Χρήσιμα

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΑΜΠΟΤΕΡ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ!


To ερώτημα

Από πότε μια συνδικαλιστική παράταξη δικαιούται να χρησιμοποιεί ένα συλλογικό όργανο εργαζομένων προκειμένου να αξιολογεί αρνητικά πράξεις μελών και συνδικαλιστικών σχημάτων που με λόγια και έργα υπερασπίζονται τα δίκαια αιτήματα του κλάδου και έχουν συμβάλει καίρια στην ανάπτυξη των αγώνων και στην  μαζικοποίηση του σωματείου;

Όλες οι έδρες στην πλειοψηφία! 

Την ώρα που οι εργοδότες και το ψευδοσωματείο εργαζομένων στα κέντρα ξένων γλωσσών ν. Αττικής επιβάλλει εξευτελιστικά ωρομίσθια, η ηγεσία της ΑΣΚ-ΠΑΜΕ αποδεικνύει και πάλι το πνεύμα ιδιοκτησίας που την διακατέχει απέναντι στο σωματείο. Η ΑΣΚ-ΠΑΜΕ, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εκλογών του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής «ο Βύρων», χύνει και πάλι δηλητήριο ενάντια στην Ενωτική Πρωτοβουλία. Μας εγκαλεί γιατί δεν κατεβάσαμε ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο στις αρχαιρεσίες! Επίσης πριν τις εκλογές έπραξε το πρωτοφανές για εργατικό σωματείο, να διαφημίζει στην πρώτη σελίδα της ιστοσελίδας του σωματείου και μέσω μέηλ στα μέλη του σωματείου την εκλογική της διακήρυξη, την στιγμή που όλα αυτά τα χρόνια αρνείται πεισματικά να μας παραχωρήσει χώρο στην ιστοσελίδα του σωματείου για να μπορούμε να αναρτάμε και εμείς τις θέσεις μας και τα κείμενά μας. Αυτό σε άλλα εργατικά σωματεία εμείς δεν το έχουμε δει. 

Εκείνοι που διακηρύσσουν ότι είμαστε συνονθύλευμα οπορτουνιστικών δυνάμεων, που θέλουν να μας ξεφορτωθούν, να μας παραμερίσουν ως επικίνδυνους, να μας αποβάλλουν ως βαρίδια και προδότες της εργατικής τάξης, συνεχίζουν να γκρινιάζουν γιατί  αποφασίσαμε να τους παραχωρήσουμε όλες τις έδρες στο ΔΣ, και την διεκδίκηση εκλογής  αντιπροσώπων στα συνέδρια του ΕΚΑ και της ΟΙΕΛΕ (εφόσον η Ομοσπονδία αναιρέσει την διαγραφή μας).  Στην ιστοσελίδα του σωματείου (15/12) αναγράφουν ότι η Ενωτική Πρωτοβουλία με την μη συμμετοχή της με ψηφοδέλτιο στις εκλογές σαμπόταρε την συμμετοχή. Η ηγεσία της ΑΣΚ-ΠΑΜΕ ενώ από την μία υπερηφανεύεται για τις δεκάδες νέες εγγραφές, από την άλλη ανακαλύπτει «σαμποτέρ» της συμμετοχής στις εκλογές!  Όλα αυτά την ώρα, που ως μέλη του σωματείου συμμετείχαμε στις εκλογές και ως συνδικαλιστικό σχήμα καλούσαμε τους συναδέλφους να ψηφίσουν.

Ο θάνατος της λογικής;

Θεωρούμε ότι οι ευθύνες της όποιας μείωσης στις αρχαιρεσίες του σωματείου  θα πρέπει να αναζητηθούν στις δυνάμεις εκείνες που χειραγώγησαν πολιτικά το σωματείο και στην λυσσαλέα επίθεση που δεχόμαστε από την εργοδοσία.  Είναι γεγονός ότι ενώ από την μια μεριά η παράταξη του ΠΑΜΕ αποχώρησε από το  Σωματείο των Εργαζομένων στα Φροντιστήρια καθηγητών (ΣΕΦΚ) μέσης εκπαίδευσης και συγκέντρωσε τις όποιες εκεί δυνάμεις της στον «Βύρωνα», από την άλλη ενισχύει με την συμμετοχή στις εκλογές τον Σύλλογο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών (ΣΙΕΛ) της Αθήνας! Επίσης είναι γεγονός ότι στις εκλογές του «Βύρωνα» (12/2015) που καταστατικά εκπροσωπεί, ανεξαρτήτως ειδικότητας και επαγγέλματος, όλους τους εργαζομένους της ιδιωτική εκπαίδευση, συμμετείχαν 223 μέλη, στις εκλογές (12/2015) του ΣΙΕΛ 978 μέλη και στις εκλογές (11/2015) του ΣΕΦΚ 161 μέλη.  Η ΑΣΚ-ΠΑΜΕ οφείλει να σταματήσει να διαχωρίζει με μηχανιστικό τρόπο τους εργαζόμενους σε φίλους και εχθρούς του ΠΑΜΕ. Δεν αντέχει την κριτική, εφευρίσκει εχθρούς.

Η δημόσια πρότασή μας 

Με δεδομένη την, δια νόμου, συστέγαση των επιχειρήσεων της λεγόμενης άτυπης εκπαίδευσης (κέντρα ξένων γλωσσών, φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης, κέντρα δια βίου μάθησης κλπ) και την ύπαρξη του κλαδικού  ψευδοσωματείου στα ΚΞΓ που έχουν συστήσει εργοδοτικά συμφέροντα, θεωρούμε ότι υπάρχουν όλες εκείνες οι αντικειμενικές προϋποθέσεις για να ανοίξει μια συζήτηση ανάμεσα στους εργαζομένους του κλάδου  για ένα ισχυρό κλαδικό σωματείο στην άτυπη εκπαίδευση που θα συνενώνει όλους τους εργαζόμενους και  συνδικαλιστικές εκφάνσεις. Την πρόταση αυτή θέσαμε για συζήτηση στην πρόσφατη εκλογοαπολογιστική και καταστατική ΓΣ. Η παράταξη του ΠΑΜΕ που συμμετέχει με εκλογικό ψηφοδέλτιο στον Σύλλογο Ιδιωτικών Λειτουργών (ΣΙΕΛ) της τυπικής εκπαίδευσης των ιδιωτικών σχολείων, απέρριψε την πρόταση.


Μήπως τελικά και η παράταξη του ΠΑΜΕ με την συμμετοχή της στον ΣΙΕΛ θεωρεί εμπράκτως τον σωματείο αυτό ως τον πλέον αρμόδιο για να εκπροσωπεί τα συμφέροντα των εργαζομένων εκπαιδευτικών στα ιδιωτικά σχολεία και όχι τον "Βύρωνα";


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου