Χρήσιμα

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Καταδίκη ιδιοκτήτη κξγ σε φυλάκιση

Η νέα σχολική χρονιά για τα κέντρα ξένων γλωσσών άρχισε με την επιβολή ποινής φυλάκισης πέντε μηνών με αναστολή από το πρώτο Μονομελές Πλμ/κείο Αθηνών (6/9/2013) σε ιδιοκτήτη κέντρου ξένων γλωσσών για τη μη καταβολή σε συνάδελφό μας δεδουλευμένων αποδοχών (μισθοί, δώρα Πάσχα, επίδομα αδείας και άδεια) που ανέρχονται στο ποσό των 2.188,73 ευρώ.
Ο Αντώνης Γεωργίου Λεβέντης, ως δικαιοδόχος της διαβόητης εταιρείας Franchise  Interlingua A.E.  τον Ιούνιο του 2009 έκλεισε αιφνιδιαστικά το κέντρο ξένων γλωσσών (Ελ. Βενιζέλου 91, Νέα Σμύρνη)  και εξαφανίστηκε, αφήνοντας όλους τους εργαζόμενους καθηγητές απλήρωτους. Αγωγές και μηνύσεις έχουν υποβάλει και άλλοι απλήρωτοι συνάδελφοι.

Ο κατηγορούμενος, που δεν τόλμησε να εμφανιστεί στο δικαστήριο,  εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο. Ως μάρτυρας υπεράσπισής του κατέθεσε ο πατέρας του (;), συνταξιούχος δικηγόρος. Παρά την σχετική απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών (621/2012), ο Αντώνης Λεβέντης αρνείται προκλητικά να συμμορφωθεί με αυτήν και να καταβάλει το παραπάνω ποσό.

Ο συνάδελφος δήλωσε στο δικαστήριο ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη βία από τη μη καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών και ζήτησε την ανώτερη ποινή που προβλέπει ο νόμος. 

Οι κυβερνητικές πολιτικές αποδόμησης και διάλυσης του δημόσιου σχολείου έχουν ως συνέπεια την μεταφορά της ευθύνης για την γλωσσομάθεια των Ελλήνων πολιτών αποκλειστικά στα χέρια ιδιωτικών συμφερόντων, συχνά σε άτομα άσχετα με το λειτούργημα του εκπαιδευτικού, χωρίς ουσιαστική παρέμβαση και έλεγχο από το Υπ. Παιδείας,  με αποτέλεσμα η εκπαιδευτική διαδικασία να καταρρακώνεται και οι μαθητές και οι καθηγητές να οδηγούνται σε ολέθριες καταστάσεις.

Μοναδικός δρόμος απέναντι στον κοινωνικό κανιβαλισμό που καλλιεργούν εργοδοσία και κυβέρνηση είναι η συλλογική αντίσταση και ο αγώνας των εργαζομένων. Σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, είναι ανάγκη η συμμετοχή όλων των συναδέλφων στα εργατικά πρωτοβάθμια σωματεία και η πάλη για υπογραφή γνήσιων συλλογικών συμβάσεων με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.  Σύσσωμος ο κλάδος πρέπει να παλέψει ενάντια στις εργοδοτικές ενώσεις των κέντρων ξένων γλωσσών που αρνούνται την υπογραφή γνήσιων συλλογικών συμβάσεων εργασίας και με πρωτοφανείς μεθόδους "cosa nostra" στήνουν κίτρινα σωματεία με συγγενικά τους πρόσωπα και στην συνέχεια επιβάλλουν εξευτελιστικά ωρομίσθια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου