Χρήσιμα

Κυριακή 26 Απριλίου 2015

ΑΔΩΝΙΣ - EUROPALSO

Είναι πλέον σύνηθες οι εργοδοτικές ενώσεις να ευχαριστούν τα πολιτικά κόμματα που με συνέπεια υπερασπίζονται τα επιχειρηματικά συμφέροντά τους σε βάρος των εργαζομένων. Η εργοδοτική ένωση Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών «EUROPALSO» δεν αποτελεί εξαίρεση, αντιθέτως νιώθει χρέος της να υποκλιθεί και να δοξάσει με αλαλαγμούς τους πολιτικούς εκείνους που με συνέπεια και πάθος στηρίζουν τις αυθαιρεσίες τους. 

Για του λόγου το αληθές στο παρακάτω βίντεο, ένας από αυτούς τους πολιτικούς, ο ακροδεξιός φανατικός υπερασπιστής της τρόικας, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης εμφανίζεται σε εκδήλωση της εργοδοτικής ένωσης στο ξενοδοχείο Τιτάνια στις 18-01-2015 όπου καταχειροκροτείται από τους παριστάμενους επιχειρηματίες. Η κλάκα της επιβράβευσης της άσκησης της πολιτικής του ιδεολογίας και οι αναφωνήσεις «άξιος! άξιος!»/«ο Άδωνις είναι δίπλα μας!» των επιχειρηματιών κατά την είσοδό του στην εκδήλωση επιβεβαιώνουν περίτρανα πόσο καλά συνεργάστηκαν στην εξαθλίωση των εργαζομένων καθηγητών ξένων γλωσσών και τη διάλυση όλων των εργατικών κατακτήσεων. Είναι λογικό, του έχουν υποχρέωση για τη στήριξη και την ασυλία που τους παρέχει τόσα χρόνια αυτός και το κόμμα του.

Ο εναγκαλισμός του Άδωνι Γεωργιάδη με την «EUROPALSO» είναι φυσιολογικός δεδομένου ότι απεργάστηκαν σαν καλοί συνεταίροι την φτωχοποίηση των εργαζομένων και την τρομοκράτησή τους: εκείνος απ' τη μια ως μέλος των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, που εφάρμοσαν τις αντιλαϊκές και μνημονιακές πολιτικές, και η εργοδοτική ένωση απ' την άλλη που σύστησε ψευδο-σωματείο με ιδρυτικά μέλη συγγενικά πρόσωπα των εργοδοτών. Για το βίο και τη πολιτεία του εν λόγω "κίτρινου" σωματείου έχουν δημοσιευτεί πλείστες καταγγελίες συλλόγων/σωματείων της ιδιωτικής εκπαίδευσης καθώς και πολιτικών κομμάτων της Αριστεράς. Είναι αυτό το «σωματείο» που έχει συνάψει «σύμβαση» εργασίας με μεικτό ωρομίσθιο 3,52 ευρώ και αποδέχτηκε την κατάργηση όλων εκείνων των δικαιωμάτων που ο κλάδος των καθηγητών ξένων γλωσσών στα Κ.Ξ.Γ. κατέκτησε με σκληρούς αγώνες δεκαετιών

Οι εκπρόσωποι της εργοδοτικής ένωσης χέρι – χέρι με  τον κάθε Άδωνι θα κάνουν τα πάντα προκειμένου να αποσυρθούν οι εξαγγελθείσες ρυθμίσεις που προτείνει το Σχέδιο Νόμου του υπουργείου Παιδείας για την υπαγωγή των κέντρων ξένων γλωσσών στο υπουργείο Παιδείας, τον εκπαιδευτικό τους έλεγχο, την κατοχύρωση του πλήρους ωραρίου εργασίας και την προάσπιση των εκπαιδευτικών αργιών. Ρυθμίσεις που εν μέρει προστατεύουν την ποιότητα του παραγόμενου εκπαιδευτικού έργου και περιορίζουν τις εργοδοτικές αυθαιρεσίες που αφορούν την υποτίμηση της εργασίας.

Εδώ tweet του ακροδεξιού βουλευτή από την εκδήλωση της EUROPALSO: "βοήθησα πολύ στην Βουλή και σήμερα με υποστήριξαν"... 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου