέσεις αλληλεγγύης μεταξύ μας, πέρα από μικροπολιτικές λογικές, διαχωρισμούς και συντεχνιακά συμφέροντα, ακυρώνουμε τον ατομικισμό στην πράξη.


Δεν τα φάγαμε μαζί, δεν χρωστάμε, δεν πληρώνουμε!
Δεν ξεπουλάμε, δεν ξεπουλιόμαστε!
Ο λαός δεν πρέπει και δεν μπορεί να πληρώσει!


• Κανείς εργαζόμενος, άνεργος, αυτοαπασχολούμενους να μην πληρώσει τα χαράτσια.
• Συμμετέχουμε στην λαϊκή συνέλευση σήμερα 25/ 09 στο Σύνταγμα με θέμα την αντίσταση στα χαράτσια και στηρίζουμε τις αποφάσεις της.
• Συμμετέχουμε στα κινήματα ανυπακοής «δεν πληρώνω», στις λαϊκές συνελεύσεις σε πλατείες και γειτονιές και στις κινητοποιήσεις κατά των κεφαλικών φόρων.

Ψήφισμα (5)
"Σύντροφοι, όπου κι αν βρισκόμαστε, ο αγώνας μας θα συνεχιστεί και καμιά καταπίεση δεν θα μπορέσει να μας σταματήσει".


Αυτά ήταν τα περήφανα λόγια της Τουρκάλας αγωνίστριας Gulaferit Unsal αμέσως μετά την αναγγελία της απόφασης του Αρείου Πάγου την Παρασκευή 23/9/2011 που αποφάσισε την έκδοση της στην Γερμανία.
Το Ανώτατο Δικαστήριο παρά το κύμα αλληλεγγύης που έχει ξεσπάσει στην χώρα μας αποφάσισε, με ψήφους 4-1, να υλοποιήσει τα ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης που εξέδωσαν οι γερμανικές αρχές και να επικυρώσει προηγούμενη απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με αυτά η Γκιουλαφερίτ Ουνσάλ συμμετείχε στην οργάνωση DJKP-C που από τις Τουρκικές αρχές χαρακτηρίστηκε τρομοκρατική και ότι κατά την παραμονή της στην Γερμανία συγκέντρωνε χρήματα τα οποία έστελνε στην πατρίδα της για βοηθήσει πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία.
Η 42χρονη τουρκάλα αγωνίστρια που αναγκάστηκε να έρθει στην χώρα μας πριν λίγες μέρες διωκόμενη από τις Τουρκικές αρχές για να ζητήσει πολιτικό άσυλο, συνελήφθηκε και εξαντλημένη από την απεργία πείνας που κάνει από 21 Αυγούστου, περιφρουρούμενη από πάνοπλους αστυνομικούς και δεμένη με χειροπέδες, δεν λύγισε ούτε στιγμή απέναντι στη τελεσίδικη απόφαση του Ανώτερου Δικαστηρίου.
Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Νομού Αττική «ΒΥΡΩΝΑΣ» που αγωνίζεται ενάντια στην καταστολή και ποινικοποίηση των ιδεολογικών και πολιτικών αγώνων, εκφράζει την αντίθεση της στην παραπάνω απόφαση και εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη της στην Gulaferit Unsal.

Ψήφισμα (6)
Λαμβάνοντας υπόψη:
• τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνουμε όλοι μας, και τη δραματική συρρίκνωση του εισοδήματός μας (όταν υπάρχει),
• το γεγονός ότι στο μέλλον η εφημερίδα δεν θα αποστέλλεται ταχυδρομικά, πράγμα που θα εξοικονομήσει χρήματα στο σύλλογο λόγω της μη καταβολής του ταχυδρομικού τέλους,
η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Νομού Αττική «ΒΥΡΩΝΑΣ» αποφασίζει την μείωση της ετήσιας συνδρομής από 25 ευρώ στο ένα ευρώ ανά μήνα, ήτοι δώδεκα ευρώ ετησίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου