Χρήσιμα

Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Ο ΑΔΩΝΙΣ ΞΥΠΝΗΣΕ ΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ!

Η  λαοθάλασσα της αστικής τάξης...
Μπροστάρης, ο Άδωνις. Μέγας χορηγός επικοινωνίας ο Σκάι 

Την Τρίτη το βράδυ, την ώρα που στην Βουλή ψηφιζόταν νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, μια παράξενη συγκέντρωση 159 ατόμων, κάποιας ηλικίας, πραγματοποιείτο στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Τη συγκέντρωση οργάνωσε η πρωτοβουλία «Παιδεία 2015», περίπου δώδεκα μελών,  με το φρικαλέο σύνθημα «Όχι "Μπαλτά" στην Παιδεία» που προβλήθηκε όσο γινόταν από τα συστημικά δίκτυα και κανάλια

Ανάμεσα στους συγκεντρωμένους, εκ των οποίων  κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα όπως «Αξιολόγηση παντού και σε όλους»«Το Life style των καταλήψεων βλάπτει σοβαρά την δημόσια ελληνική εκπαίδευση»,  βρέθηκαν ο εμπνευστής της πρωτοβουλίας, ομότιμος καθηγητής του ΕΚΠΑ, Θάνος Βερέμης που έκανε δηλώσεις στα κανάλια για τον αναχρονιστικό νόμο του υπουργού Παιδείας Μπαλντά, ο Θάνος Τζήμερος, ο Άρης Πορτοσάλτε,ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Ανδρέας Λοβέρδος, η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Άδωνις Γεωργιάδης, κ.α. Ενώ απουσίαζαν μαθητές, φοιτητές και εργαζόμενοι καθηγητές, με αποτέλεσμα ο μέσος όρος ηλικίας, αναχρονισμού και νεοφιλελευθερισμού να παραμένει υψηλός. 

Ο «Άξιος!» υπερασπιστής της εργοδοτικής ένωσης των ξενόγλωσσων φροντιστηρίων EUROPALSO, Άδωνις Γεωργιάδης, έδωσε το σύνθημα στο twiter: «η σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας δεν ήταν όσο μαζική θα θέλαμε, ανάλογη της καταστροφής του Νόμου Μπαλτά αλλά η αστική Τάξη ξυπνάει…». Ο Άδωνις ζητά τη μαζικοποίηση της αστικής τάξης!


Ο Τζήμερος με κορυφαίο τρόπο ανέδειξε το «πνεύμα» της συγκέντρωσης, έγραψε στο twiter: «Γύρισα από το Σύνταγμα. Ήμασταν πολλοί, για τα Ελληνικά δεδομένα. Χωρίς να ενοχλήσουμε τα περιστέρια - οι αριστοφασίστες θα τα είχαν διώξει ΟΛΑ με το 1/10 των παρευρισκομένων - χωρίς συνθήματα, χωρίς πανώ, χωρίς evian. Δεν γίνεται να μιμηθείς τις πρακτικές της χυδαιολογίας που νομίζεις ότι είναι ιδεολογία. Δεν μας πάει να φωνάζουμε, έχουμε συνηθίσει να κάνουμε έρωτα. Ήμασταν όμως εκεί. Μπροστά στη Βουλή, μπροστά στις ασπίδες των ΜΑΤ που προσπαθούσαν να διαλύσουν μια διαφορετική διαδήλωση. Για μια διαφορετική Παιδεία». Φράουλες και αίμα ο Τζήμερος!


Ενώ ο Άρης Πορτοσάλτε που βγήκε Live στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι σκόρπισε και πάλι άφθονο γέλιο στους τηλεθεατές. Για τον Σκάι και για άλλα συστημικά μέσα η πλατεία Συντάγματος δεν μπορούσε παρά να είναι γεμάτη με «πλήθος πανεπιστημιακών, ακαδημαϊκών, εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων, πολιτικών, αλλά και γονέων φοιτητών και μαθητών» (Εδώ το σχετικό βίντεο του Σκάι). Το πλήθος των ακαδημαϊκών, αδιαμφισβήτητο: τρεις φορές στα πλάνα ο Βερεμής και μία ο Φορτσάκη ίσον πλήθος. Ο κ. φιλόσοφος Στέλιος Ράμφος απουσίαζε.


Μία μέρα πριν την παραπάνω κοσμική υπαίθρια συγκέντρωση της κρατικοδίαιτης εγχώριας αστικής ελίτ, που παραπέμπει μάλλον σε μια παρακμάζουσα και γερασμένη κοινότητα, είχε πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο κλειστό γυμναστήριο «Σπύρος Λούης», στο Μαρούσι, από την οποία δεν θα μπορούσε να απουσιάζει το ζεύγος Πατούλη. 

Η λαμπερή εκδήλωση της Δευτέρας 11 Μαΐου, που πραγματοποιήθηκε για να καταψηφιστούν τα νομοσχέδια του υπουργείου Παιδείας προπαγανδίστηκε και υποστηρίχθηκε δεόντως από την εργοδοτική ένωση «Σύνδεσμος Ιδρυτών Ελληνικών Ιδιωτικών Σχολείων», την ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι και έγινε αντικείμενο θερμής υποδοχής και προβολής από τις συστημικές εφημερίδες, όπως το «Βήμα», η «Καθημερινή», κ.α. Στο κλειστό γυμναστήριο έσπευσε «όλος ο καλός κόσμος»: διάφοροι πάροχοι κάθε είδους ιδιωτικής εκπαίδευσης, «αγανακτισμέμοι» αστοί, πανεπιστημιακοί καθηγητές και πολιτικοί εκπρόσωποι της κοινωνικής παρακμής: ο αρχηγός του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, οι πρώην υπουργοί και υφυπουργοί Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, Ανδρέα Λομβέρδος, Σπύρος Ταλιαδούρος, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, Βασίλης Κοντογιαννόπουλος, Συμεών Κεδίδογλου, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Θοδωρής Παπαθεωδόρου και άλλοι πολιτικοί, όπως οι Ντόρα Μπακογιάννη, Κυριάκος Μητσοτάκης, Κώστας Χατζηδάκης, Κώστας Τασούλας, Θεόδωρος Φορτσάκης, Αντιγόνη Λυμπεράκη, Γιώργος Κουμουτσάκος, Σπύρος Λυκούδης, Φίλιππος Σαχινίδης, Φωτεινή Πιπιλή, Νίκη Κεραμέως. Φυσικά, από μια τέτοια εκδήλωση, δεν θα μπορούσε παρά να παρευρεθεί η φανατική υποστηρίκτρια της εργοδοσίας των φροντιστηρίων μέσης εκπαίδευσης (ΟΕΦΕ), ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη.

Οι επιχειρηματικές δυνάμεις της ιδιωτικής εκπαίδευσης και οι νεοφιλελεύθεροι προστάτες τους στοχεύουν με συστηματικό τρόπο στην οριστική διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης προς όφελος των συμφερόντων τους και των ολίγων. Αντιδρούν σε κάθε ρύθμιση που στο ελάχιστο βελτιώνει το δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης. Το επόμενο διάστημα θα κάνουν τα πάντα για να εμποδίσουν την ψήφιση των εξαγγελθέντων ρυθμίσεων για τα κέντρα ξένων γλωσσών, τα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης και τα ιδιωτικά σχολεία που περιέχονται στο υπό κατάθεση νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου