Χρήσιμα

Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2012

ΓΣ 23/9: ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΚΑΠΕΤΑΝΟΠΟΥΛΟ

Η  Γενική Συνέλευση του ΒΥΡΩΝΑ  έκανε ομόφωνα δεκτή την καταγγελία της ΕΝωτικής ΠΡΩτοβουλίας  για την σύλληψη του αγωνιστή Πέτρου Καπετανόπουλου.


Καταγγελία για τη σύλληψη του αγωνιστή Πέτρου Καπετανόπουλου

Δεν βλέπεις - δεν ακούς - δε διαμαρτύρεσαι
(μόνο τότε) μπορείς να κυκλοφορείς «ελεύθερος;»

Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Νομού Αττικής «ο Βύρων» καταγγέλλει την τρομοκρατική σύλληψη του αγωνιστή Πέτρου Καπετανόπουλου.

το γεγονός:

Το βράδυ του Σαββάτου 21 Ιουλίου, ακούγεται φασαρία στο παρκάκι απέναντι απ’ το σπίτι του  Πέτρου Καπετανόπουλου. Κατεβαίνει να δει τι γίνεται: Περιπολικό σταματημένο, ένας άνθρωπος ριγμένος στο οδόστρωμα, αστυνομικός να τον πατάει στην κοιλιά. Στην ερώτηση «ρε παιδιά γιατί τον πατάτε τον άνθρωπο;» ο αστυνομικός τραβάει το πόδι αμέσως και απαντάει «δεν τον πατάω». Την ίδια στιγμή, πλησιάζει συνάδελφός του, φωνάζοντας «δεν ήταν αυτό πάτημα, αυτό είναι» και χώνει με όλη του τη δύναμη μια κλωτσιά στον ήδη πεσμένο συλληφθέντα.

η εξέλιξη:

ο Πέτρος Καπετανόπουλος συλλαμβάνεται, με τις κατηγορίες «αντίσταση κατά της αρχής», «απόπειρα απελευθέρωσης κρατουμένου», «ψευδής ανωμοτί κατάθεση».
Όποιος αντιδρά στην αυθαιρεσία της αστυνομίας τιμωρείται. Η υπεράσπιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας ποινικοποιείται. Μέσα στον κύκλο όλα –έξω απ’ τον κύκλο τίποτα.

Η αστυνομική βία δεν έχει τέλος, ο φασισμός δεν έχει όρια. Ούτε η αλληλεγγύη και ο αγώνας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου