Χρήσιμα

Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ

Ταραχή και αμηχανία στις εργοδοτικές ενώσεις των κέντρων ξένων γλωσσών έχει προκαλέσει η εξαγγελία του Υπουργείου Παιδείας ότι στο υπό κατάθεση πολυνομοσχέδιο θα συμπεριλαμβάνονται διατάξεις που θα περιορίζουν και θα θέτουν φραγμούς στην εργοδοτική ασυδοσία. 

Είναι γνωστό ότι η εργοδοτική ένωση "Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών"-EUROPALSO με όχημα ένα "σωματείο" που σύστησαν συγγενικά πρόσωπα ιδιοκτητών κέντρων ξένων γλωσσών, η λειτουργία του οποίου διέπεται από αδιαφανείς πρακτικές "μπράβου", έχει επιφέρει την κατάργηση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζόμενων καθηγητών και έχει επιβάλει την κατάργηση του εβδομαδιαίου προγράμματος εργασίας, των αργιών, μεικτό ωρομίσθιο-χαρτζιλίκι 3,52 ευρώ και συνολική μείωση αποδοχών έως 90% έναντι της Διαιτητικής Απόφασης 5/2011 και έως 60% έναντι του κατώτερου υποτιμημένου βασικού μεικτού μισθού των 586 ευρώ της ΕΓΣΣΕ.


Σύμφωνα με τις εξαγγελίες (16/4) του Υπουργείου Παιδείας για τα Φροντιστήρια, τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών και τα Ιδιωτικά Σχολεία "Ρυθμίζονται για πρώτη φορά ζητήματα εκπαιδευτικού περιεχομένου και ωραρίου των Φροντιστηρίων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Κέντρων Ξένων Γλωσσών. Καθορίζονται το ωράριο, οι αργίες και ο έλεγχος των αναλυτικών προγραμμάτων των Φροντιστηρίων και των Κέντρων Ξένων Γλωσσών, καταργούνται τα εσωτερικά φροντιστήρια σε ιδιωτικά σχολεία και δίνεται η δυνατότητα στα αντίστοιχα όργανα εκπαιδευτικών και ιδιοκτητών ιδιωτικών σχολείων να προχωρούν σε υπογραφή συλλογικών συμβάσεων με καλύτερους όρους εργασίας (μισθολογικούς, θεσμικούς) κατά τα ισχύοντα".


Όλοι οι εργαζόμενοι περιμένουν να δουν σε όλη τους την λεπτομέρεια τα σχετικά άρθρα του πολυνομοσχεδίου. Σύμφωνα με πληροφορίες η "σκυλιασμένη" εργοδοσία τις επόμενες μέρες θα κάνει τα πάντα προκειμένου να αναστείλει τις θετικές για τους εργαζόμενους εξαγγελίες του Υπουργείου Παιδείας ώστε να μην ψηφιστούν στην βουλή γι' αυτό οι συνάδελφοι θα πρέπει να βρίσκονται σε επαγρύπνηση και σε διαρκή αγώνα

Να θεσμοθετηθούν τώρα το εβδομαδιαίο ωράριο εργασίας, οι αργίες και ο έλεγχος των αναλυτικών προγραμμάτων τη υπαγωγή όλων των εκπαιδευτικών ιδιωτικών μονάδων στο Υπουργείο Παιδείας. Η νέα ηγεσία του Υπ. Εργασίας να σταματήσει να αναρτά και να προωθεί πλέον τα κατάπτυστα "ιδιωτικά συμφωνητικά" μεταξύ της εργοδοτικής ένωσης EUROPALSO και του εαυτού της, δηλαδή με το εργοδοτικό, δήθεν εργατικό, σωματείο εργαζομένων στα κέντρα ξένων γλωσσών νομού Αττικής που τα αποκαλούν συμβάσεις εργασίας. Το εργατικό κίνημα και όλοι οι εργαζόμενοι να μην επιτρέψουν στο "κίτρινο" σωματείο να τολμήσει να συνάψει ξανά "σύμβαση" εργασίας. Να ζητηθεί από το ψευδοσωματείου ο λόγος για την απώλεια των εισοδημάτων που είχαν ένας-ένας και όλοι μαζί οι εργαζόμενοι από την στιγμή που οι κρυμμένοι εκπρόσωποί του άρχισαν να εφαρμόζουν πρακτικές του τύπου "cosa nostra"Να ζητηθούν πίσω τα εκατομμύρια κλεμμένα ευρώ. Να σταματήσει να λειτουργεί στα κέντρα ξένων γλωσσών το καρτέλ υψηλών διδάκτρων. Να χτυπηθεί αλύπητα η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία. Να ελεχθεί η ανεξέλεγκτη βιομηχανία έκδοσης πιστοποιητικών γλωσσομάθειας με τις προμήθειες και τα υπερκέρδη. Να προστατευτεί το παρεχόμενο εκπαιδευτικό έργο.

H Ενωτική Πρωτοβουλία καθηγητών ξένων γλωσσών του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευσης Νομού Αττικής "ο Βύρων" ανέδειξε το ζήτημα της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και ασυδοσίας στο εργατικό κίνημα και σε ολόκληρη την κοινωνία. Συνέβαλε και προώθησε τις θέσεις των εργαζομένων στην νέα κυβέρνηση. Συνεχίζει αταλάντευτα τον αγώνας για υπογραφή γνήσιας και ικανοποιητικής για τους εργαζόμενους συλλογικής σύμβασης εργασίας. Συνεχίζει να αγωνίζεται αταλάντευτα κατά της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και του εργοδοτικού συνδικαλισμού και κάθε μορφής του. Παλεύει για μαζικά εργατικά σωματεία με εργατική δημοκρατία, αλληλεγγύη και οριζόντια διασύνδεση. Καλεί όλους τους συναδέλφους σε οργάνωση, συμπόρευση και διαρκή πάλη. Τίποτα δεν χαρίζεται από την εργοδοσία, όλα κατακτώνται με αγώνες, εργατική ενότητα και συναδελφική αλληλεγγύη.

Εδώ η περίληψη των διατάξεων που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο, έτσι όπως δόθηκε στην δημοσιότητα από το Υπουργείο Παιδείας.

Comenius


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου