Χρήσιμα

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

16/9: ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Η Γενική Συνέλευση του σωματείου μας, με σημερινή της απόφαση (15/9/2013), καλεί όλους τους συναδέλφους στην αυριανή (16/9) απεργιακή συγκέντρωση της ΟΛΜΕ στις 12 το μεσημέρι στα προπύλαια και στην 24ωρη απεργία την Τρίτη 17/9. Εδώ η απόφαση του Σωματείου. 

Ωστόσο, ενημερώνουμε τους αναγνώστες μας ότι η πλειοψηφία της ΑΣΚ-ΠΑΜΕ καταψήφισε πρόταση της Ενωτικής Πρωτοβουλίας για συμμετοχή στην 48ωρη απεργία που θα πραγματοποιήσει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ) την Δευτέρα, 16 και την Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου και... από κεκτημένη ταχύτητα και την σχετική πρόταση για τη συμμετοχή του σωματείου στο απεργιακό συλλαλητήριο της ΟΛΜΕ. Ακολουθούν οι δύο σχετικές προτάσεις της ΕΝΠΡΩ. Επιπλέον, η ΓΣ ομόφωνα κατήγγειλε την δολοφονική επίθεση 30 χρυσαυγίτικων φασιστοειδών αποβρασμάτων σε βάρος στελεχών του ΚΚΕ. 

Ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα των καθηγητών Μ.Ε.
Ενώ διανύουμε το  4ο έτος μνημονιακών πολιτικών που εκθεμελιώνουν κάθε κοινωνική παροχή και φτωχοποιούν το λαό μας, η κυβέρνηση της  ΕΕ και ΔΝΤ υποθηκεύει το μέλλον με την διάλυση της ήδη υποχρηματοδοτούμενης παιδείας.
 
Ο νόμος για το «νέο λύκειο» είναι η θεσμική επικύρωση των ταξικών φραγμών, της βαθμοθηρίας, της ακύρωσης κάθε δυνατότητας μορφωτικής λειτουργίας του λυκείου, είναι συνέχεια μέτρων για το σχολείο της αγοράς.

Ανακυκλώνει παλιά υλικά μετατρέποντας το λύκειο από την Α’ τάξη σε διαρκές εξεταστικό κέντρο. Αποβάλει τη γνώση από το σχολείο προτάσσοντας την στείρα αποστήθιση και  ό,τι μπορεί να αποτυπωθεί σε δείκτες.

Σε συνδυασμό με τις καταστροφικές αλλαγές στην τεχνική εκπαίδευση, η οποία μετατρέπεται σε κατάρτιση και παροχή φθηνού εργατικού δυναμικού στην «αγορά εργασίας», γυρίζει τη χώρα πολλά χρόνια πίσω.

Τα αποσπασματικά προγράμματα που διαμορφώνονται χωρίς μελέτη, η επιφανειακή κατακερματισμένη γνώση, οι καθηγητές που δεν γνωρίζουν σε ποια τάξη θα διδάξουν ή σε ποια περιοχή, η απειλή της απόλυσης και γενικότερα η τρομοκρατία της εκπαιδευτικής κοινότητας τίποτα το αισιόδοξο δεν προμηνύουν για τον ευαίσθητο και ζωτικό για το μέλλον της νέας γενιάς χώρο του σχολείου.

Επειδή βιώνουμε το τι σημαίνει ωρομίσθιος καθηγητής, εξευτελιστική σχέση εργασίας, που εισαγάγει σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό ο νέος νόμος και στο δημόσιο σχολείο, νιώθουμε τον αγώνα των καθηγητών και των δασκάλων δικό μας αγώνα.

Εκφράζουμε  την συμπαράστασή μας  και συντασσόμαστε στην πάλη  για:
  • ουσιαστική μόρφωση για όλους τους μαθητές, χωρίς εξεταστικούς και ταξικούς φραγμούς,
  • σταθερή, μόνιμη αξιοπρεπή εργασία για εκπαιδευτικούς, για μαθητές – αυριανούς εργαζόμενους και για τους γονείς τους – τωρινούς εργαζόμενους κι ανέργους.
Ο αγώνας τους είναι αγώνας όλων των εργαζόμενων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα που θίγονται όσο οι παροχές στην υγεία, την πρόνοια και την παιδεία υποβαθμίζονται.
Είναι αγώνας για την αξιοπρέπεια ολόκληρου του λαού μας.

Δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους!
ΟΛΟΙ στη συγκέντρωση της ΟΛΜΕ  τη Δευτέρα, 16/9 στις 12 π.μ. στα Προπύλαια!
ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ


ΠΡΟΤΑΣΗ  ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ 48ωρης ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ

Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Νομού Αττικής «ο Βύρων» στηρίζει την 48ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΟΙΕΛΕ για την Δευτέρα 16 και Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου.

Παλεύουμε μαζί με τους συναδέλφους μας της δημόσιας εκπαίδευσης ενάντια στην βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης του κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ που διαλύει το δημόσιο και δωρεάν σχολείο, τα δημόσια νοσοκομεία και αφήνει τους αρρώστους να πεθαίνουν, που κλέβει το μέλλον των μαθητών μας, που ξεπουλά τη δημόσια περιουσία, που καταδικάζει τους εργαζόμενους στην ανεργία και εξαθλίωση, που σκοτώνει νέους ανθρώπους ακόμα και για ένα εισιτήριο.

Αγωνιζόμαστε για μόνιμη και σταθερή εργασία με αμοιβές ανάλογες των σύγχρονων αναγκών μας. Για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου