Χρήσιμα

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Δεν τους ξεπλένει τίποτα... ούτε η αστυνομία!

Αθήνα, 24 Νοεμβρίου 2010

Η αλυσίδα φροντιστηρίων ΑΧΟΝ, μέχρι τώρα, ήταν γνωστή για τις δηλώσεις του προέδρου της περί ...κρεβατοκάμαρας! Ο πρόεδρος, προκειμένου να προβάλλει την ιστορία της εταιρείας του στη Θεσσαλονίκη, ισχυρίζεται "ότι στην περιοχή διψούσαν για μόρφωση και οι ευκαιρίες ήταν περισσότερες. Για να καταλάβετε πώς δουλεύαμε στην αρχή, να σας πω ότι μια αίθουσα του φροντιστηρίου την είχαμε διαμορφώσει σε κρεβατοκάμαρα» (Πρώτο θέμα 4.2.2008).

Ήταν, επίσης, γνωστή για την καταστρατήγηση της εργατικής νομοθεσίας (μη τήρηση των σ.σ.ε. και μη καταβολή δεδουλευμένων και ασφαλιστικών εισφορών κ.α.) και την ποινικοποίηση των όποιων εργατικών διεκδικήσεων με την υποβολή μηνύσεων και την χρησιμοποίηση ψευδομαρτύρων ενάντια στους εργαζόμενους που τόλμησαν να διεκδικήσουν τα δικαιωματά τους.

Η αλυσίδα φροντιστηρίων ΑΧΟΝ γίνεται πλέον γνωστή για το γεγονός ότι η ιδιοκτήτρια του παραρτήματός της στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης, όπως καταγγέλει το σωματείο ΣΕΦΙΕ, προπηλάκισε και επιτέθηκε ενάντια σε συναδέλφους όταν οι τελευταίοι επιχείρησαν να ασκήσουν νόμιμα συνδικαλιστικά δικαιώματά τους. Στο τέλος ο εργοδότης κάλεσε και την αστυνομία!

Οι πρακτικές των εργοδοτών "εναρμονίζονται" με τις πρακτικές του στημένου από συγγενικά πρόσωπα εργοδοτών πάσης φύσεως, όπως συζύγους, τέκνα, γαμπρούς, κουμπάρους κ.α. "σωματείου εργαζομένων στα κέντρα ξένων γλωσσών ν. Αττικής" και της προέδρου του Αρτ. Κυπριώτου, η οποία, στις 15.9.2009, κάλεσε την αστυνομία όταν πέντε εκπαιδευτικοί επισκέφτηκαν την έδρα του "σωματείου" για να ζητήσουν αντίγραφα του καταστατικού και αιτήσεις εγγραφής νέων μελών.

Είναι γνωστό ότι ο "Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών-Europalso" και το "Σωματείο Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων ΟΜΗΡΟΥ Δήμων Αττικής και Επαρχιών" υπέγραψαν με τον εαυτό τους... δηλαδή το παραπάνω ψευδο-σωματείο της Αρτέμιδος Κυπριώτου δύο πανομοιότυπες συλλογικες συμβάσεις εργασίας τριετούς διάρκειας (από 1-9.1010 έως 31.8.2013), οι οποίες αναγκάζουν τους εργαζόμενους να εργάζονται αποκλειστικά με την ώρα και την εξευτελιστική ωρομίσθια αμοιβή 8.50 ευρώ μεικτά. Χωρίς αποδοχές τις ημέρες διακοπών Χριστουγέννων και Πάσχα που τα φροντιστήρια είναι κλειστά, όπως προβλέπει σχετική υπουργική απόφαση. Υπερδιπλασιάζουν τον χρόνο υπολογισμού των τριετιών, καταργούν ακόμα και τα επιδόματα μεταπτυχιακών σπουδών. Συνολικά μειώνουν τις αποδοχές των καθηγητών περίπου κατά 40%-50% και στο τέλος της τριετίας κατά 60-70%. Αυτές τις μεθοδευμένες συμβάσεις κάνουν δεκτές τόσο η προηγούμενη όσο και η σημερινή κυβέρνηση, ο οποία χρησιμοποιεί τα εργοδοτικά σωματεία προκειμένουν να προχωρήσει στην πράξη στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Η Κυβέρνηση των ανδρείκελων της Τρόϊκας, οι εργοδότες και τα στημένα σωματεία τους το μόνο που τρέμουν είναι η μαχητικότητα, η αλληλεγγύη και η οργανωμένη πάλη των εργαζομένων. Δεν τους ξεπλένει τίποτα... ούτε η αστυνομία!

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους Αγώνες των συναδέλφων του ΣΕΦΙΕ και στο σωματείο τους και καλούμε τους συναδέλφους να πλαισιώσουν τα πρωτοβάθμια σωματεία που με συνέπεια αγωνίζονται για τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων.

Ενωτική Πρωτοβουλία Καθηγητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών

Βλέπε: Η καταγγελία του ΣΕΦΙΕ

Σωματείο Εργαζομένων στα Φροντιστήρια ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης και Βορείου Ελλάδος (Σ.Ε.Φ.Ι.Ε.).
Τηλ. 2310268699
Email: info@sefie.gr
Web: http://www.sefie.gr


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΣΚΗΣΗΣ ΒΙΑΣ ΣΕ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ
Καταγγέλλουμε τον ιδιοκτήτη του φροντιστηρίου AXON της περιοχής Χαριλάου, ο οποίος προπηλάκισε και επιτέθηκε σε μέλη του σωματείου μας και σε μέλη του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών που περιόδευσαν στο φροντιστήριο για να ενημερώσουν τους συναδέλφους καθηγητές για την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που ισχύει στον κλάδο και για την απεργία στις 15/12. Ο ιδιοκτήτης του φροντιστηρίου τόλμησε επίσης να καλέσει την αστυνομία!

Η συνδικαλιστική δράση είναι δικαίωμα κάθε εργαζόμενου και κατοχυρώνεται νομικά. Σε μια περίοδο που η επίθεση στο μισθό των εργαζόμενων με αφορμή την κρίση κλιμακώνεται, που οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας καταστρατηγούνται αυτή η συμπεριφορά απέναντι σε εργαζόμενους δείχνει ότι φοβούνται την οργανωμένη δράση μας.

Θα συνεχίσουμε την ενημέρωση των συναδέλφων καθηγητών για την απεργία στις 15/12 και θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό μας για την επιτυχία της!
Το Δ.Σ. του ΣΕΦΙΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου