Χρήσιμα

Τρίτη 14 Απριλίου 2015

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Το ΔΣ του Σωματείου μας, του Συλλόγου Εργαζομένων στη Ιδιωτική Εκπαίδευση Νομού Αττικής "ο Βύρωνας", καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας που οργανώνουν ομοσπονδίες και σωματεία,  την Τετάρτη 15 Απριλίου, ώρα 11:00 πμ στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29) ενάντια στον "διάλογο με τους λεγόμενους κοινωνικούς εταίρους", τις εργοδοτικές οργανώσεις και τη ΓΣΕΕ. Το σωματείο απαιτεί την άμεση επαναφορά με νόμο του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ ως ελάχιστη βάση για υποχρεωτικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Αναφορικά με το αίτημα της προεκλογικής δέσμευσης της άμεσης επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ, υπενθυμίζουμε ότι η κυβέρνηση έχει αναδιπλωθεί. Εξαγγέλλει ότι αυτό θα γίνει σε δύο στάδια, σε πρώτο στάδιο (1/10/2015) αίρονται οι μισθολογικές διακρίσεις με βάση την ηλικία των εργαζομένων και αυξάνεται ο βασικός μηνιαίος μισθός κατά 10,91% (650 ευρώ) και σε δεύτερο στάδιο (1/7/2016) ο γενικός κατώτατος μισθός ορίζεται στα 751 ευρώ.

Ως Ενωτική Πρωτοβουλία καθηγητών ξένων γλωσσών του "Βύρωνα" θεωρούμε ότι πρέπει να παλέψουμε όχι μόνο για την επαναφορά με νόμο του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ, αλλά και των κλαδικών μισθών στα επίπεδα του 2009 ως βάση διαπραγμάτευσης παραπέρα αυξήσεων με την υπογραφή γνήσιων κλαδικών υποχρεωτικών συμβάσεων εργασίας. Να αγωνιστούμε με ταξική ενότητα σε όλα τα επίπεδα και με όλους τους συναδέλφους και τα σωματεία του κλάδου για να ξεμπερδέψουμε με το "κίτρινο" σωματείο που ίδρυσε η εργοδοτική ένωση Europalso προκειμένου να λεηλατήσει την εργασία μας κοστολογώντας την  με 2,98 ευρώ ανά ώρα.  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου