Χρήσιμα

Κυριακή 22 Μαΐου 2011

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΟΥ ΣΕΦΚ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ (ΣΕΦΚ)


Μέλος ΟΙΕΛΕ
Ανδρέα Λόντου 6, 10681 Αθήνα
τηλ. 210-3820537, 6977652768, 6938204777
e-mail: sefk@sefk.gr, http://www.sefk.gr/

15/05/2011

Ο Σύλλογος των Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών εκφράζει την αλληλεγγύη του και στηρίζει τον αγώνα των εργαζόμενων συναδέλφων – καθηγητών/τριών ξένων γλωσσών στα φροντιστήρια Interlingua Α।Ε। (οδός Κάνιγγος 17) οι οποίοι/ες κάνουν επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας να τους καταβάλει η εργοδοσία δεδουλευμένα (μισθούς και δώρα εορτών)।


Δεν είναι η πρώτη φορά που η αλυσίδα φροντιστηρίων Interlingua δρα αντεργατικά। Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το παράρτημα της επιχείρησης στη Νέα Σμύρνη, την οποία ο ιδιοκτήτης έκλεισε αιφνιδίως (καλοκαίρι 2009), ενώ οι εργαζόμενοι είχαν προσφύγει στην Επιθεώρηση Εργασίας προκειμένου να διεκδικήσουν δεδουλευμένες αποδοχές. Αν και έχουν επιδικαστεί σε βάρος του εργοδότη χρηματικά ποσά από αγωγές για μη καταβολή μισθών και έχει καταδικαστεί ποινικά, παραμένει άφαντος.


Είναι γνωστό σε όλο το εκπαιδευτικό κίνημα ότι οι εργοδότες του Πανελληνίου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών (EUROPALSO) και του ΟΜΗΡΟΥ, με τις ευλογίες των κυβερνήσεων, υπογράφουν με το στημένο από τους ίδιους «σωματείο εργαζομένων στα κέντρα ξένων γλωσσών ν। Αττικής», συλλογικές συμβάσεις εργασίας με τις οποίες λεηλατούνται θεσμικές κατακτήσεις δεκαετιών και μειώνονται οι ήδη πενιχρές αποδοχές των εργαζομένων καθηγητών ξένων γλωσσών σε ποσοστό που ξεπερνάει το 50%.


Ο ΣΕΦΚ καλεί την εκπαιδευτική κοινότητα και το εργατικό κίνημα να εκφράσει την αλληλεγγύη του και να στηρίξει με όλες τις δυνάμεις του το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στα Κέντρα ξένων Γλωσσών οι οποίο λένε όχι στα σύγχρονα «στρατόπεδα εργασίας» και στα εργοδοτικά σωματεία।


Απαιτούμε την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μισθών στους συναδέλφους μας.
Να μην αφήσουμε κανέναν εργαζόμενο μόνο του απέναντι στην εργοδοσία.


ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 24 ΜΑΪΟΥ ΣΤΙΣ 9:00 πμ. ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΣΤΑΔΙΟΥ 29
ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ
Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΤΗΣ INTERLINGUA NA ΓΙΝΕΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου