Χρήσιμα

Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΣ ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ  ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΤΩΤΕΡΟ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟ ΜΙΣΘΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΟ ΩΡΑΡΙΟ!

Συνάντηση Δημ. Στρατούλη Βουλευτή Β’ Αθήνας με την Ενωτική Πρωτοβουλία Ξενόγλωσσων Καθηγητών του Συλλόγου «ο Βύρων», Νομού Αττικής.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ καταγγέλλει την απαράδεκτη συμφωνία, που υπέγραψαν οι εργοδότες στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Αττικής με εργοδοτικό σωματείο -το οποίο οι ίδιοι συγκρότησαν και συντηρούν με μεθόδους σύγχρονης συνδικαλιστικής και εργοδοτικής «μαφίας»- για μεικτό μηνιαίο μισθό που φτάνει τα 253 ευρώ μεικτά το μήνα, δηλαδή στο 50% του ήδη μειωμένου από τον περασμένο Φλεβάρη κατώτερου εγγυημένου μισθού!

Οι μνημονιακές κυβερνήσεις και η σημερινή τρικομματική (ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΔΗΜΑΡ), που διέλυσαν τις εργασιακές σχέσεις και αποδόμησαν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, είναι οι ηθικοί αυτουργοί αυτού του οικονομικού και κοινωνικού εγκλήματος, που διενεργούν σε βάρος των εργαζομένων στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Αττικής  οι εργοδότες τους από κοινού με το εργοδοτικό σωματείο, το οποίο λειτουργεί στην ουσία ως θυγατρική τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στους αγώνες των εργαζομένων στην ξενόγλωσση εκπαίδευση για να μην μετατραπούν σε σύγχρονους σκλάβους. Θα φέρουμε το θέμα αυτό άμεσα στη Βουλή και θα πάρουμε τις αναγκαίες πολιτικές και κινηματικές πρωτοβουλίες για να μην εφαρμοστεί αυτή η παράνομη,  επαίσχυντη και βλαπτική για τους εργαζόμενους συμφωνία».

18/09/2012                                                
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου