Χρήσιμα

Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στις 2 Απριλίου


(επίσης παγκόσμια ημέρα αυτισμού)
Σε όλες τις χώρες, τα παιδιά, οι συγγραφείς, οι εικονογράφοι, οι μεταφραστές, οι βιβλιοθηκάριοι, οι εκδότες και οι εκπαιδευτικοί γιορτάζουν την παγκόσμια αυτή ημέρα με διάφορες εκδηλώσεις σε σχολεία, βιβλιοθήκες, βιβλιοπωλεία, πλατείες και άλλους χώρους, δείχνοντας έτσι την αγάπη και το ενδιαφέρον τους για τα βιβλία και το διάβασμα.
http://www.ekebi.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=node&cnode=154
ΝΑΙ, να γιορτάσουμε την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου στις 2 Απριλίου την ώρα που τα παιδιά στοιβάζονται στις αίθουσες των σχολείων, δεν έχουν δασκάλους  και λιποθυμούν από την έλλειψη σωστής τροφής πάνω στα βιβλία που αγόρασαν.
ΝΑΙ, να γιορτάσουμε την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου στις 2 Απριλίου την ώρα που οι συγγραφείς, οι εικονογράφοι, οι μεταφραστές και όλοι οι επαγγελματίες του βιβλίου είναι υποαμειβόμενοι και μπροστά στην πόρτα της ανεργίας από καιρό.
ΝΑΙ, να γιορτάσουμε την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου στις 2 Απριλίου την ώρα που οι μικροί εκδότες καταποντίζονται μπροστά στον καταιγιστικό ανταγωνισμό από τα μεγάλα «ποιοτικά» βιβλιοπωλεία.
ΝΑΙ, να γιορτάσουμε την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου στις 2 Απριλίου την ώρα που οι εκπαιδευτικοί εργάζονται με την ώρα, δεν μπορούν να επιβιώσουν οικονομικά ενώ διώκονται πειθαρχικά από φασιστικές συμμορίες όταν κάνουν σωστά τη δουλειά τους.
ΝΑΙ, να γιορτάσουμε την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου στις 2 Απριλίου ΑΛΛΑ ΟΧΙ στη χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου