Χρήσιμα

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Γενική Συνέλευση 25/9/11: Πρώτο μάθημα ο Αγώνας

Η Ενωτική Πρωτοβουλία στη χθεσινή Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής «Βύρωνας» εισηγήθηκε και κατέθεσε γραπτώς, όπως συνηθίζει, το παρακάτω αγωνιστικό πλαίσιο δράσης που η ΑΣΚ-ΠΑΜΕ καταψήφισε προκρίνοντας την εισήγηση της προέδρου (που αν ποτέ μας δοθεί θα την δημοσιεύσουμε).


ΕΝωτική ΠΡΩΤΟβουλία Καθηγητών Ξένων Γλωσσών

Αθήνα, Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011 - Έκτακτη Γενική Συνέλευση

Πρώτο μάθημα ο αγώνας!

Είναι η ώρα της αντίστασης και της ανατροπής!


Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και των πολιτικών συμμάχων της (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ-ΔΗΣΥ), εκτελώντας συνειδητά και κατά γράμμα τις εντολές της τρόικας, διαλύουν την εκπαίδευση, μειώνουν τις δαπάνες και μεθοδευμένα μετακυλύουν το σύνολο του οικονομικού κόστους στην λαϊκή οικογένεια.

Ο νόμος-πλαίσιο Διαμαντοπούλου για τα Πανεπιστήμια που στην βουλή στήριξαν πρόθυμα ΝΔ και ΛΑΟΣ καταργεί το πανεπιστημιακό άσυλο αναιρώντας κάθε δημοκρατικό κεκτημένο της μεταπολίτευσης, υποβαθμίζει τα πτυχία με τις πιστωτικές μονάδες, καταστρέφει οριστικά το δημόσιο χαρακτήρα του πανεπιστημίου και το υποτάσσει σε αγοραία συμφέροντα με μάνατζερ και χορηγούς. Προπαγανδίζουν και υλοποιούν συγχωνεύσεις, ακόμα και κατάργηση πανεπιστημιακών τμημάτων και σχολών.

Συγχωνεύουν δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια, ακόμα και νηπιαγωγεία. Καταργούν αίθουσες διδασκαλίας και μαθήματα ξένων γλωσσών. Αυξάνουν τον αριθμό των μαθητών στις τάξεις. Αδιαφορούν για την υποβάθμιση της διδασκαλίας και της μάθησης και τις κοινωνικές και ψυχοπαιδαγωγικές συνέπειες. Επεξεργάζονται και δημιουργούν ένα φτηνό σχολείο με ιδιωτικοοικονομικούς όρους με κακοπληρωμένους πειθήνιους εκπαιδευτικούς και πελάτες μαθητές και γονείς. Καρατομούν προσλήψεις και μισθούς αυξάνουν τα ωράρια εργασίας. Διευρύνουν το εξεταστικοκεντρικό απάνθρωπο εκπαιδευτικό σύστημά τους και σπρώχνουν τους μαθητές στα φροντιστήρια με σκοπό να τα μετατρέψουν σε γρανάζια του σάπιου συστήματός τους.

Προπαγανδίζουν το ψηφιακό βιβλίο και εν τέλει το μάθημα γίνεται χωρίς βιβλία, για πρώτη φορά μετά την Κατοχή. Προωθούν την κατάργηση της δωρεάν παροχής των βιβλίων με την επιστροφή χρησιμοποιημένων βιβλίων με λυμένες ασκήσεις από το περσινό μαθητή. Υποσχόμαστε να μην αφήσουμε να καταργήσουν το εργαλείο της γνώσης και του πολιτισμού μας, το βιβλίο.

Αγωνιζόμαστε για μια Παιδεία χωρίς διακρίσεις, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν. Αρνούμαστε να υποταχτούμε στο απάνθρωπο μέλλον που έχουν ετοιμάσει για εμάς και τα παιδιά μας. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι με το φοιτητικό και σπουδαστικό κίνημα. Συμμετέχουμε στα Πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια.Στα ιδιωτικά σχολεία έχει ξεσπάσει ένα πογκρόμ απολύσεων και μειώσεων αποδοχών. Στα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης ο ΣΕΦΚ δίνει μάχη υπερασπίζοντας την σύμβαση του κλάδου. Κερδίζει σημαντικές νίκες, όπως στα φροντιστήρια ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ όπου επαναπροσλήφθηκαν απολυμένοι συνάδελφοι. Στα κέντρα ξένων γλωσσών οι εργοδότες χέρι–χέρι με συνδικαλιστικούς νομικούς κύκλους του εργοδοτικού συνδικαλισμού, τις κυβερνήσεις (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ), εκμεταλλευόμενοι το συντεχνιακό γραφειοκρατικό χαρακτήρα των συνδικαλιστικών εκφράσεων της πλειοψηφίας της ΟΙΕΛΕ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) και της αδυναμίας έως αδράνειας της περιχαρακωμένης συνδικαλιστικής πλειοψηφίας του σωματείου μας (ΑΣΚ-ΠΑΜΕ), στήνουν, από το 2004, το ψευδοσωματείο εργαζομένων στα κέντρα ξένων γλωσσών Αττικής. Καταφέρνουν να επιβάλλουν μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας πολύ πριν ακόμα από την έλευση της τρόικας στην χώρα μας. Καταργούν τον μισθό, επιβάλλουν αποκλειστικά ωρομίσθια αμοιβή 8,60 € μεικτά (7,23 € καθαρά) για το τρέχον εκπαιδευτικό έτος και με συνολική μείωση αποδοχών πάνω από 50% έναντι της Δ.Α. 5/2011 που έχει εκδοθεί με ευθύνη της ΟΙΕΛΕ και ισχύει σε όλη την υπόλοιπη χώρα. Οι εργοδότες του Europalso και τα τσιράκια τους για να τρομοκρατήσουν τον κλάδο μετέρχονται τραμπουκικών ενεργειών, σέρνουν συναδέλφους μέλη του Συλλόγου μας, της Ενωτικής Πρωτοβουλίας και αλληλέγγυους συνδικαλιστές του ΣΕΦΚ και της ΟΛΜΕ στην αστυνομία. θα εντείνουμε τους αγώνες μας για την εξουδετέρωση του ψευδοσωματείου και θα θέσουμε οριστικό τέλος στις κοινές τους δολιότητες. Είναι ντροπή για τον κλάδο μας η ύπαρξή του!
Απαιτούμε από το υπουργείο Εργασίας να μην κάνει δεκτές σ.σ.ε που υπογράφει το «κίτρινο» σωματείο. Ζητάμε να κηρυχτεί υποχρεωτική η Δ.Α. 5/2011 - η οποία απευθύνεται και στους εργοδότες του Εuropalso - που αυτή την στιγμή διασφαλίζει στο ελάχιστο κατακτήσεις του κλάδου των εργαζομένων στα ξενόγλωσσα φροντιστήρια, ιδιαίτερα την ενότητα των θεσμικών κατακτήσεων. Προτείνουμε την προσχώρηση σε αυτήν στην Δ.Α. προκειμένου να υπερασπίσουμε τα μέλη μας. Δεν δίνουμε για κανένα λόγω «άφεση αμαρτιών» στην ηγεσία της ΟΙΕΛΕ που στις 18.12.2009 υπέγραψε σύμβαση με μηδενικές αυξήσεις την οποία, μετά την γενικότερη κατακραυγή, αναγκάστηκε να καταγγείλει. Υπερασπιζόμαστε αταλάντευτα τις κατακτήσεις που κερδήθηκαν με αγώνες από το σωματείο μας και αγωνιζόμαστε για την δημοκρατικοποίηση και την μαζικοποίησή του ώστε να μπορέσει να παλέψει με καλύτερους όρους τα ζητήματα του κλάδου.

Η ανεργία αυξάνεται με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Εφαρμόζουν τη θεωρία «ένας εργαζόμενος για κάθε οικογένεια». Χωρίς δικαιώματα και με μισθό πείνας. Νέοι άνθρωποι μεταναστεύουν. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι με τις συλλογικότητες ανέργων που αναπτύσσονται παντού. Οι εργαζόμενοι δημόσιοι υπάλληλοι μπαίνουν σε εργασιακή εφεδρεία και απολύονται κατά χιλιάδες. Στον ιδιωτικό τομέα, υπό την απειλή της απόλυσης και με ευθύνη του υποταγμένου κυβερνητικού συνδικαλισμού, εκατοντάδες εργαζόμενοι υπογράφουν ατομικές συμβάσεις με απεχθείς όρους. Παντού μειώσεις μισθών και απολύσεις. Μειώσεις ακόμα και στις μικρές συντάξεις και απειλή κατάργησής τους! Πέρυσι ο Παναγόπουλος της ΓΣΕΕ συνομιλούσε με τον ΣΕΒ, στις μέρες μας η πληρωμένη γραφειοκρατία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ δεν διστάζει να συνομιλεί ακόμα και με την τρόικα. Καταδικάζουμε τον κυβερνητικό συνδικαλισμό και την συνδικαλιστική γραφειοκρατία/αριστοκρατία. Η κατάπτυστη πλειοψηφίας της ΟΜΕ-ΟΤΕ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ), πριν μερικές μέρες, ήρθε σε συμφωνία με την διοίκηση του ΟΤΕ (Deutsche Telecon) και στο όνομα της διαφύλαξης θέσεων εργασίας έχοντας και την επιδοκιμασία της προδοτικής ηγεσία της ΓΣΕΕ προχώρησαν σε επαίσχυντη συμφωνία που προβλέπει μείωση ωραρίου και αποδοχών (11%) των εργαζομένων την στιγμή που η επιχείρηση παρουσιάζει τεράστια κέρδη. Η ήττα των υποταγμένων ηγεσιών είναι αναγκαία προϋπόθεση της τελικής νίκης.

Η πολιτικοοικονομική αστική ολιγαρχία για να διασώσει το άθλιο καπιταλιστικό σύστημά της δεν διστάζει να επιβάλλει το ένα χαράτσι μετά το άλλο, αυξάνει το ΦΠΑ στο 23% ακόμα και στο σουβλάκι, βάζει κεφαλικούς φόρους στο πενιχρό εισόδημα και στην κατοικία των μισθωτών, των αυτοαπασχολουμένων και των ανέργων. Μειώνουν το ετήσιο αφορολόγητο εισόδημα από 12.000 € στα 5.000 €. Μειώνουν μισθούς και συντάξεις, απολύουν, τρομοκρατούν, διαλύουν τον κοινωνικό ιστό της χώρας. Καταστρέφουν την ζωντανή εργασία. Δημιουργούν μια χώρα εργαστήρι φτώχειας, μια πραγματική κόλαση για τους πολλούς. Μετατρέπουν την χώρα σε ζώνη μικρού επιχειρηματικού κόστους. Συντονιζόμαστε με τις κοινωνικές συλλογικότητες, πρωτοβουλίες πολιτών, τα εργατικά συνδικάτα, τους επιστημονικούς συλλόγους ώστε να αποσυρθούν όλα τα χαράτσια. Αναπτύσσουμε δράσεις συλλογικής αντίστασης και ανυπακοής.Οι κυβερνητικοί αυλικοί-υποτακτικοί της τρόικας, μετά την αποτυχία τους στο να εξαπλωθούν οι επιχειρησιακές συμβάσεις μεθοδεύουν την οριστική κατάργηση όλων των κλαδικών συβάσεων. Σχεδιάζουν νόμο με βάση τον οποίο επιχειρήσεις κάτω των 50 εργαζομένων (το σύνολο σχεδόν των επιχειρήσεων της χώρας) να μπορούν να υποδεικνύουν στους εργαζόμενους να δεχτούν μειωμένους μισθούς από τις κλαδικές συμβάσεις και την ΓΣΕΕ. Όταν υπογράφοντας ένας - ένας και ξεχωριστά ο κάθε εργαζόμενος και συγκεντρωθεί ποσοστό πάνω από 50% που δεχτούν την μείωση, τότε η μείωση θα ισχύει υποχρεωτικά για όλους τους εργαζόμενους της επιχείρησης. Επιπλέον, επιβουλεύονται την κατάργηση κάθε είδους παρέμβασης των εργασιακών σωματείων στους χώρους δουλειάς.

Διεκδικούμε μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με μισθούς ανάλογους των αναγκών μας, υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στην δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, στην υγεία, στην κοινωνική ασφάλιση που σήμερα επιχειρούν να τα καταργήσουν ολοσχερώς και υποσχόμαστε να μην αφήσουμε να καταργήσουν το εργαλείο της γνώσης και του πολιτισμού μας, το βιβλίο.

Απέναντι στη θεραπεία σοκ που εφαρμόζουν σε ολόκληρη την κοινωνία θα απαντήσουμε με αγώνες, αντίσταση και ανυπακοή μαζί με το ταξικό εργατικό κίνημα της χώρας. Στηρίζουμε αποφασιστικά κάθε συνάδελφο/συναδέλφισσα που διεκδικεί τα δικαιώματά του στους χώρους εργασίας. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να δώσουν δύναμη στην φωνή τους, να γίνουν μέλη του σωματείου μας. Η επιστροφή στα σωματεία είναι ζήτημα ζωής. Το παράδειγμα των συναδέλφων της interlingua να γίνει μάθημα και αφορμή για να μαζικοποιηθεί το σωματείο μας. Απαντάμε στην εργοδοτική τρομοκρατία και την απειλή των απολύσεων με όπλο την εργατική αλληλεγγύη και την συλλογικότητα.Συντασσόμαστε με τα ταξικά πρωτοβάθμια σωματεία, εντείνουμε τις δράσεις μας και συμμετέχουμε στους αγώνες, στα συλλαλητήρια και στις απεργίες. Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα άλλο παρά τις αλυσίδες μας και έχουμε να κερδίσουν έναν ολάκερο κόσμο.

- Συμμετέχουμε στην αποψινή (25/9) κινητοποίηση στην Πλατεία Συντάγματος στις 6 μμ. και απαντάμε θετικά στο κάλεσμα για συμμετοχή των σωματείων.

- Συμμετέχουμε σε συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της interlingua (Κάνιγγος 7) την Τρίτη 27/9, στις 3 μμ όπου οι εργαζόμενοι θα έχουν συνάντηση με την εργοδοσία και στην τριμερή συνάντηση στο Υπουργείο Παιδείας όποτε πραγματοποιηθεί.

- Στηρίζουμε την απεργία των δημόσιων υπαλλήλων στις 5 Οκτωβρίου

- Συμμετέχουμε στην πανελλαδική απεργία στις 19 Οκτωβρίου και στα συλλαλητήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου