Χρήσιμα

Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΣΤΑ ΛΥΚΕΙΑ!

Τώρα που οι ξένες γλώσσες καταργούνται ουσιαστικά στο "Νέο Λύκειο", οι πολιτικές ηγεσίες εγκαταλείπουν στη πράξη τα μεγάλα λόγια για την πολυγλωσσία κοκ., τώρα μας στέλνουν μαζικά στην εξορία της ανεργίας και ως φτηνό εργατικό δυναμικό στα εργασιακά κάτεργα των ξενόγλωσσων φροντιστηρίων, ήρθε η ώρα όλοι οι καθηγητές των κέντρων γλωσσών, μακριά από ψευδοανταγωνισμούς και διλλήματα, να ενώσουμε τη φωνή μας.
Ενωτική Πρωτοβουλία


Ακολουθεί Δελτίο Τύπου που υπογράφουν ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΣΚΓΠΕ), ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ & ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ (ΣΚΓΓΦΠΠ), ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ (ΠΑΣΥΚΑΓΑ), η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΠΕΚΑΓΕΠΕ) και η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΠΕΚΑΓΕΠΕΒΕ)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάδελφοι,

Μετά τη συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα του ΥΠΔΜΘ κ. Κουλαϊδή στο πλαίσιο της κινητοποίησής μας για την έξωση της Γαλλικής και Γερμανικής γλώσσας από το «Νέο Λύκειο» σας ενημερώνουμε για τα εξής:

Το ΥΠΔΜΘ δια στόματος του Γενικού του Γραμματέα διεμήνυσε στα ΔΣ των Επιστημονικών Συλλογικών φορέων Γερμανικής και Γαλλικής γλώσσας ότι καταργείται ουσιαστικά η διδασκαλία των ξένων γλωσσών στο Νέο Λύκειο, σε μια προσπάθεια να ελαφρύνει το πρόγραμμα από περιττά μαθήματα, όπως ανέφερε. Πρόκειται μάλιστα για επιθυμία γονέων και μαθητών, οι οποίοι συνέβαλαν στη διαμόρφωση του Νέου Λυκείου!!!!!! Στην επισήμανσή μας ότι όλες οι έγκυρες έρευνες αποδεικνύουν ότι η γλωσσομάθεια είναι προτεραιότητα για τους μαθητές – μαθήτριες και τις οικογένειές τους και ότι με αυτήν την απόφαση επιβαρύνονται οικονομικά σε περίοδο κρίσης δεν είχε καμία απάντηση να μας δώσει.

Παραδέχθηκε, επίσης, ότι δεν ελήφθησαν υπόψη σε αυτόν τον σχεδιασμό οι επίσημες, επιστημονικά τεκμηριωμένες θέσεις των Συλλόγων μας.

Με αλαζονεία μάς ανακοίνωσε ότι από 1ης Σεπτεμβρίου καθίστανται ανενεργοί οι υπηρετούντες ΠΕ05 και ΠΕ07 στα Λύκεια της χώρας. Μας διαβεβαίωσε, επίσης, ότι θα εφαρμοστεί σε όλο το εύρος του ο νόμος 3848 προκειμένου να μην πλεονάζει ούτε ένας συνάδελφος ΠΕ05 και ΠΕ07. Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι ο συγκεκριμένος νόμος υποχρεώνει τους πλεονάζοντες συναδέλφους σε μετακίνηση σε όμορους νομούς ακόμα και εκτός περιφέρειας.

Μέσα σ’ ένα πλαίσιο ασαφές και απροσδιόριστο (δεν έχει καταρτιστεί ακόμη το ωρολόγιο και αναλυτικό πρόγραμμα του Γυμνασίου), δεν έδωσε καμία απάντηση παρά μόνο για να μας διαβεβαιώσει ότι οι πλεονάζοντες συνάδελφοι θα μετακινηθούν υποχρεωτικά στα Γυμνάσια και τα Δημοτικά. Φρονεί δε το Υπουργείο, ότι μέχρι τη Γ΄Γυμνασίου, οι μαθητές θα έχουν πιστοποιηθεί με το επίπεδο Β1, χωρίς, όμως, να μας απαντήσει με ποιες συγκεκριμένες ενέργειες και προτάσεις θα επιτευχθεί αυτός ο στόχος.
Η συμπεριφορά του Γ. Γραμματέα, σε όλη τη διάρκεια της συζήτησης, υπήρξε άκαμπτη, αμετακίνητη, ανένδοτη και αμετάπειστη. Εκπροσωπούμε 5.000 περίπου καθηγητές και καθηγήτριες, οι οποίοι μορφώνουμε τους μαθητές και τις μαθήτριες του Ελληνικού σχολείου, η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας οφείλει να μας δεχθεί και να δείξει τον απαιτούμενο σεβασμό στις θέσεις μας και τις τεκμηριωμένες επιστημονικά, εκπαιδευτικά, οικονομικά και κοινωνικά προτάσεις μας.

Για τα Διοικητικά Συμβούλια

Ιωάννης Καρατσιομπάνης (Πρόεδρος ΠΕΚΑΓΕΠΕ)
Πάκης Σλίμπας (Πρόεδρος ΠΕΚΑΓΕΠΕ ΒΕ
Δέσποινα Μαυροματάκη (Πρόεδρος ΣΚΓΓ ΠΕ)
Μαριάννα Λεονάρδου (Πρόεδρος ΣΚΓΓΦ ΠΠ)
Ευαγγελία Κουτσουδάκη (Πρόεδρος ΠΑΣΥΚΑΓΑ)

1 σχόλιο:

  1. Γεια σας,
    θα ήθελα να ρωτήσω, αν έχει καταργηθεί το επίδομα αδείας. Εκτός του ότι δε μας το έδωσαν στο φροντιστήριο που δουλεύω, και σε ένα άλλο φροντιστήριο που ρώτησα μου είπαν ότι έχει καταργηθεί. Ισχύει κάτι τέτοιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή