Χρήσιμα

Σάββατο, 30 Απριλίου 2011

Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν οι εργαζόμενοι στην INTERLINGUA

Αθήνα 30.4.2011

Συνάδελφοι - καθηγητές ξένων γλωσσών μετά από συνεχείς διαμαρτυρίες λόγω της άρνησης της εργοδοσίας των γνωστών φροντιστηρίων Interlingua Α.Ε. (οδός Κάννιγγος 17) να τους καταβάλει δεδουλευμένους μισθούς και επιδόματα εορτών αναγκάστηκαν στις 14.4.2011 να αποστείλουν εξώδικη διαμαρτυρία προκείμενου εντός 15 ημερών να τους καταβάλει τις αποδοχές που παρανόμως παρακρατεί εδώ και πολλούς μήνες η επιχείρηση, ειδάλλως θα προχωρούσαν σε επίσχεση εργασίας προκειμένου να αποκατασταθεί η νομιμότητα. Και έτσι κι έγινε!

Μετά και την χαρακτηριστική ανάλγητη εργοδοτική συμπεριφορά άρνησης καταβολής και του δώρου του Πάσχα, την Μεγάλη Τετάρτη (20.4.2011) οι εργαζόμενοι αναγκάστηκαν να προσφύγουν στην Επιθεώρηση Εργασίας, η οποία κάλεσε την εργοδοσία σε συνάντηση προκειμένου να συζητηθεί η εργατική διαφορά που προκύπτει στις 24.5.2011, δηλ. μετά από έναν και πλέον μήνα(!)

Δεν είναι η πρώτη φορά που η αλυσίδα φροντιστηρίων Interlingua δρα αντεργατικά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το παράρτημα της επιχείρησης στη Νέα Σμύρνη, την οποία ο ιδιοκτήτης έκλεισε αιφνιδίως (καλοκαίρι 2009), ενόσω οι εργαζόμενοι είχαν προσφύγει στην Επιθεώρηση Εργασίας προκειμένου να διεκδικήσουν δεδουλευμένες αποδοχές και παρά το ότι έχουν επιδικαστεί σε βάρος του χρηματικά ποσά από αγωγές για μη καταβολή μισθών και έχει καταδικαστεί ποινικά, ο ίδιος παραμένει άφαντος.

Η Ενωτική Πρωτοβουλία από την πρώτη στιγμή βρίσκεται στο πλευρό των συναδέλφων τής Interlingua και καλεί την εκπαιδευτική κοινότητα και το εργατικό κίνημα να εκφράσει την αλληλεγγύη του και να στηρίξει με όλες τις δυνάμεις του το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων.

Είναι γνωστό σε όλο το εκπαιδευτικό κίνημα ότι οι εργοδότες του Πανελληνίου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών (EUROPALSO) και του ΟΜΗΡΟΥ, με τις ευλογίες των κυβερνήσεων, υπογράφουν με το ψευδο-«σωματείο εργαζομένων στα κέντρα ξένων γλωσσών ν. Αττικής», που έχουν συστήσει οι ίδιοι, συλλογικές συμβάσεις εργασίας με σκοπό να απεμπολήσουν θεσμικές κατακτήσεις δεκαετιών και να μειώσουν τις ήδη πενιχρές αποδοχές των εργαζομένων καθηγητών ξένων γλωσσών σε ποσοστό που ξεπερνάει το 50%. Αυτές οι χουντικές μέθοδοι έχουν αποθρασύνει τους περισσότερους εργοδότες έναντι των εκπαιδευτικών.

Οι εργαζόμενοι στα Κέντρα ξένων Γλωσσών λένε όχι στα σύγχρονα «στρατόπεδα εργασίας» και στα εργοδοτικά σωματεία. Οι πράξεις όλων εκείνων που επιβουλεύονται την εργασία και τα παιδαγωγικό μας έργο θα τους γυρίσουν μπούμερανγκ. Είναι ανάγκη σήμερα οι εργαζόμενοι των Κέντρων Ξένων Γλωσσών να πλαισιώσουν τις προσπάθειες της Ενωτικής Πρωτοβουλίας, να συσπειρωθούν στο σωματείο μας και να αναλάβουν πρωτοβουλίες.


  • Απαιτούμε την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μισθών στους συναδέλφους μας.
  • Να μην αφήσουμε κανέναν εργαζόμενο μόνο του απέναντι στην εργοδοσία.


Ενωτική Πρωτοβουλία Καθηγητών Ξένων Γλωσσών του Συλλόγου Εργαζομένων στην ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής «ο Βύρων».

1 σχόλιο:

  1. Η εργοδοσία και τα αφεντικά με τις ευλογίες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΜΜΑΧΩΝ ΤΗΣ ΝΔ-ΛΑΟΣ προσπαθούν να αφαιρέσουν την αξιοπρέπεια των εργαζομένων, να δημιουργήσουν στρατόπεδα σκλαβιάς και να μας τρομοκρατήσουν επικαλούμενοιτην ανεργία και την οικονομική κρίση ώστε να σκύψουμε το κεφάλι και να δεχτούμε τις όποιες εργασιακές συνθήκες μας προτείνουν. Η εργοδοσία της interlingua κρατούσε τους εργαζόμενους υπό καθεστώς ομηρίας εδώ και μήνες λέγοντας ψέματα οτι θα πλήρωναν το προσωπικό δίνοντας ημερομηνίες που ποτέ δεν σεβάστηκαν. Μην αφήσουμε κανέναν εργοδότη να μας λυγίσει αρκεί να συνειδητοποιήσουμε ότι είμαστε πιο δυνατοί από αυτούς αν είμαστε ενωμένοι και αλληλέγγυοι ώστε να μην επιτρέψουμε σε επιχειρηματίες, άσχετους με την παιδεία να κερδίζουν στις πλάτες των καθηγητών και στις πλάτες των μαθητών
    E.

    ΑπάντησηΔιαγραφή