Χρήσιμα

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (Σ.Μ.Ε.Θ.) ΚΑΙ ΔΙΩΚΟΜΕΝΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝΣυνάδελφοι, 
 
το Σωματείο Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης (ΣΜΕΘ) δέχεται μία άνευ προηγουμένου επίθεση από την εργοδοσία των φροντιστηρίων "Μπαχαράκη" και τα δικαστήρια. Λόγω των συγκεντρώσεων που έχει πραγματοποιήσει το σωματείο από το 2011 για τη δικαίωση του συναδέλφου καθηγητή Γ. Παπαγιάννη, ο οποίος απολύθηκε το 2011 από τα φροντιστήρια "Μπαχαράκη" για συνδικαλιστική δράση, το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης έχει καταδικάσει το σωματείο σε 1) απαγόρευση διαδηλώσεων έξω από την επιχείρηση, 2) απαγόρευση μοιράσματος προκηρύξεων που να αναφέρονται στους ιδιοκτήτες της επιχείρησης, 3) πρόστιμο 200 ευρώ για τρία μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΜΕΘ για μελλοντικές παραβάσεις, 4) δημοσίευση της καταδικαστικής απόφασης στην ιστοσελίδα του σωματείου, 5) καταβολή 12,000 ευρώ στον εργοδότη για ηθική αποζημίωση.

Πρόκειται για μια προκλητική δικαστική απόφαση που ποινικοποιεί τους εργατικούς αγώνες, τη συνδικαλιστική δράση, τα σωματεία και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των απολυμένων. Αν αφήσουμε αυτή την απόφαση να εφαρμοστεί, αφήνουμε την εργοδοσία να απολύει και να μειώνει μισθούς κατά το δοκούν. Η αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζομένων είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για να προστατεύοσυμε την ίδια μας τη ζωή.

Το ΣΜΕΘ συνεχίζει τις συγκεντρώσεις ενημέρωσης για την υπόθεση και ζητάει από όλους και όλες στήριξη στον αγώνα του υπογράφοντας τη δήλωση αλληλεγγύης εδώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου