Χρήσιμα

Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

ΑΧΟΝ: ΠΕΤΡΟΣ ΠΕΤΡΙΔΗΣ

ΑΦΑΝΤΟΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΧΟΝ

Πρώτο Θέμα, 4.2.2008
Μια ακόμα παρέμβαση πραγματοποίησε την Πέμπτη 25/4 ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής «ο Βύρωνας» στην έδρα του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΑΧΟΝ ΑΕ (Λεωφόρος Βουλιαγμένης 7 και Νέρη) που αναπτύσσεται ως Διεθνές Δίκτυο Σπουδών ΑΧΟΝ και είναι γνωστός για την  παραβίαση της όποιας εναπομείνασας εργατικής, εκπαιδευτικής και κοινωνικής νομοθεσίας. 

Αιτία της  παρέμβασης αποτελεί η συνεχιζόμενη προκλητική συμπεριφορά της εργοδοσίας η οποία δεν υπακούει σε τελεσίδικη απόφαση του Αρείου Πάγου (765/2012) που την υποχρεώνει να καταβάλει το ποσό των 12.480,67 ευρώ (26.086,18 ευρώ με τους νόμιμους τόκους) σε πρώην εργαζόμενό της για δεδουλευμένες αποδοχές της περιόδου 1999-2003.

Άφαντος και πάλι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Πέτρος Πετρίδης ο οποίος διατελεί και πρόεδρος του Συνδέσμου Franchise Ελλάδος. Οι εργαζόμενοι συνδικαλιστές συνομίλησαν με τον Κωνσταντίνο Γκαρμπούνη, μέλος της διοίκησης της ΑΧΟΝ ΑΕ, ο οποίος απέκλεισε κάθε μορφή επικοινωνίας των εργαζομένων με τον Πέτρο Πετρίδη. Η μοναδική εργαζόμενη στο χώρο δήλωσε ότι εργάζεται για την ΑΞΩΝ ΕΛΛΑΣ ΕΠΕ!

Οι εργαζόμενοι έκαναν σαφές στην εργοδοσία ότι ΔΕΝ θα ανεχθούν την καταλήστευση δεδουλευμένων αποδοχών και θα κλιμακώσουν τον αγώνας τους μέχρι η ΑΧΟΝ και ο Πέτρος Πετρίδης να συμμορφωθούν. 

Από την πρόσοψη του κτιρίου, όπου επικρατούσε εγκατάλειψη σε όλους τους ορόφους πλην ενός, συστεγάζονται η ΑΧΟΝ ΑΕ, η ομόηχη ΑΞΩΝ ΕΛΛΑΣ ΕΠΕ, η εμπορική-εκδοτική εταιρεία «Δ. Πετρίδου & Σια Ε.Ε.» και ο Σύνδεσμος Franchise Ελλάδος, έχει αφαιρεθεί η τεράστια πινακίδα με τα διακριτικά της ΑΧΟΝ ΑΕ. Οι εργαζόμενοι συνάντησαν ένα κτίριο υπό εγκατάλειψη  και  μια εταιρεία που προσπαθεί να κρύψει τα ίχνη της.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου