Χρήσιμα

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΤΟΥΣ

Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της Interlingua


19/5/2011
Πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη, στις 12 το μεσημέρι, τρίτη κατά σειρά παρέμβαση στήριξης των καθηγητών ξένων γλωσσών της Interlingua (Κάνιγγος 17), που εξακολουθούν να βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, απαιτώντας την άμεση καταβολή των οφειλόμενων αποδοχών, την ασφαλιστική τους κάλυψη και την αποκατάστασή τους στις θέσεις εργασίας τους.

Στην παράσταση διαμαρτυρίας, εκτός από τους εργαζόμενους, συμμετείχαν ο Σύλλογος Εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση Ν. Αττικής-«ο Βύρωνας» με τις δύο παρατάξεις του (Ενωτική πρωτοβουλία και ΑΣΚ/ΠΑΜΕ), συνάδελφοι και μέλη συλλογικοτήτων από συναφείς χώρους και ανένταχτοι εργαζόμενοι.

Η εργοδοσία, σε συνθήκες γενικευμένης οικονομικής κρίσης και κατάργησης εργασιακών δικαιωμάτων από τη χούντα κυβέρνησης-τρόικας (ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ), εκμεταλλεύεται την κατάσταση, εκβιάζει τους εργαζόμενους, αρνείται να τους καταβάλει μισθούς και δώρα εορτών και τους ρίχνει στην ανεργία. Για να δικαιολογήσουν την άρνηση πληρωμής οι εργοδότες επικαλούνται χρέη του δημοσίου προς την επιχείρησή τους...

Στις 20/4 οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας η οποία παρέπεμψε το ζήτημα για συζήτηση μετά από έναν και πλέον μήνα (24/5), ενόσω οι συνάδελφοί μας αναγκάζονται να ζουν με δανεικά και η εργοδοσία τούς έχει υποκαταστήσει με άλλους που αμφίβολο είναι επίσης αν θα πληρωθούν.

Γι' αυτό


ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 24 ΜΑΪΟΥ ΣΤΙΣ 9:00 π.μ.
ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΟΔΟΣ ΣΤΑΔΙΟΥ 29

ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ


H ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΤΗΣ INTERLINGUA ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ


Ενωτική Πρωτοβουλία Καθηγητών Ξένων Γλωσσών του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής «ο Βύρων»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου