Χρήσιμα

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ


Το συνδικαλιστικό πραξικόπημα στα κέντρα ξένων γλωσσών πριν την έλευση της Τρόικας στην χώρα μας, είναι πλέον γνωστό σε ολόκληρο το εργατικό κίνημα. Οι εργοδότες κατασκεύασαν ένα δήθεν σωματείο εργαζομένων με συγγενικά πρόσωπα ιδιοκτητών και στην συνέχεια, ευθυγραμμιζόμενοι με την  κυβέρνηση του κεφαλαίου και της Τρόικας, υπέγραψαν με όρους "cosa nostra" εξευτελιστικές συμβάσεις εργασίας. Αποκορύφωμα της κοινωνικής τους αναισθησίας, οδηγώντας τον κλάδο στον όλεθρο,  ήταν να ορίσουν ως ωρομίσθιο για το έτος 2012-2013  τα 3,52 ευρώ.
Απέναντι στις δραματικές αλλαγές των εργασιακών σχέσεων στα κξγ και γενικότερα στην ιδιωτική εκπαίδευση και στην προκλητική αδράνεια που επέδειξαν οι πλειοψηφικές παρατάξεις του σωματείου μας (ΑΣΚ-ΠΑΜΕ) και της ΟΙΕΛΕ (ΠΑΣΚΕ),  ιδρύθηκε η  Ενωτική Πρωτοβουλία καθηγητών ξένων γλωσσών (2009) με σκοπό  την δημοκρατικοποίηση και την μαζικοποίηση του σωματείου μας καθώς   και την  συσπείρωση του κλάδου μας, ώστε με πραγματικούς ταξικούς όρους να βάλουμε φρένο στα σχέδια της εργοδοσίας.
Η Ενωτική Πρωτοβουλία από την πρώτη στιγμή μπήκε μπροστά στον αγώνα. Έδωσε και συνεχίζει να δίνει μάχη και σε αυτή την υπόθεση, ώστε να ανατραπεί το υπάρχον καθεστώς. Δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές, ανακοινώσεις πολιτικών κομμάτων, συνδικαλιστικών φορέων, επιστημονικών ενώσεων καθηγητών, παράλληλα με τις αγωνιστικές δράσεις και κινητοποιήσεις του σχήματός μας και του σωματείου μας στην έδρα εργοδοτικών ενώσεων και ιδιοκτητών μελών του ΔΣ της εργοδοτικής ένωσης EUROPALSO ανέδειξαν το ζήτημα και διατράνωσαν την θέληση των εργαζομένων καθηγητών να μην παραδοθούν στα δόλια σχέδια των εργοδοτών, οι οποίοι θέλουν να μετατρέψουν τους εργαζόμενους  σε υποχείριά τους.
Στην προσπάθειά μας  να εμποδίσουμε την υπογραφή μιας νέας πανομοιότυπης σύμβασης από τους εκπροσώπους του  «Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών»-EUROAPLSO (Άννα Μπουλντούμη, Γιώργο Ζηκόπουλο και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ.) με  τον εαυτό τους, δηλαδή τους εκπροσώπους του εργοδοτικού «Σωματείου Εργαζομένων στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Νομού Αττικής», Αρτέμιδα Κυπριώτου και Ευγενία Φουρναράκη, υποβάλαμε πρόταση για παρέμβαση του σωματείου μας και της ΟΙΕΛΕ στον τόπο μιας  ενδεχόμενης διαπραγμάτευσης για την υπογραφή νέας «μαϊμού» ΣΣΕ για το τρέχον εκπαιδευτικό έτος. Οι υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας υποχρεώνονται πλέον να μας γνωστοποιήσουν την ημερομηνία και τον τόπο διεξαγωγής των   εικονικών διαπραγματεύσεων
Μια δυναμική παρέμβαση με την παρουσία σύσσωμου του εργατικού κινήματος των ιδιωτικών εκπαιδευτικών θα έπαιζε καθοριστικό ρόλο στο να ξεμπερδέψει για πάντα ο κλάδος από τους ανθρώπους της εργοδοσίας, τους εκπροσώπους του «Σωματείου Εργαζομένων στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Νομού Αττικής» που διενεργούν αρχαιρεσίες με την προστασία μπράβων και σεκιουριτάδων. Επιτέλους το εργατικό κίνημα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών θα πρέπει οργανωμένα να έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με όσους υπονομεύουν την υπογραφή γνήσιων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και υπογράφουν χαλκευμένες συμβάσεις με εξευτελιστικές αποδοχές και όρους εργασίας, να τους απογυμνώσει από το προσωπείο της ψευδοευπρέπειάς τους, να στιγματίσει το αντιδραστικό τους ρόλο στην εκπαίδευση και να τους παραπέμψει στην κρίση της κοινωνίας. Πρέπει ακόμη να δοθεί μια ταξική απάντηση πολιτικής καταδίκης και στους πουλημένους συνδικαλιστές δικηγόρους του ΠΑΣΟΚ, τους νομικούς συμβουλάτορες της εργοδοσίας και σε όλους τους θεμελιωτές του σύγχρονου «κίτρινου» συνδικαλισμού στην χώρα μας. Καλούμε τους συναδέλφους και τις διοικήσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων σε εγρήγορση και ταξική ενότητα

ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου