Χρήσιμα

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΙ ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ


H Ενωτική Πρωτοβουλία καθηγητών ξένων γλωσσών συνεχίζει τις δράσεις της και ενημερώνει συλλογικότητες και συναδέλφους για την "σ.σ.ε-έκτρωμα" ζητώντας τους να πάρουν θέση. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών καταγγέλλει τη σύναψη σύμβασης εργασίας μεταξύ ιδιοκτητών και «ψευδοσωματείου» εργαζομένων στα κέντρα ξένων γλωσσών που προβλέπει αμοιβή... 3,52 ευρώ μεικτά ανά ώρα για το νεοπροσλαμβανόμενο καθηγητή. Συνυπολογίζοντας τις απώλειες που προκύπτουν από την κατάργηση επιδομάτων προϋπηρεσίας, μεταπτυχιακών και περιόδων αργιών Χριστουγέννων και Πάσχα, η μείωση αυτή αγγίζει το 90%, για τα κέντρα ξένων γλωσσών όλης της χώρας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών καταγγέλει την εργοδοτική ένωση Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών-Europalso, η οποία σε σύμπραξη με το ψευδοσωματείο εργαζομένων στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Ν. Αττικής, που έχουν συστήσει συγγενικά πρόσωπα γνωστών ιδιοκτητών φροντιστηρίων και άλλων ανθρώπων της εργοδοσίας, με κυβερνητικές πλάτες (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) και συνδικαλιστές δικηγόρους του ΠΑΣΟΚ, υπέγραψαν το προηγούμενο διάστημα παρασυμβάσεις εργασίας, μειώνοντας τις απολαβές των καθηγητών στην Αττική σε ποσοστό πάνω από 50% ενάντια σε προηγούμενες Διαιτητικές Αποφάσεις και Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (ΣΣΕ) για τα κέντρα ξένων γλωσσών όλης της χώρας. 

Τελικά την Πέμπτη 6/9/2012 υπέγραψαν με το ίδιο στημένο από την εργοδοσία «σωματείο εργαζομένων» στα κέντρα ξένων γλωσσών νομού Αττικής, «σύμβαση εργασίας», ώστε να καρπώνονται τα υπέρογκα δίδακτρα που πληρώνει ο κάθε γονιός για το παιδί του και να πετούν στους εκπαιδευτικούς, που θα προσλαμβάνουν στις επιχειρήσεις τους, κάποια ψίχουλα για αμοιβή. Για να γίνει περισσότερο σαφές, αυτή η αμοιβή ανά ώρα διδασκαλίας ορίζεται στα 3,52 ευρώ μεικτά για το νεοπροσλαμβανόμενο καθηγητή. Συνυπολογίζοντας τις απώλειες που προκύπτουν από την κατάργηση επιδομάτων προϋπηρεσίας, μεταπτυχιακών και περιόδων αργιών Χριστουγέννων και Πάσχα, η μείωση αυτή αγγίζει το 90%, για τα κέντρα ξένων γλωσσών όλης της χώρας.

Όλες και όλοι πρέπει να ξεσηκωθούμε. Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές σε μαζικούς και ενωτικούς αγώνες στους δρόμους, στις πλατείες, στους χώρους εργασίας, στις σχολές, στα σχολεία και τα φροντιστήρια.

Η λύση υπάρχει και βρίσκεται στους αγώνες της κοινωνίας , στην ακύρωση του μνημονίου και στην ενίσχυση της Αριστεράς για την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών στην κατεύθυνση της ανάπτυξης, της κοινωνικής δικαιοσύνης και αλληλεγγύης.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου