Χρήσιμα

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙΝΕ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΤΟΥΣ

Τα όμορφα πτυχία όμορφα καίγονται...

Οι εργαζόμενοι συνάδελφοι καθηγητές της ιταλικής γλώσσας αναγκάζονται να κάψουν τα πτυχία τους μπροστά στη βουλή (βλέπε εδώ το Video: http://www.alfavita.gr/artro.php?id=13573 ) και στο Υπουργείο Παιδείας προκειμένου η πολιτική ηγεσία να προχωρήσει στην συμπλήρωση των κενών στα σχολεία.

Η χοντρόπετση ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, αποδικνύεται, για μια ακόμα φορά, πρωτομάστορας της μαύρης εργασίας, δεδομένου ότι έχει προχωρήσει σε κλήσεις εκπαιδευτικών προκειμένου να εργαστούν μόλις 4 ώρες την εβδομάδα.

Οι καθηγητές ξένων γλωσσών βυθίζονται στην ανεργία. Από την μια αντιμετωπίζουν τον εξωστρακισμό τους από την δημόσια εκπαίδευση και και από την άλλη τους γενικευμένους μεσαιωνικούς όρους εργασίας που έχει η επιβάλλει η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μαζί με την Τρόϊκα (ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ).

Στα κέντρα (φροντιστήρια) ξένων γλωσσών επικρατεί η εργασιακή κόλαση των στημένων εργοδοτικών σ.σ.ε. του Πανελληνίου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών - Europalso, του Σωματείου Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων ΟΜΗΡΟΥ Δήμων Αττικής και Επαρχιών. Με όχημα το στημένο από εργοδοτικά συμφέροντα Σωματείο εργαζομένων στα Κέντρα Κένων Γλωσσών Ν. Αττικής", το οποίο εκπροσωπούν η προέδρος του Άρτεμης Κυπριώτου και η γ.γ. του Ευγενία Φουρναράκη, από κοινού, υπογράφουν συλλογικές συμβάσεις εργασίας που μειώνουν τις αποδοχές των εκπαιδευτικών των κέντρων ξένων γλωσσών του ν. Αττικής πάνω από 40%. Οι παραπάνω φορείς εδώ και 6 χρόνια βάζουν την υπογραφή τους στην απαξίωση της εργασίας όλων των ξενόγλωσσων συναδέλφων στα κέντρα ξένων γλωσσών, συμβάλλοντας συνειδητά στην μεταφορά εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από τους μαθητές και τους καθηγητές στις τσέπες των εργοδοτών. Δρουν σε βάρος του κοινωνικού συνόλου. Μοναδικός σκοπός τους είναι "το κέρδος πάση θυσία".

Μοναδική απάντηση είναι η ενότητα όλων των συναδέλφων καθηγητών ξένων γλωσσών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου